Άρωμα Κυκλάδων στην πόλη Kunming της Κίνας 05/11/2018

Με το παράδειγμα της Κρήτης και την ένταξη Χανίων και Ρεθύμνου στο δίκτυο των πόλεων του θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού ως παράδειγμα, το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θέτει υπό την αιγίδα του το Κυκλαδίτικο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ (16-23 Νοεμβρίου) στην πόλη Kunming της επαρχίας Yunnan, φιλοδοξώντας να φέρει την τουριστική δυναμική της κυκλαδικής παράδοσης στο προσκήνιο του ενδιαφέροντας μιας απ’ τις πιο ταχέα αναπτυσσόμενες τουριστικές δυνάμεις της Κίνας.

Η πόλη Kunming έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα εβδομάδες Γαστρονομίας και Πολιτισμού για προορισμούς όπως η Λευκάδα, η Καλαμάτα, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ τόσο ο πληθυσμός 40 εκατομμύριων της επαρχίας Yunnan, όσο και το ταξιδιωτικό προφίλ της νέας γενιάς της χώρας, που δείχνει να ενδιαφέρεται για ταξίδια πολιτιστικού και γαστρονομικού τύπου, καθιστούν την περιοχή άκρως γόνιμη για την καλλιέργεια ενδιαφέροντος προς προορισμούς τόσο πλούσιους σε τοπική παράδοση, όσο το Αιγαίο και οι κοσμοπολίτικες Κυκλάδες.

Έτσι, στο πλαίσιο του Κυκλαδίτικου Πολιτιστικού και Γαστρονομικού Φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα από τις 16 έως της 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental Kunming, θα πραγματοποιηθούν καθημερινά:
- Παρουσίαση της Κυκλαδίτικης κουζίνας και της παραδοσιακής κουζίνας Άνδρου και Μυκόνου από με εξειδικευμένους Έλληνες σεφ.
- Παρουσίαση των χορευτικών και μουσικών παραδόσεων των Κυκλάδων με τη συμμετοχή χορευτικού συγκροτήματος 7 του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου της Μυκόνου «Ανεμόμυλοι», αλλά και 2 μουσικών από τη Μύκονο και την Άνδρο.
- Προβολή των νησιών Άνδρου-Μυκόνου στο ξενοδοχείο κατά την διάρκεια του βραδινού δείπνου, αλλά και προβολή οπτικού υλικού που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά, τα τοπικά προϊόντα και της τουριστικές υποδομές της Μυκόνου και της Άνδρου.

Επίσης θα παρατεθεί επίσημο γεύμα σε σχεδόν 300 εκπροσώπους Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και Κοινωνικών Δικτύων, εκπροσώπους τοπικής κυβέρνησης, αλλά και εισαγωγείς και επιχειρηματίες, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και η Σύρος με τοπικές γεύσεις χορηγία των καταστημάτων Λειβαδάρας Α. & Β. ΟΕ, Πρέκας - Παραδοσιακά προϊόντα Σύρου, Κορρές - Βαμβακούσης Ι. - Σαμψωνίδης Ι. ΟΕ, Κόκκαλη Πολυξένη Ε., Συκουτρής - Ανδριωμένου Αγγελική Ε.