Μάνη update

Η Δέσποινα Ζευκιλή ξαναπαίρνει τους δρόμους του… ελληνικού Φαρ Ουέστ, ακολουθεί νέες διαδρομές, ξετρυπώνει χωριά-διαμαντάκια, τσεκάρει τις πρόσφατες αφίξεις και φτιάχνει την πυξίδα της Μάνης για να σχεδιάσετε τα δικά σας (όσο πιο long τόσο το καλύτερο) weekends.

Μάνη update

Η Δέσποινα Ζευκιλή ξαναπαίρνει τους δρόμους του… ελληνικού Φαρ Ουέστ, ακολουθεί νέες διαδρομές, ξετρυπώνει χωριά-διαμαντάκια, τσεκάρει τις πρόσφατες αφίξεις και φτιάχνει την πυξίδα της Μάνης για να σχεδιάσετε τα δικά σας (όσο πιο long τόσο το καλύτερο) weekends.

Μάνη update - εικόνα 1
«Λάουλα»

Εχω βρεθεί αρκετές φορές για ρεπορτάζ στην περιοχή, έχω μπει πολλάκις στον πειρασμό να βγω από το πρόγραμμά μου αποφασίζοντας να περπατήσω ακόμη ένα πετρόχτιστο χωριό, έχω περάσει ώρες ξεφυλλίζοντας σχετικά κείμενα στο κλασικό βιβλιοπωλείο Αδούλωτη Μάνη στην πλατεία της Αρεόπολης, έχω τσιτάρει τις απαραίτητες δόσεις Πάτρικ Λι Φέρμορ… Κι όμως, κάθε φορά που αφήνω πίσω μου το Γύθειο κατεβαίνοντας προς την Αρεόπολη αρκεί η πρώτη ματιά στους θεόρατους γυμνούς βράχους της για να την ξαναερωτευτώ. Ακόμη και να μην είχα απολαύσει τη θέα από την καταπληκτική αυλή ενός νέου ξενώνα, ακόμη και να μην είχα κάνει την καινούργια δια­δρομή που συνδέει τον Μέζαπο με την Οχιά, με το μπλε της θάλασσας και όλους τους τόνους της πέτρας να με συνοδεύουν με μόνο σάουντρακ τον άνεμο, ακόμη και να μην είχα προσθέσει στο μυαλό μου (συγγνώμη, instagram!) την εικόνα ακόμη ενός χωριού-διαμάντι όπως τα Μουντανίστικα, απλώς και μόνο οδηγώντας στους κεντρικούς δρόμους, χαζεύοντας τους λόφους με τους πύργους και τις φραγκοσυκιές, θα αρκούσε για να νιώσω την πληρότητα μιας πραγματικής απόδρασης. Γιατί, παρά τις εξελίξεις, τους νέους ξενώνες και τα μπαράκια που έχουν σκάσει μύτη στα σοκάκια της Αρεόπολης, η Μάνη παραμένει από εκείνα τα σπάνια για την Ελλάδα τουριστικά μέρη, όπου το φυσικό τοπίο παίζει τον πρώτο ρόλο.


Η χαρά του οδηγού

Μάνη update - εικόνα 2
«Porto Vitilo»

