Μεσολόγγι - Γαστρονομία

Γνωστό και ως το χρυσάφι της λιμνοθάλασσας ή το ελληνικό χαβιάρι, το αβγοτάραχο Μεσολογγίου είναι κατοχυρωμένο ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ενώ συγκαταλέγεται στα κορυφαία προϊόντα του πλανήτη και εμπνέει κορυφαίους σεφ. Φτιάχνεται από τα αποξηραμένα αβγά του θηλυκού κέφαλου (μπάφα) που καλλιεργείται στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Κλεισόβας και Μπούκας. Περισσότερα για το αβγοτάραχο στο http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=115