Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό

Οι 8 πιο ξεχωριστές ιδέες για αποδράσεις εκτός συνόρων με τη φροντίδα των πιο γνωστών ταξιδωτικών γραφείων, από τη Σκωτία, την Αλσατία και την Ιορδανία μέχρι την Αίγυπτο, τη Λισαβόνα και τη Ρώμη.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό

Οι 8 πιο ξεχωριστές ιδέες για αποδράσεις εκτός συνόρων με τη φροντίδα των πιο γνωστών ταξιδωτικών γραφείων, από τη Σκωτία, την Αλσατία και την Ιορδανία μέχρι την Αίγυπτο, τη Λισαβόνα και τη Ρώμη.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 1

Σκωτία

Εξαήμερη εκδρομή στην μαγευτική Σκωτία οργανώνει το Manessis Travel. Με ορμητήριο την πόλη του Εδιμβούργου που φέρει το παρατσούκλι «Αθήνα του Βορρά» θα γνωρίσετε τα πιο όμορφα μέρη της χώρας. Εντός πόλης περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά καλντερίμια, δοκιμάστε αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι στις pub γύρω από την Royal Mile και την Grassmarket, χαζέψτε τα ιστορικά κτίρια, ανεβείτε στον λόφο Κάλτον, επισκεφθείτε το Κάστρο του Εδιμβούργου, τους Βασιλικούς Κήπους, την παραλία Portobello και το μουσείο Camera Obscura που ειδικεύεται στις πάσης φύσεως ψευδαισθήσεις και οφθαλμαπάτες παίζοντας με το μυαλό σας. Σειρά έχει η πιο βιομηχανική και αστική, Γλασκώβη, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Εκεί σας περιμένει η Modern Art Gallery, ο Καθεδρικός Ναός, η πλατεία του Βασιλικού Χρηματιστηρίου και πολλά κτίρια βικτωριανού ρυθμού. Όμως, η Σκωτία φημίζεται για πανέμορφη εξοχή της και δεν θα μπορούσατε να φύγετε χωρίς να την ανακαλύψετε όπως της αξίζει. Η άγρια φύση των Highlands ξεκινά από το πλούσιο σε βλάστηση Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ, η λίμνη του οποίου συγκρίνεται σε ομορφιά με αυτήν της θρυλικής Λοχ Νες. Στην συνέχεια, θα περάσετε από το φαράγγι του Γκλένκοου, το Ινβερνές, το φαράγγι της Καλυδωνίας και φυσικά την λίμνη Λοχ Νες.

- Αναχώρηση 13/4, τιμή κατ’ άτομο από € 795, 2103290100.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 2

Πανόραμα Bαλτικής

Από τα χαρακτηριστικότερα ταξίδια του Versus Travel, η 8ήμερη εκδρομή σε Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία είναι από τις πιο πλούσιες εμπειρίες που μπορείτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας. Πρόκειται για ένα ταξίδι που θα σας γυρίσει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή των Ιπποτών με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα στενά σοκάκια, τους πλακόστρωτους δρόμους, τα εντυπωσιακά κάστρα, τις γαλήνιες λίμνες και τις όμορφες διαδρομές στην φύση. Από το Ταλίν και το Βίλνιους μέχρι το Κάουνας και την Ρίγα θα αντικρύσετε έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που έχετε συνηθίσει να βλέπετε στην Ευρώπη.

- Αναχώρηση 13/4, τιμή κατ’ άτομο από € 675, 2103232800.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 3