Με το που ξημερώνει όμως, όσο κι αν οι σεζλόνγκ στην αυλή του ξενοδοχείου με θέα στις ροδιές και στους πύργους σε προκαλούν να μείνεις εδώ για πάντα, η γοητεία της Μάνης ξεδιπλώνεται μόνο στους δρόμους. Μια ιδιαίτερη και σχετικά γρήγορη διαδρομή είναι από τον Μέζαπο προς τον Γερολιμένα μέσω του περιφερειακού δρόμου, που προσφέρει καταπληκτική θέα στο Τηγάνι. αν είστε της πεζοπορίας, τολμήστε να ακολουθήσετε το μονοπάτι –περίπου μία ώρα– που οδηγεί στο κάστρο της Μεγάλης Μαΐνης, στο «κεφάλι» του τηγανόσχημου ακρωτηρίου. Αφήνοντας πίσω το Τηγάνι, ο δρόμος περνά από μερικά πολύ όμορφα χωριά, όπως το Σταυρί, η Κηπούλα και η Οχιά. Ακόμη και για τους μη πρωτάρηδες, η πρώτη εικόνα του Γερολιμένα με τον εντυπωσιακό βράχο του Κάβο Γκρόσο συγκαταλέγεται στα favorites της Μάνης. Προσθέστε, ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεσή σας, την επίσκεψη στα γοητευτικά Σπήλαια Διρού (η περιήγηση διαρκεί περίπου τρία τέταρτα και καλού κακού έχετε μαζί σας μια ζακέτα, γιατί στο σπήλαιο κάνει κρύο ακόμη και το καλοκαίρι), τη βόλτα στο γραφικό παλιό Οίτυλο (επισκεφθείτε και την ιστορική μονή Ντεκούλου με την περίφημη τοιχογραφία του ζωδιακού κύκλου), το άραγμα στο κουκλίστικο παραθαλάσσιο Λιμένι, την καρτποσταλική πυργοπολιτεία της Βάθειας (αν και η εικόνα της ερήμωσης είναι αποκαρδιωτική) και βέβαια το γύρο της χερσονήσου της Μέσα Μάνης, που μπορείτε να την κάνετε και την ημέρα της επιστροφής συνεχίζοντας από Κότρωνα προς Γύθειο. Αν προλάβετε τον καλό καιρό η παραλία της Κυπάρισσου, λίγο μετά τον Γερολιμένα, ή ο Μάραθος και η Αλύπα στα ανατολικά παράλια είναι ιδανικές για την τελευταία βουτιά της σεζόν. Μια πιο «κρυμμένη» παραλία, με ένα νησάκι στην άκρη αλά Σίμος Ελαφονήσου, βρίσκεται κοντά στον Κότρωνα – ρωτήστε τους ντόπιους για το δρόμο που ξεκινά από την παιδική χαρά. Αν είστε περιπατητικοί τύποι, νιώστε την άγρια ομορφιά της Μάνης στο φουλ περπατώντας μέχρι το φάρο στο ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης (περίπου 35 λεπτά περπάτημα), όπου τοποθετούνταν μυθολογικά η πύλη του Άδη.

Κοίτα… ξανά

Η βάση μας αυτήν τη φορά ήταν η Κοίτα, και συγκεκριμένα το νέο boutique hotel «Citta dei Nicliani» (από € 80, 6936837212), που προτείνει διαμονή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προσωποποιημένες υπηρεσίες σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά της Μάνης, με εύκολη πρόσβαση. Πολύπυργο τη λένε και όχι τυχαία^ μια βόλτα στο χωριό σε πάει πίσω στις εποχές που η Κοίτα ήταν η κοιτίδα των Νικλιάνων, μιας ισχυρής πατριάς προυχόντων της Μάνης. Ένας από αυτούς τους πύργους, χαρακτηρισμένος ως αρχαίο μνημείο από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με ιστορία από τα μέσα του 18ου αιώνα, αποτέλεσε τη βάση για το νέο ξενοδοχείο, όπου κάθε μέλος της οικογένειας Σέψα πρόσθεσε και τη δική του πινελιά. Ο πατέρας Ηλίας φρόντισε, ως μηχανικός, για τη διαμόρφωση των χώρων και καθημερινά μαγειρεύει, από χόμπι, για τους πελάτες ό,τι επιθυμούν από μια μικρή λίστα με πιάτα ημέρας βασισμένα σε εποχικά υλικά (δοκιμάσαμε το ριζότο με μελάνι σουπιάς και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ενώ μπορούν να σας βρουν και ψάρια, αρκεί να το συνεννοηθείτε από πριν). Η μητέρα Τάνια Μεϊμάρογλου (διακοσμήτρια, που η προσωπική της οπτική στην οικογενειακή μανιάτικη κατοικία έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις σελίδες των interior magazines) έβαλε τη σφραγίδα της στη διακόσμηση, μαρτυρώντας την αγάπη της για τη γαλλική εξοχή, ο Παναγιώτης, ο γιος, βοηθά σε διάφορα πόστα, ενώ η Ζαφειρία, η κόρη, έχει αναλάβει τη διαχείριση. Τα δωμάτια μοιράζονται σε δύο κτίρια, καθένα από τα οποία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες: πιο άνετα και kids friendly αυτά του νεόκτιστου κτιρίου (premium), πιο ιδιαίτερα (με τις συμβάσεις των παραδοσιακών κτιρίων, π.χ. σχετικά μικρά μπάνια σε κάποια κλπ.) και σαφώς πιο γοητευτικά αυτά του διατηρητέου, καθένα από τα οποία είναι και διαφορετικό. Ιδανικό για ζευγάρια το ρομαντικό Νο 7 (Timeless), με κρεβάτι στη σοφίτα και πριβέ ταρατσάκι.
Αξίζει να έρθετε εδώ όσο κρατάει ο καλός καιρός, αφού το ξενοδοχείο διαθέτει καταπληκτική αυλή, με άπλετη θέα στα απέναντι χωριά και διάφορες γωνιές όπου μπορείτε να καθίσετε. Εδώ σερβίρεται αυτήν την εποχή και το πρωινό, το οποίο έρχεται σε δίσκο και περιλαμβάνει διάφορες τοπικές λιχουδιές: στεγνοτηγανισμένα πιτάρια (τραβηχτές πίτες), λαλάγκια, ομελέτα συνοδεία ποικιλίας αλατιών (π.χ. με λεβάντα), ανθότυρο με γύρη κ.ά. Να σημειώσουμε εδώ ότι η δυνατότητα δείπνου είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αφού η βραδινή οδήγηση στη Μάνη δεν είναι εύκολη υπόθεση – άσε που όλο και με καμιά αγελάδα μπορεί να διασταυρωθείς!

