9 εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Πράγα 12/11/2018

Βόλτες με ξεχωριστό πολιτιστικό χρώμα, ζωντανές γειτονιές και ιδιαίτερη κουζίνα σε μια πόλη ιδανική για φθινοπωρινή value for money απόδραση.

banner

Να κάνεις βόλτα στην Γέφυρα του Καρόλου

Κατασκευάστηκε το 1357 και αποτελεί την πιο δημοφιλή περαντζάδα μεταξύ Παλιάς Πόλης και κάστρου. Κατά μήκος της θα μετρήσεις τριάντα αγάλματα (αντίγραφα μπαρόκ).

Να παρακολουθήσεις μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου

Ίσως το πιο γνωστό «εξαγώγιμο» πολιτιστικό προϊόν της Πράγας και μια εμπειρία από μόνο του. Τα Image Theatre, National Black Light Theatre και Jiri Srnec Black Light Theatre οf Prague είναι οι πιο δημοφιλείς καλλιτεχνικές ομάδες μαύρου θεάτρου που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

banner

Να δεις την παρέλαση των αποστόλων στο Αστρονομικό Ρολόι Οrloj

Σήμα κατατεθέν της Παλιάς Πόλης, το πρωτοποριακό για την εποχή του ρολόι του 15ου αιώνα, στο γοτθικό πύργο του παλιού δημαρχείου, δείχνει τέσσερις διαφορετικές ώρες, τη θέση των αστεριών και τους μήνες του έτους. Κάθε ώρα οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν τον Θάνατο –υπό μορφήν σκελετού– να αναποδογυρίζει την κλεψύδρα του για να ανοίξει το πορτάκι και να ακολουθήσει η παρέλαση των δώδεκα αποστόλων, του Τούρκου, του Φιλάργυρου και της Ματαιοδοξίας, η οποία ολοκληρώνεται με το κρώξιμο του πετεινού.

Να επισκεφτείς το Μουσείο Κάφκα

Χειρόγραφα, γράμματα και οπτικοακουστικό υλικό συνδέουν με διαδραστικό τρόπο τον γνωστό συγγραφέα με τη γενέτειρά του σε ένα όμορφο μουσείο στο κάστρο.

Να γνωρίσεις τον μετρ της αρ νουβό Αλφόνσο Μούχα

Έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, κάρβουνο, παστέλ, λιθογραφίες αλλά και προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη-σήμα κατατεθέν του τσέχικου μοντερνισμού παρουσιάζονται στο Μουσείο Μούχα μπαρόκ Μέγαρο Kaunicky στην καρδιά της Πράγας.

Να χαζέψεις τις βιτρίνες της οδού Parizska

Ο πιο λαμπερός δρόμος με τα επώνυμα καταστήματα ξεκινάει από την πλατεία της Παλιάς Πόλης και καταλήγει στο ποτάμι.

Να «χαθείς» στην Εβραϊκή Γειτονιά

Για μια πιο ήσυχη βόλτα προτείνουμε την Εβραϊκή Γειτονιά βόρεια της Παλιάς Πόλης, τόσο χάρη στην αρχιτεκτονική της όσο και γιατί εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα μοντέρνα μπαράκια και μπουτίκ.

Να πας εκδρομή στο χωριό Cesky Krumlov

Για απόδραση από την πρωτεύουσα αξίζει η επίσκεψη στο χωριό Cesky Krumlov, ένα αρχιτεκτονικό διαμαντάκι με κτίρια από το 14ο μέχρι το 17ο αιώνα, κυρίως γοτθικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ, κάστρο και τον παραμυθένιο ναό του Αγίου Βίτου.

Να δοκιμάσεις τα best of της τσέχικης κουζίνας

Κρέας (μοσχάρι, χοιρινό ή πάπια) με λάχανο τουρσί, μαλακά knedliky (σαν ντάμπλινγκ), σάλτσες φρούτων αλλά και γκούλας κυριαρχούν στα εστιατόρια τοπικής κουζίνας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τσέχικες μπίρες και τα ηδύποτα Fernet Stock και Becherovka.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Πράγα στο αναλυτικό μας guide εδώ.