Μιλάνο 22/03/2011

Πέρα από το Χρυσό Τρίγωνο

Tα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια που βρήκαμε αποτέλεσαν το κίνητρο για μια σύντομη εκδρομή στην «κοσμοπολίτισσα» της Λομβαρδίας...

Άλλες εποχές δεν θα περνούσε καν από το μυαλό μας ότι το Μιλάνο μπορεί να κατακτήσει μια θέση στις top budget επιλογές μας. Tα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια που βρήκαμε, όμως, αποτέλεσαν το κίνητρο για μια σύντομη εκδρομή στην «κοσμοπολίτισσα» της Λομβαρδίας.
Ξεκινάμε τη βόλτα από το ιστορικό κέντρο, και συγκεκριμένα από την Piazza del Duomo. Κάνουμε τη δική μας πασαρέλα στον πεζόδρομο της Via Dante, με μια σύντομη the Italian way στάση καφεΐνης για αυθεντικό τονωτικό espresso. Από εκεί αναπόφευκτα οδηγούμαστε στους πράσινους κήπους του μεσαιωνικού Castello Sforzesco. Αν και η δωρεάν είσοδος δεν περιλαμβάνει τα μουσεία του, από μόνος του ο περίβολος αξίζει την επίσκεψη.

Οι φίλοι της τέχνης δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στο κάλεσμα του μοναστηριού Santa Maria delle Grazie, όπου φυλάσσεται από ο «Μυστικός Δείπνος» του ντα Βίντσι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι τσιμπημένη (€ 12,75) και η έγκαιρη ηλεκτρονική κράτηση υποχρεωτική.
Δεν νοείται ταξίδι στο Μιλάνο χωρίς ένα περίπατο στην ιστορική στοά Galleria Vittorio Emanuele ΙΙ με τη γυάλινη οροφή και τον ταύρο-ψηφιδωτό που μας φέρνει γούρι αν πατήσουμε πάνω του. Παρασυρμένοι από τους αμέτρητους fashionistas, χαζεύουμε στις διάσημες βιτρίνες του Quadrilatero d’Oro. Με τις τιμές όμως που επικρατούν στο «Χρυσό Τρίγωνο», στρεφόμαστε ασυζητητί στο πιο... εναλλακτικό shopping στην Corso Buenos Aires ή στο πολύχρωμο υπαίθριο παζάρι στη γειτονιά των Navigli (κανάλια), που στήνεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα. Εδώ θα πάρετε μια άλλη εικόνα για το Μιλάνο, πέρα από τη διάσημη posh εκδοχή του, ενώ τα μπαράκια της περιοχής είναι ό,τι πρέπει για ένα περιποιημένο happy hour cocktail με θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Tips
Μένουμε Στα «Hotel Losanna» (www.hotellosanna.com) και «Hotel Aurelia» (www.hotelaurelia.it).
>Τρώμε Στις παμπ με happy hour buffet. Στο «Yummi Yummi» (Via Salmini 4) για αυθεντική πίτσα και πανίνι.
Αγοράζουμε
Την κάρτα MilanoCard (€ 10) για μετακινήσεις και εκπτώσεις.
Θυμόμαστε Τα περισσότερα (κρατικά) μουσεία έχουν ελεύθερη είσοδο.

Σχετικοί Προορισμοί