Χτυπήστε στο κέντρο

Μάνη update - εικόνα 3
«Soukidia villas»

Η Αρεόπολη είναι ουσιαστικά η πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης και τελευταία έχει πάρει τα πάνω της με νέα μπαράκια, όπως το «Aula» και το «La Roca», να στήνουν κατάσταση στον κεντρικό πεζόδρομο με μουσικές και κοκτέιλ, κλασικά ταβερνάκια-εγγύηση όπως ο «Μπαρμπα-Πέτρος» (πετύχαμε σούπερ κολοκυθόπιτα και αχνιστές κολοκυθοκορφάδες), αρκετούς ξενώνες, το πιο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο της περιοχής (Αδούλωτη Μάνη) κι έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο-θεσμός. Αφήστε το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία και περπατήστε στα καλντερίμια του παραδοσιακού τμήματος του οικισμού αναζητώντας τους πύργους του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη, το ναό του Ταξιάρχη με το πέτρινο καμπαναριό, τη διπλή εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Χαράλαμπου με τις λαϊκές τοιχογραφίες του 1869 και την Παναγία τη Γεωργιανή του 18ου αιώνα με τα περίτεχνα ανάγλυφα στην εξωτερική τοιχοδομή.

Πού να φάτε

Μάνη update - εικόνα 4
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης στην κουζίνα του «Κυρίμαι»

Το «Αννόβερο» (2733093000) στο Βαθύ, λίγο πιο κάτω από το Γύθειο, είναι το καινούργιο hit των insiders. Η νέα γενιά της οικογένειας Ζευγολατάκου (ο Γιώργος στην κουζίνα και η Αθηνά στην υποδοχή) έχει δώσει νέα πνοή στο κλασικό εστιατόριο της δεκαετίας του ’80, στην ατμοσφαιρική σάλα και την αυλή του οποίου θα απολαύσετε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις με έμφαση στο κρέας και στα προϊόντα της εποχής. Η εναλλασσόμενη κάρτα περιλαμβάνει ωραίες σαλάτες, άγρια χόρτα, διάφορους μεζέδες (π.χ. ντοματοκεφτέδες με φύλλο, ταλαγάνι στο φούρνο) και πιάτα όπως σνίτσελ με ελληνική πατατοσαλάτα, steaks ή κότσι χοιρινό σε κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο.
Για ένα ιδιαίτερο δείπνο απολαύστε δημιουργική ελληνική κουζίνα, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Κυρίμαι», με θέα στους τεράστιους φωτισμένους βράχους και στις σπηλιές του Κάβο Γκρόσο (2733054288). Περισσότερες πληροφορίες
Ο «Τάκης» στο Λιμένι (2733051327) είναι η πιο γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής με καλοψημένα ψάρια, ενώ στο Καραβοστάσι (Νέο Οίτυλο) οι επιλογές είναι δύο και καλές: ο «Μαύρος Πειρατής» (2733059363) για πεντανόστιμες κόκκινες γαρίδες Μάνης, ψάρι από το καΐκι τους και ψαρόσουπα σχεδόν πάνω στο κύμα και ο «Φάρος του Παντελή» (2733059204) επίσης για εκλεκτή ψαροφαγία.
Στην Αρεόπολη, στο κουτούκι του «Μπάρμπα-Πέτρου» (2733051205), για κλασικά αλλά και πιο πειραγμένα ελληνικά μαγειρευτά σε ένα χώρο με την πατίνα του χθες και φιλόξενη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στον Γερολιμένα ξεχωρίζει το «Επίλεκτον» (2733054227) για μεζέδες και ψάρι καθώς και για καφέ. Στην κλασική οικογενειακή ταβέρνα «Καμπινάρα» στον Πύργο Διρού γι’ αξιοπρεπή τοπικά πιάτα με λάδι από το ελαιοτριβείο τους (2733052256). Δύο cult ταβερνάκια που τα προλαβαίνετε όσο κρατάει ο καλός καιρός είναι του Γιώργου Μπάιζου στα Άλικα, που βγάζει τραπέζια τα βράδια στο προαύλιο του σχολείου σερβίροντας κυρίως ψητά και σαλάτες, και του Κοκοράκη στο Σταυρί, που παρά τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις μαζεύει τους μόνιμους φαν της περιοχής για τα σουβλάκια και τις μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες του.
Βόρεια του Γυθείου (μια όμορφη βόλτα προς τα ορεινά) στα απλά, αλλά ιδιαίτερα ταβερνάκια «Ρόζοβα» (2733092194) στο χωριό Λεμονιά και «Μπαρμπα-Θωμάς» (2733092237) στο χωριό Πετρίνα.