Μέλανας Δρυμός και Αλσατία

Με βάση σας την Χαϊδελβέργη και το κεντρικό ξενοδοχείο 4* Crowne Plaza, το Manessis Travel οργανώνει μία πενθήμερη εκδρομή στην Γερμανία. Η αρχή γίνεται από την Φρανκφούρτη που είναι μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της χώρας. Περπατήστε στον πεζόδρομο Zeil και χαζέψτε τους ουρανοξύστες του financial district. Στην Χαϊδελβέργη, από την άλλη, θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, το παλιό πανεπιστήμιο, η διάσπαρτη μπαρόκ αρχιτεκτονική και η ζωντανή κεντρική πλατεία. Όλα αυτά όμως μέχρι να ανεβείτε στο κάστρο της πόλης που προσφέρει πανοραμική θέα του ποταμού και του κάμπου. Την επόμενη ημέρα, σειρά έχουν η πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ, το δάσος του Μέλανα Δρυμού με τα κουκλίστικα σαλέ και τα πανήψυλα δέντρα, η λίμνη Τίτιζε και οι καταρράκτες στην περιοχή Τρίμπεργκ. Η εκδρομή θα κλείσει με επίσκεψη στο Στρασβούργο, στους δρόμους του κρασιού της αλσατικής εξοχής και στο Μπάντεν Μπάντεν που φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά του. Too much to ask; Not at all…

- Αναχώρηση 13/4, τιμή κατ’ άτομο από € 495, 2103290100.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 4

Λισαβόνα

Η Λισαβόνα του Versus Travel είναι ίσως η πιο πλήρης εκδοχή της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας που μπορείτε να βρείτε σε πενθήμερη εκδρομή. Ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πολιτιστική κληρονομιά, αυθεντικός χαρακτήρας και μία μεσογειακή αύρα ακαταμάχητη θα σας κάνουν να μην ξεκολλήσει το μυαλό σας από αυτή την πολύχρωμη πόλη που προσφέρεται για ατελείωτο περπάτημα. Ξεκινήστε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ με τον πύργο και το μοναστήρι. Συνεχίστε στο χωριό της Σίντρα, στο παραθαλάσσιο χωριό του Εστορίλ, το ψαροχώρι του Κασκάις και το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Η επόμενη ημέρα θα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην Λισαβόνα όπου την τιμητική τους θα έχουν το γραφικό δίκτυο του τραμ για να γνωρίσετε την πόλη από άκρη σε άκρη συντροφιά με την μουσική των φάδος και μεζέδες θαλασσινών.

- Αναχώρηση 14 και 15/4, τιμή κατ’ άτομο από € 509, 2103232800.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 5

Ρώμη, Σιένα και Φλωρεντία

Η Ιταλία την άνοιξη είναι χάρμα οφθαλμών και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη αφορμή για να την επισκεφθείτε από την πενθήμερη εκδρομή του Nikaia Travel. Η Ρώμη ρομαντική, μαγική, αριστοκρατική, γεμάτη μνημεία και στυλ. Αυτά και άλλα πολλά είναι πρωτεύουσα της Ιταλίας. Περπατήστε στους δρόμους και τις μικρές γέφυρες δίπλα από τον Τίβερη, αφεθείτε στο μεγαλείο του Κολοσσαίου και του Βατικανού ή στην γραφικότητα της Φοντάνα ντι Τρέβι και στις υποβλητικές Κατακόμβες. Χαζέψτε την Πιάτσα Βενέτσια, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου ή επιλέξτε την ξενάγηση «Rome by Night» που θα σας δώσει μία άλλη οπτική της πόλης που δεν την χορταίνεις ποτέ. Σειρά έχει η πανέμορφη Τοσκάνη με την Φλωρεντία που είναι ένα ζωντανό μουσείο και την μεσαιωνική Σιένα που στέκεται περικυκλωμένη σαν λαβύρινθος ανάμεσα από τείχη. Στο κέντρο της Σιένα δεσπόζει το Palazzo Publico και η Piazza del Campo. Από την άλλη, στην Σιένα θα αντικρύσετε ολόκληρη την ιστορία της ιταλικής Αναγέννησης. Το Ντουόμο, το καμπαναριό του Τζιόττο, η πινακοθήκη Ουφίτσι γεμάτη με έργα των σημαντικότερων Ιταλών ζωγράφων. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, πολιτισμό και ιταλικό μεγαλείο.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 545, 2104250072-4.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 6

