Πύργος Διρού

Ζωντανό κεφαλοχώρι-πέρασμα για τα περίφημα σπήλαια Διρού, από τα ομορφότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο που έχουν καθορίσει και το τουριστικό προφίλ του. Το χωριό διαθέτει ξενώνες και τα κλασικά μαγαζιά με σουβενίρ. Αν θέλετε να δείτε την πιο παραδοσιακή όψη του, όμως, αναζητήστε τον πύργο Σκλαβουνάκου στη συνοικία Πετρόλακκος και το ναό του Αγίου Πέτρου στους πρόποδες του Σαγγιά. Φυσικά, ο κύριος λόγος για να έρθετε εδώ είναι τα σπήλαια, τα οποία βρίσκονται 4 χλμ. έξω από το χωριό, κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα. Η διπλανή παραλία με τα χοντρά λευκά βότσαλα είναι μια καλή λύση για μπάνιο.

Πότε να πάτε : Το καλοκαίρι είναι η high season, αλλά και η άνοιξη και το φθινόπωρο προσφέρονται.

11 must εμπειρίες στην ανθισμένη Μάνη

Η εποχή είναι ιδανική για ένα long weekend, ιδανικά με αυτοκίνητο ή μηχανή, στον αγαπημένο προορισμό και αυτά που ακολουθούν είναι όσα αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας.

Oh, Μάνη Μάνη!

H Μάνη είναι πιο ανανεωμένη από ποτέ. Η Δέσποινα Ζευκιλή έκανε και πάλι το γύρο της περιοχής, κατέγραψε νέες ατμοσφαιρικές αφίξεις και σταχυολόγησε τα διαχρονικά hits.

Late summer στη Λακωνία

Εξωτικές βουτιές στην Ελαφόνησο, drive α λα Φαρ Ουέστ στη Μάνη, ουζάκι και χταποδάκι στο Γύθειο, αρχαιολατρικός περίπατος στο Μιστρά, ρομαντζάδα στη Μονεμβασιά. Ο πιο πλούσιος σε εναλλαγές νομός της Πελοποννήσου μάς δίνει ιδέες για late summer - early autumn αποδράσεις για όλα τα γούστα και τα budget.