7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια

Ανακαλύπτουμε γνωστές και άγνωστες πτυχές του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας.

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια

Το νησί που ενώνεται και με τη θάλασσα και με τη στεριά -από τη γέφυρα της Χαλκίδας- προσφέρεται για κάθε είδους διακοπές. Αν αγαπάτε τα road trip ξεκινήστε από την καταπράσινη βόρεια Εύβοια και αρχίστε να κατεβαίνετε προς τη νότια ανακαλύπτοντας τοπία σπάνιας ομορφιάς, ατμοσφαιρικά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Όποιο μέρος, λοιπόν, και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε στην Εύβοια ακολουθήστε μας στα πιο ξεχωριστά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο νησί.

#1 Λουτρά Αιδηψου

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 1

Η Αιδηψός, γνωστή για τις ιαματικές πηγές και τα υδροθεραπευτήρια της διαθέτει περίπου 60 πηγές με θειούχα νερά θερμοκρασίας από 34 έως 71,2 βαθμούς Κελσίου. Οι επιλογές σας είναι αρκετές με το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ (ανοίγει αρχές Ιουλίου) να ξεχωρίζει, διαθέτοντας ατομικούς λουτήρες, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες. Πριν φύγετε από την πόλη επισκεφτείτε την Σπηλιά του Σύλλα, η οποία βρίσκεται κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Παλιό Υδροθεραπευτήριο και είναι γνωστή ως το μέρος που ο στρατηγός πήγαινε για να θεραπευτεί.

#2 Λιχαδονήσια

Γνωστά και ως οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας, τα Λιχαδονήσια, στο βορειοδυτικό άκρο της Εύβοιας είναι επτά μικρές νησίδες, ιδανικές για μονοήμερη εκδρομή. Πάρτε το καραβάκι από τον Κάβο στην Παραλία Λιχάδα και ετοιμαστείτε να κολυμπήσετε σε ήρεμα γαλάζια νερά.

#3 Καταρράκτες Δρυμώνα

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 2

Με τον μεγαλύτερο καταρράκτη να έχει ύψος 15 μέτρα, οι καταρράκτες Δρυμώνα βρίσκονται σε ύψος 620 μέτρων ανάμεσα στο ομώνυμο χωριό και την Κερασιά. Για όσους αγαπάτε την πεζοπορία το μέρος προσφέρεται για περιπάτους με μικρό δίκτυο μονοπατιών, που περνά μέσα από το δάσος και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του όρους Ξηρού.

#4 Θαψά

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 3

Κατηφορίζοντας προς την Νότια Εύβοια, κοντά στην Κύμη βρίσκεται μια όαση δροσιάς με εξωτική ομορφιά. Αν και τα Θαψά βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή όταν φτάσετε εκεί θα δείτε μια παραλία ανέγγιχτη από τον ανθρώπινο παράγοντα, με γαλαζοπράσινα νερά και ένα ηλιοβασίλεμα αντάξιο αυτού της Σαντορίνης.

#5 Κάρυστος

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 4
Το λιμανάκι της Καρύστου

Αν και απέχει ελάχιστες ώρες από τη Ραφήνα ή την Αγία Μαρίνα μπορείτε να φτάσετε εκεί και οδικώς από τη Χαλκίδα. Διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές δομές κάθε γούστου και γραφικά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό. Επισκεφτείτε το ενετικό φρούριο Μπούρτζι και δοκιμάστε κουρκουμπίνες ένα είδος παραδοσιακών ζυμαρικών.

#6 Το Φαράγγι Δημοσάρη

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 5

Δεκάδες πηγές, καταρράκτες, παραποτάμια δάση και άγρια ζωή εναλλάσσονται διαρκώς στο Φαράγγι Δημοσάρη και αν και το πάνω σημείο του φαραγγιού είναι απότομο και άγριο, από το χωριό των Λενοσαίων ως τη θάλασσα το φαράγγι γίνεται μια στενή κοιλάδα, ιδανική για να την ανακαλύψετε. Έτσι, αν λατρεύετε την πεζοπορία ετοιμαστείτε να βρείτε ενδιαφέροντα μονοπάτια και διαδρομές ανάβασης στην Όχη, ενώ οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής μπορούν να ανακαλύψουν και τα χωριά του Κάβο Ντόρο.

#7 Δρακόσπιτα

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 6

Σύμφωνα με τον θρύλο οι δράκοι, μυθικά πλάσματα που τρόμαζαν τους κατοίκους της περιοχής, έμεναν σε αυτά. 23 παράξενα κτίσματα βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Νότια Εύβοια και ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους. Είναι δημιουργημένα από τεράστιους ογκόλιθους και δεν παραπέμπουν σε τίποτα σε ανθρώπινες κατοικίες. Αν και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο έχουν κατασκευαστεί πολλοί ερευνητές αποδίδουν την κατασκευή τους σε τιμές στον Δία και την Ήρα ή ακόμη και στον Ηρακλή.

+1 Club Agia Anna

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 7

Η καλή οργάνωση σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον το τοποθετούν στις top θέσεις των φανατικών campers και μια επίσκεψη μετά τις 5 Ιουνίου που ανοίγει, θα σας πείσει.

Που να φάτε

7+1 ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες στην Εύβοια - εικόνα 8
Η ατμόσφαιρα του «haMMock» γεμίζει τον ταξιδιώτη με θετικά summer vibes.

Το Κύμα (Το στέκι του Ταξιάρχη): Παραθαλάσσια οικογενειακή ψαροταβέρνα με σκεπαστή δροσερή αυλή πάνω στην αμμουδιά το καλοκαίρι. Ιστιαία, 2226052023.

Μεσόγειος (ανοίγει στις 8/6/20): Ανάλαφρο και διακριτικά πολυτελές με μεσογειακή κουζίνα και τραπέζια πάνω στη θάλασσα. Αιδηψός, 2226060100.

Ο Πλάτανος:
Ιδανική στάση μετά από πεζοπορίες στα μονοπάτια της Δύρφης σ’ ένα τοπίο ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Στενή, 2228051225.

Ο Φάρος: Ταβέρνα σε βεράντα με αμφιθεατρική θέα στη θάλασσα, άνετη σάλα με ξύλινη οροφή και ένα μεγάλο κατάλογο με κλασικά ελληνικά πιάτα. Στόμος, 2222071550

Που να μείνετε

Αγροτουριστικός Ξενώνας Ελαιώνας: Εξοχικό-ξενώνας με μεσογειακή νεοκλασική γραμμή, σ’ έναν ελαιώνα λίγο έξω από το χωριό. Ροβιές, 2227071619. Ανοίγει στις 1/7/20.

Thermae Sylla - Spa Wellness Hotel: Με ανακαινισμένους χώρους συνδυάζει λειτουργικότητα και κομψότητα στον παραλιακό δρόμο της Αιδηψού. Αιδηψός, 2226060100. Ανοίγει στις 8/6/20.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.