Iορδανία

Το Comsorama σας ταξιδεύει για μία ολόκληρη εβδομάδα στην Ιορδανία για να απολαύσετε τον πολιτισμό και την ατμόσφαιρα αυτής της χώρας. Από τους επιβλητικούς βράχους στο μνημείο της Πέτρας και τα βυζαντινά ψηφιδωτά μέχρι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα τοπία σπάνιας ομορφιάς στην έρημο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ιορδανία θα σας κατακτήσει. Μείνετε μία ημέρα στη Νεκρά Θάλασσα για να κολυμπήσετε στα νερά της και να νιώσετε την εμπειρία του να επιπλέεις συνέχεια στο νερό. Ακολουθήστε το σαφάρι στην «Κοιλάδα της Σελήνης» με ειδικά jeep, ιππεύστε άλογα στο μνημείο της Πέτρας, επισκεφθείτε το κάστρο Αζλούν και την Βηθανία όπου βαπτίστηκε ο Χριστός. Χαθείτε στην πανάρχαια πόλη του Αμμάν που παραμένει η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, όπου θα νιώσετε την ατμόσφαιρα της πόλης και των παζαριών. Τέλος, ανεβείτε στο όρος Νέμπο για να μαγευτείτε από την πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ιορδάνη σε ένα ταξίδι που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί εξωτικό.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 795, 2103642707

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 7

Πανόραμα Σικελίας και Καλαβρία

Η νότια Ιταλία είναι από τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς την άνοιξη και το καλοκαίρι και το επταήμερο πακέτο του Nikaia Travel είναι μία εξαιρετική αφορμή για να την ανακαλύψετε. Ξεκινήστε από την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα που κοιτάζει το Ιόνιο και ήταν η αρχαία αποικία των Ναξίων, συνεχίστε στην Πόρτα Μεσσίνα με την πανοραμική θέα στην Αίτνα και καταλήξτε στην γραφική Μεσσίνα (βλ. Μεσσήνη) για βόλτα και ξεκούραση. Την επόμενη ημέρα περάστε από το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης για να φτάσετε στο Ρέτζιο, την πρωτεύουσα της Καλαβρίας πριν ανηφορίσετε στα ελληνόφωνα χωριά της όμορφης αυτής επαρχίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το ταξίδι το Παλέρμο, οι Συρακούσες, η Κατάνια και μία εκτενής περιήγηση στο επιβλητικό ηφαίστειο της Αίτνας.

- Αναχώρηση 13/4, τιμή κατ’ άτομο από € 645, 2104250072-4.

Οι καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στο εξωτερικό - εικόνα 8

Θησαυροί της Μεσογείου

Αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, το Smile Acadimos προτείνει 7ήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Με αφετηρία το λιμάνι της Σαβόνας στην Ιταλία θα σαλπάρετε για πολλά ενδιαφέρονται μέρη έχοντας στην διάθεσή σας 7 ολόκληρες ημέρες για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της Μεσογείου. Πρώτη στάση η πολυπολιτισμική Μασσαλία που συνδυάζει άρωματα βόρειας Αφρικής, μεσογειακού λιμανιού και ευρωπαϊκής μητρόπολης. Δεύτερη στάση η hot τα τελευταία χρόνια Βαρκελώνη με το ακαταμάχητο παραλιακό μέτωπο, τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα του Γκαουντί, τον λόφο-πάρκο του ιδίου, την έντονη νυχτερινή ζωή. Στην συνέχεια, σας περιμένει η Μαγιόρκα, ένα από τα ωραιότερα νησιά της Μεσογείου που σφύζει από ζωή και όμορφες εικόνες ως διαχρονικό τουριστικό θέρετρο σχεδόν όλης της Ευρώπης. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής προς την Σαβόνα θα κάνετε μία στάση στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια – πόλη με σπουδαία ιστορία - που βρίσκεται μόλις μία ώρα έξω από την Ρώμη αλλά και την γραφική παραλιακή πόλη της Λα Σπέτσια που βρίσκεται μία ανάσα από την Cinque Terre.

- Αναχώρηση 15/4, τιμή κατ’ άτομο από € 579, 2103738000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.