Πού να μείνετε

Μάνη update - εικόνα 5
«O Πετρίτης»

Το «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της Μάνης, με ωραίους κοινόχρηστους χώρους και καλό σέρβις. Το αναπαλαιωμένο μανιάτικο κτίριο του 1870 πάνω στη θάλασσα, με θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο, στεγάζει 22 δωμάτια, καθένα από τα οποία είναι μοναδικό: από τη γεμάτη παράθυρα σουίτα 301 με θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο μέχρι το μανιάτικο πύργο 306 (σε τρία επίπεδα), ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του συγκροτήματος, με μοναδική πηγή φωτός τα πέντε μικρά παράθυρα-πολεμίστρες (από € 90, 2733054288, 2733059330). Περισσότερες πληροφορίες

Πολύ αναβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια, το all time classic οικογενειακό ξενοδοχείο «Porto Vitilo» στο Καραβοστάσι διαθέτει πλέον ένα εντυπωσιακό ξύλινο ντεκ με πισίνα που ακουμπάει στη θάλασσα. Τα δωμάτια είναι άνετα, με ποιοτική επίπλωση και ανάλαφρο εξοχικό διακοσμητικό ύφος (με την υπογραφή του Σωτήρη Μπακόπουλου), ενώ ξεχωρίζουν τα δωμάτια και οι σουίτες της νέας πτέρυγας (από € 75, 2733059220, 2733059210).

Το «Πέτρα και Φως», σε ένα πετρόχτιστο κτίριο με αναφορές στην τοπική αρχιτεκτονική, ατενίζει από ψηλά τον κόλπο του Οιτύλου. Τα δωμάτια είναι φωτεινά κι ευχάριστα, με σοφιστικέ στιλ στην επίπλωση και όμορφες λεπτομέρειες, όπως τα φωτιστικά-κλαδιά. Άνετοι κοινόχρηστοι χώροι, βεράντες με εντυπωσιακή θέα και συμπαθητικό spa με προϊόντα Germain de Cappuchini (από € 80, 2733054050, 2106420390).

Στο υψηλότερο σημείο του Οιτύλου, αγναντεύοντας το κάστρο της Κελεφάς και τον κόλπο, ο ξενώνας «Πετρίτης» μοιράζεται σε ένα παλιό κτίσμα του 19ου αιώνα κι ένα νεόχτιστο πύργο στα πρότυπα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Διαθέτει 2 δωμάτια και 5 σουίτες με σύγχρονες ανέσεις και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τέτοια εποχή, μάλιστα, μπορείτε να συμμετάσχετε στο μάζεμα της ελιάς στα κτήματά τους (από € 92, 2733052600) Περισσότερες πληροφορίες

Το «Κτήμα Καραγεώργου» αποτελείται από δύο μεγάλα πέτρινα κτίρια μανιάτικης αρχιτεκτονικής σε κατάφυτο και όμορφα διαμορφωμένο κτήμα στις παρυφές της Αρεόπολης. Ζεστοί χώροι και άνετα κι ευχάριστα δωμάτια διαφόρων κατηγοριών, με διαρρύθμιση και κατάλληλο εξοπλισμό για οικογένειες (από € 65, 2733051368).

