Μασσαλία direct 31/10/2011

Οι νέες απευθείας πτήσεις μάς δίνουν ιδέες για ένα διαφορετικό weekend σε μια πόλη με άρωμα Ιστορίας και κοσμοπολιτισμό γαλλικού Νότου.

banner

Sightseeing

Το μικρό νησάκι Chateau d’If, με το διάσημο φρούριο που έγινε φυλακή, αποτέλεσε την έμπνευση για το μυθιστόρημα «Ο Κόμης Μοντεκρίστο», ενώ εδώ έγιναν και τα γυρίσματα της ταινίας «Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα». Πάρτε το καραβάκι απ' το παλιό λιμάνι.

Ξενοδοχείο

Γευτείτε το φημισμένο λαβράκι με μυρωδικά της περιοχής στο βραβευμένο εστιατόριο του Gerald Passedat, που βρίσκεται στο μικρό cosy ξενοδοχείο «Le Petit Nice» (μέλος των Relais & Chateaux). Όλα τα δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα. (www.passedat.com).

banner

Shopping

Τα σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο ακολουθούν από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα αυστηρές μεθόδους παραγωγής για να μπορούν να φέρουν τη διάσημη επιγραφή «Savon de Marseille». Σήμερα η ομώνυμη σαπωνοποιία μπορεί να είναι από τις λίγες που έχουν απομείνει στην πόλη, όμως η συνταγή είναι ίδια. Απαιτούνται δύο εβδομάδες για να φτιαχτεί το μείγμα από ελαιόλαδο και φυτικά έλαια, αλκαλική τέφρα από φυτά της θάλασσας και νερό από τη Μεσόγειο.

Νέο Μουσείο

Η Μασσαλία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013. Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή για να είναι έτοιμο τότε.

Τέσσερις φορές την εβδομάδα η Air France πετάει απευθείας από Αθήνα για Μασσαλία, και μάλιστα με τιμές εισιτηρίων για απλή μετάβαση που ξεκινούν από € 80. Οι αναχωρήσεις ξεκίνησαν! (www.airfrance.gr)>