Μεσολόγγι

Χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σ’ αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου, το Μεσολόγγι εκτός από το περίφημο αβγοτάραχο, τα παστά ψάρια, τα πετάλια και τα χέλια, προσφέρει στον επισκέπτη ιδιαίτερες, καρτποσταλικές εικόνες. Βάλτε στο πρόγραμμά σας τη βόλτα στον ποδηλατόδρομο από το Μεσολόγγι προς την Τουρλίδα κατά μήκος της λιμνοθάλασσας την ώρα του ηλιοβασιλέματος με τα χρώματα των νερών και τις γραφικές πελάδες (παραδοσιακά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους μέσα στο νερό) να δημιουργούν ένα μοναδικό κάδρο. Η σημαντικότατη θέση της πόλης στις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την ηρωική έξοδο των Μεσολογγιτών τον Απρίλιο του 1826 ύστερα από πολύμηνη τουρκική πολιορκία, αλλά και η πλούσια πνευματική κληρονομιά της (πατρίδα των Κωστή Παλαμά, Μιλτιάδη Μαλακάση, Γεωργίου Δροσίνη, Χαρίλαου και Σπυρίδωνα Τρικούπη) αποτυπώνονται στα κυριότερα αξιοθέατά της.

Πότε να πάτε : Ο χειμώνας στο Μεσολόγγι είναι αρκετά υγρός και το καλοκαίρι πολύ ζεστό, οπότε η καλύτερη περίοδος να το επισκεφθείτε είναι η άνοιξη, ιδιαίτερα την Κυριακή των Βαΐων, ημέρα μνήμης της Εξόδου.

Μεσολόγγι - Αιτωλικό: Στα μυστικά... της λιμνοθάλασσας!

Σεργιανίσαμε στα σοκάκια τους, γευτήκαμε τις ψαρο-νοστιμιές τους, εισπνεύσαμε Ιστορία, επιδοθήκαμε σε εύκολο birdwatching και τις προτείνουμε για low budget weekends.