Σε ήσυχο σημείο έξω από τα Άλικα, με θέα στη θάλασσα και κοντά στην παραλία της Κυπάρισσου, το νεόκτιστο ξενοδοχείο «Porto Mani Suites» διαθέτει άνετα δωμάτια και σουίτες κι ένα εστιατόριο με έμφαση στα τοπικά προϊόντα (από € 75, 2733055280).

Ο «Πύργος Πετροπουλάκη» δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο Γύθειο, με εμφανή τα στοιχεία του εγκαταλειμμένου παλιού οικισμού και θέα από τον Ταΰγετο μέχρι τον Λακωνικό κόλπο. Αναστυλωμένο πιστά στα αρχετυπικά αρχιτεκτονικά πρότυπα, διαθέτει δωμάτια και σουίτες επιπλωμένα και διακοσμημένα με άποψη. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει και προϊόντα του αγροκτήματος, ενώ κατόπιν συνεννόησης θα σας φτιάξουν και καλό σπιτικό φαγητό (από € 70, 2733300633, 6944692622)

Το «Limeni Village» με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική (δεκάξι μανιάτικοι πέτρινοι πύργοι) είναι από τα κλασικά ξενοδοχεία της περιοχής, αμφιθεατρικά χτισμένο στον γκρεμό πάνω από το Λιμένι, με άνετα δωμάτια και βασικό ατού τη θέα από τις ευρύχωρες βεράντες (από € 80, 2733051111-2).

Το «Elixirio» είναι ένας συμπαθητικός ξενώνας στο Καραβοστάσι δίπλα στη θάλασσα, με αρκετά handmade στοιχεία και διακόσμηση με πολύ προσωπικό χαρακτήρα. Τα δωμάτια έχουν εξοπλισμένο κουζινάκι και θέα στη θάλασσα (από € 65, 2733059275, 6932233310).

Η «Λάουλα» είναι ένας όμορφος ξενώνας σε τριώροφο κτίριο στο Γερολιμένα, με τα κύματα του κλειστού όρμου να καταλήγουν στα βράχια μπροστά του. Τα δωμάτια είναι ζεστά, με μεγάλα μπαλκόνια με θέα, και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα, ενώ το cafe-καθιστικό του ισογείου συνδυάζει ατμόσφαιρα και θέα. Γερολιμένας, από € 80, 27330/54271, 27330/54262). Περισσότερες πληροφορίες

Για κάτι πιο low budget δοκιμάστε το άνετο, κλασικού τύπου ξενοδοχείο «Κάστρο Μαΐνη» (€ 50, 2733051238) σε κεντρικό σημείο στην Αρεόπολη, το ιδανικό για οικογένειες «Kotronas Bay» (από € 30, 2733021340, 2733021402-3), μια μικρή οικογενειακή μονάδα στον Κότρωνα, σε ενιαίο κτίριο και μπανγκαλόους σε ολάνθιστους κήπους, σε ένα ήσυχο σημείο στην άκρη του οικισμού.

Για όσους αναζητούν την αυτονομία τους, μια νέα άφιξη με προσωπικότητα είναι το «Soukidia Villas», με δύο πετρόχτιστες βίλες σε παραδοσιακό στιλ, πλήρως εξοπλισμένες, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν 6-8 άτομα η καθεμία. Βρίσκονται σε ύψωμα πάνω από το Καραβοστάσι και διαθέτουν τρία υπνοδωμάτια, με δικό τους μπάνιο, σαλόνι, τραπεζαρία, εξοπλισμένη κουζίνα και playroom. Η «Θεοφανώ» διαθέτει επιπλέον χαμάμ και πινγκ πονγκ (από € 225 την ημέρα, με ελάχιστη διαμονή 3 διανυκτερεύσεις, 6974053756, 2106749989). Περισσότερες πληροφορίες

Μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για τους λάτρεις των παραδοσιακών σπιτιών και της αυτονομίας κινήσεων είναι η αναπαλαιωμένη κατοικία «Maina» στο χωριό Έξω Νύμφιο στην Ανατολική Μάνη. Τρία διαμερίσματα, με πολύ εμπνευσμένη διακόσμηση και σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, που νοικιάζονται είτε αυτόνομα είτε ως ενιαίο σπίτι (από € 350 την ημέρα, με ελάχιστη διαμονή 3 διανυκτερεύσεις, 306936181629).

Οι τιμές αφορούν δίκλινο με πρωινό για τον Οκτώβριο, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.