Άρτα

Στον Νομό Άρτας θα βρείτε πολλές αφορμές για πολυήμερες εκδρομές: τα Τζουμέρκα, ο Αμβρακικός και η λίμνη Ζηρού είναι μόνο μερικές από αυτές. Όμως και η ίδια η Άρτα με το πολυτραγουδισμένο γεφύρι, τις πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και το βυζαντινό κάστρο, σύγχρονα μουσεία αλλά και πολλές προτάσεις για διασκέδαση αποτελεί προορισμό από μόνη της. Μπορεί να μην είναι τόσο αναπτυγμένη τουριστικά όσο άλλες ελληνικές πόλεις, όμως έχει το πλεονέκτημα ενός τόπου αυθεντικού. Λέγεται μάλιστα ότι είναι χτισμένη εκεί όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η Αμβρακία. Δώστε το πρώτο ραντεβού της ημέρας στα καφέ ακριβώς δίπλα από το γεφύρι, στη συνέχεια κάντε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Σκουφά, με τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφέ να δίνουν τον παλμό. Λίγο παρακάτω βρίσκεται και η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με καφέ και μπαράκια, η οποία αποτελεί κλασικό meeting point των ντόπιων. Περπατώντας στα δρομάκια της πόλης, θα «σκοντάψετε» επίσης στο κουκλίστικο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας, το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του 4ου ή τις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα, με τα γραφικά καφενεδάκια γύρω του. Για πανοραμική άποψη της πόλης, πεταχτείτε μέχρι το γειτονικό χωριό Πέτα.

Πότε να πάτε : Η ευρύτερη περιοχή είναι προορισμός για όλο το χρόνο, ενώ την πόλη θα τη χαρείτε περισσότερο άνοιξη και φθινόπωρο.

Άρτα: Aπόδραση στην αρχόντισσα της Ηπείρου

Κλείνει σε μοναδικό πακέτο τη μαγεία της λιμνοθάλασσας, το ηπειρώτικο ορεινό τοπίο, βυζαντινά αξιοθέατα και τοπική γαστρονομία, συνθέτοντας το πακέτο μιας απόδρασης γεμάτης εκπλήξεις.

Αποδράσεις

Μνημειώδη βασιλομονάστηρα και εκκλησιές με κεραμοσκέπαστους τρούλους, πολύτιμες εικόνες και τοιχογραφίες, περίτεχνα τέμπλα και λιθανάγλυφα, διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της αρτινής γης, σηματοδοτούν στο σήμερα την πιο δημιουργική της περίοδο, τότε που η αρχοντική οικογένεια των Κομνηνοδουκάδων έστησε εδώ την πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί από τις υπώρειες του λόφου της Περάνθης έως τον Αμβρακικό και τις πλαγιές των Τζουμέρκων, με οδηγό την πολύ προσεγμένη έκδοση «Τα

Τζουμέρκα

Άρτα δεν είναι μόνο το γεφύρι. Απολαύστε τις εκπλήξεις που κρύβει ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων με τα γραφικά χωριά και τον ορμητικό Άραχθο με τους καταρράκτες και τις ρεματιές του. Και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να τα γνωρίσετε... Ψήνεται κανείς για ράφτινγκ;