Τα cycle cafés είναι μόδα! 28/03/2013

Νέα τάση στο Λονδίνο

Κι όμως τα νέα μοδάτα cafés του Λονδίνου δεν βρίσκονται σε design hotels ή μουσεία τέχνης, αλλά σε ποδηλατάδικα! Η Ράνια Μάργαρη καταγράφει τη νέα μανία της μητρόπολης των τάσεων και ρίχνει μια ματιά σε κάποια από τα πιο ατμοσφαιρικά cycle cafés.

banner

Είναι καφέ; Eίναι συνεργείο; Είναι ποδηλατάδικο; Τα cycle café που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως δημοφιλή, είναι μια μίξη όλων των παραπάνω: ένας χώρος - σημείο συνάντησης όπου θα ενημερωθείς για ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στο χώρο της ποδηλασίας, θα λύσεις απορίες σχετικές με τη σωστή συντήρηση/μεταχείριση του ποδηλάτου αλλά και την απαραίτητη οδηγική συμπεριφορά, θα ενημερωθείς για events, workshops, εκδρομές και θα χαλαρώσεις με μια κούπα γευστικού καφέ παρακολουθώντας αθλητικές εκπομπές ή ταινίες χωρίς να αγχώνεσαι για την αθλητική περιβολή σου. «Η ποδηλασία έχει γίνει για πολλούς τρόπος ζωής κι ήταν αναπόφευκτο να προκύψει το νέο αυτό είδος: ένας συνδυασμός ποδηλατάδικου με café ως meeting place όπου οι ποδηλάτες κάθε ηλικίας/κατηγορίας μπορούν να εξυπηρετούν βασικές τους ανάγκες (αγορές, επιδιορθώσεις κτλ) και ταυτόχρονα να συναντούν φίλους και άλλους ποδηλάτες με τους οποίους μοιράζονται την ίδια «δίτροχη» αγάπη σε ένα περιβάλλον χαλαρό.» τονίζει ο Matthew Hilton, συν-ιδιοκτήτης του MiCycle.
Τα νέα στέκια για τους λάτρεις του ποδηλάτου και του τρόπου ζωής που αυτό πρεσβεύει έχει το καθένα την ιδιαιτερότητά του: καλό σέρβις, μαθήματα συντήρησης του ποδηλάτου, ενδιαφέροντα workshops και άλλα events, οργανωμένες βόλτες/εκδρομές με ποδήλατα και στα περισσότερα από αυτά ένας χαλαρωτικός χώρος για να απολαύσεις καφέ και άλλα εδέσματα. Ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά σε κάποια από αυτά;

Look Mum No Hands!

Το μαγαζί με το πιο εμπνευσμένο όνομα, διαθέτει τμήμα επισκευής (όπου μπορείς να επιμεληθείς μόνος σου του ποδηλάτου σου ή να το εμπιστευτείς στους ειδικούς), καφέ και χώρο για events για τους σύγχρονους Λονδρέζους ποδηλατολάτρεις. Το café του που θεωρείται από τα πιο ατμοσφαιρικά, σερβίρει εκτός από τα προφανή –καφέ!- αλμυρές και γλυκές λιχουδιές αλλά και μπύρα, ενώ σε μια μεγάλη οθόνη προβάλλονται ταινίες και αθλητικά events (www.lookmumnohands.com).

banner

MiCycle

Έχει κιόλας πάνω από 2000 μέλη και ποντάρει στη δημιουργία μιας «κοινότητας». Είναι ανοιχτό σε όλους τους ποδηλάτες ανεξαιρέτως και τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν οι ίδιοι το ποδήλατό τους με τη βοήθεια των ειδικών, να συμμετέχουν σε σχετικά σεμινάρια και να απολαμβάνουν καλό καφέ στον όμορφα διαμορφωμένο κήπο. Ετοιμάζεται να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της πόλης (www.micycle.org.uk).

Lock 7 Cycle Café

Θεωρείται το πρώτο cycle café της πόλης και δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση τη δημιουργία ενός χώρου φιλικού προς τον ποδηλάτη, ο οποίος θα έρθει να επιδιορθώσει το ποδήλατό του, να αγοράσει κάποια απαραίτητα αξεσουάρ και παράλληλα να χαλαρώσει με καφέ και νόστιμες προτάσεις από το μενού (www.lock-7.com).

Rapha Cycle Club

Μια από τις τελευταίες αφίξεις στο χάρτη της πόλης, στην καρδιά του Soho, είναι ίσως το πιο stylish cycle café που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Λονδίνο. Αφήνεις το ποδήλατό σου στα bike racks που υπάρχουν άφθονα στον εσωτερικό του χώρο, διαλέγεις εξοπλισμό από την αφρόκρεμα της ποδηλατικής ενδυμασίας και των αξεσουάρ της συλλογής Rapha ή απλά βολεύεσαι στο café  παρακολουθώντας live events και κάνοντας νέες γνωριμίες. Οργανώνει πολλές εξορμήσεις τόσο εντός όσο και εκτός πόλης (www.rapha.cc).

Ράνια Μάργαρη