Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου Updated 26/10/2022

Αν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσετε με ταξιδιάρικες διαθέσεις, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα! 

banner

Για οικογένειες: Κάψια Μαντίνειας

Ανακαλύψτε το ανερχόμενο χωριό της ορεινής Αρκαδίας πριν από τους πολλούς. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάθεστε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τα αναστυλωμένα κτίρια, θα σας ξεναγούν ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σταλακτίτες οι άνθρωποι του Σπηλαίου Κάψιας, και θα δοκιμάζετε κρασιά και πίτες στο τέλος της περιήγησης στο πρώην αρχοντικό και νυν επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη (2710222290).

Περισσότερα για τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ, εδώ κι εδώ

Για arty: Ναύπλιο

Είτε για weekend είτε για μονοήμερη, το Ναύπλιο καταφέρνει πάντα να μας αναζωογονήσει. Με όχι και τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ίσως και να αφήσουμε το Παλαμήδι για κάποια επόμενη φορά, αλλά το καφεδάκι στην Πλατεία Συντάγματος δεν το διαπραγματευόμαστε με τίποτα. Ούτε και το σεργιάνι στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, λοξοδρομώντας κατά βούληση στα σοκάκια. Ο arty πολυχώρος «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98) εξελίσσεται διαρκώς σε έναν πολιτιστικό πυρήνα της πόλης, οπότε δεν θα παραλείψουμε ένα πέρασμα.

Περισσότερα για το Ναύπλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

banner

Για low profile: Χωριά Ελικώνα

Αν και στη σκιά του γειτονικού celebrity Παρνασσού, η κατοικία των 9 Μουσών έχει κάτι για τον καθέναν: από πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση με βελανιδιές μέχρι ζόρικες αυτοκινητάδες από την Αγία Άννα προς το Κυριάκι και το Ζερίκι με τα αναπαλαιωμένα πετρόκτιστα καθώς και το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας στην καρδιά της, όπου θα απλώσετε τραπεζομάντιλα για πικ­νίκ. Στο Κυριάκι, μάλιστα, υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στη διάσημη μονή του Οσίου Λουκά. 

Περισσότερα για τον Ελικώνα εδώ.

Βαλσάμης Δουκάκης