Κάρυστος

Είτε επιλέξετε να φτάσετε εδώ οδικώς από Χαλκίδα είτε με το πλοίο από Ραφήνα ή Αγία Μαρίνα, ένα είναι βέβαιο: το νοτιότερο άκρο της Εύβοιας απέχει ελάχιστα από την Αθήνα και αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα τόσο για ολιγοήμερη εκδρομή όσο και για διακοπές. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί εδώ σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και καλαίσθητα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας και των κοντινών χωριών θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αλλά και το φημισμένο κατσικάκι ή αρνάκι Καρύστου. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις κουρκουμπίνες, ένα είδος παραδοσιακών ζυμαρικών που θα βρείτε στα περισσότερα εστιατόρια. Στο νέο λιμάνι υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία και μοντέρνες καφετέριες, ουζερί, ταβέρνες αλλά και εστιατόρια. Ανεξάντλητες είναι και οι εναλλακτικές όσον αφορά τις παραλίες, είτε πρόκειται για οργανωμένες είτε για παρθένες ακτές, με άμμο ή βότσαλο. Κι επειδή η Κάρυστος συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό, οι λάτρεις των σπορ δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς εδώ μπορούν να επιδοθούν σε πεζοπορικές διαδρομές, καταδύσεις, surfing, jet ski αλλά και ποδηλασία, ιππασία και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Πότε να πάτε : Όλο το χρόνο, αλλά ειδικά το καλοκαίρι.

Νότια Εύβοια

Απάτητες παραλίες, μυστηριώδη Δρακόσπιτα, το δριμύ τοπίο των έρημων χωριών του Κάβο Ντόρο, η φθίνουσα λίμνη Δύστος... Η Άρτεμις Τζίτζη τριγυρίζει χωρίς σαφή προορισμό και χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Ιούνιος για πεζοπόρους

Η καταπράσινη φύση μάς καλεί να ανακαλύψουμε τα μονοπάτια των βουνών και των νηαιών, πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες. Η Ιωάννα Γκομούζα και η Μαρία Κρύου επιλέγουν και σας προτείνουν πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές σε πέντε προορισμούς.

Fun weekends

Πέντε από τα πιο ζωντανά καρναβάλια της Ελλάδας μάς δίνουν αφορμή για ταξίδι: Μαρμάρι, Έδεσσα, Ζάκυνθος, Γρεβενά, Κοζάνη