Πεκίνο 2008

Malls-μεγαθήρια, όπου το shopping γίνεται κινηματογραφική εμπειρία, υπερμοδάτα ξενοδοχεία που απογειώνουν τον ορισμό του hoteling, clubs που θα τα ζήλευαν και οι πιο trendy δυτικές μητροπόλεις, αρχιτεκτονικά highlights που αποτελούν αφορμή για ταξίδι.

Πεκίνο 2008

Malls-μεγαθήρια, όπου το shopping γίνεται κινηματογραφική εμπειρία, υπερμοδάτα ξενοδοχεία που απογειώνουν τον ορισμό του hoteling, clubs που θα τα ζήλευαν και οι πιο trendy δυτικές μητροπόλεις, αρχιτεκτονικά highlights που αποτελούν αφορμή για ταξίδι.

Πεκίνο 2008 - εικόνα 1
CCTV: μακέτα του νέου κτιρίου της κινεζικής ραδιοτηλεόρασης

Η πόλη αναδιαμορφώνεται με ρυθμούς-αστραπή και γίνεται αγώνας δρόμου ενόψει των Ολυμπιακών...

Τα δύο πιο εμβληματικά κτίρια αυτήν τη στιγμή είναι η νέα έδρα της CCTV, δηλαδή το μέγαρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σχεδιασμένο από τον Rem Koolhas – ένα κτίριο που, για πολλαπλούς λόγους, είναι στοίχημα για το Πεκίνο, σε κομβική θέση στη Financial District. Όσο για το νέο αεροδρόμιο, που μοιάζει να βγήκε από φουτουριστική γιαπωνέζικη σάγκα, «είναι το πιο μεγάλο και προηγμένο κτίριο αεροδρομίου στον κόσμο», κατά δήλωση του Norman Foster που το σχεδίασε. Το προ-ολυμπιακό Πεκίνο είναι μια μεγάπολη σε πλήρη άνθηση, γεμάτη συναρπαστικές εμπειρίες και σίγουρα ο ταξιδιωτικός προορισμός-φετίχ για το 2008. Η Χρυσή Alpha Bank Visa μάς δίνει χρυσές συμβουλές για ν’ απολαύσουμε ένα ταξίδι στο Πεκίνο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε πέντε τυχερά ζευγάρια να ταξιδέψουν, μέσω του Προγράμματος Επιβραβεύσεων, στο Πεκίνο και να ζήσουν από κοντά τη λαμπερή γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

First Steps

Μη φοβάστε! Τολμήστε να πάτε μόνοι σας. Το Πεκίνο είναι «πλοηγήσιμο», μια μεγάπολη όπου το feng shui πράγματι λειτουργεί. Οι δρόμοι έχουν πινακίδες, τα ταξί βρίσκονται παντού και η λίστα με τα to do είναι τεράστια. Το μόνο πρόβλημα; Η γλώσσα. Ελάχιστοι μιλούν αγγλικά που να τα καταλαβαίνεις. Όμως, με ένα χάρτη στο χέρι και με ένα taxi book, το βιβλιαράκι που γράφει κάποιους κλασικούς προορισμούς στα αγγλικά και τα κινέζικα, θα κάνετε θαύματα. Όσο για τα εμπορικά κέντρα και τα μεγα-clubs του Πεκίνου, το... taxi book σας θα είναι η Χρυσή Alpha Bank Visa κι ένα χαμόγελο.

Boutique check in

Πεκίνο 2008 - εικόνα 2
«Grand Hyatt Beijing»

Ως προς τη διαμονή, σε μια μητρόπολη όπως το Πεκίνο, υπάρχουν όλες οι διεθνείς αλυσίδες, όμως εσείς προτιμήστε το «Kapok», στο Dongcheng, στο No 16 της κεντρικότατης Donghuamen Street, όπου βρίσκεται και η νυχτερινή αγορά, πολύ κοντά (στο Πεκίνο το κοντά είναι σχετικό...) στην Απαγορευμένη Πόλη και τα βασικά αξιοθέατα (www.asiarooms.com, από € 90). Ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που γεφυρώνει τη σύγχρονη μινιμαλιστική αφαίρεση με την ιδέα του «παραδοσιακού» κινέζικου σπιτιού, του χουτόν. Μόλις χαλαρώσετε από το jumbo ταξίδι και ξεμυτίσετε στην εμπορική οδό Wang-fujing, πάρτε ταξί για το διάσημο Bookworm (στη Nan Sanlitun Lu). Ένα βιβλιοπωλείο-bar restaurant, με βιβλία στα αγγλικά (ενδιαφέρουσα η βιογραφία του Μάο «The Unknown Story», από την Jung Chang). Εδώ συχνάζουν όλοι οι Δυτικοί, χάρη στην ατμόσφαιρα ευρωπαϊκού cafe΄-librairie, όπου διοργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική και πάρτι. Θα αγοράσετε το taxi book, τον καταπληκτικό οδηγό πόλης, «Insider’s Guide to Beijing», αλλά και τους πολύ ακριβείς Luxe Guides.

Χρυσές Διευθύνσεις

Πεκίνο 2008 - εικόνα 3
«Τhe Lan»: TO club!
  • Αν μιλάμε για shopping, το Πεκίνο έχει να επιδείξει malls-μεγαθήρια. Επικεντρώστε σε κάποιο συγκεκριμένο, γιατί θα σας φάει όλη την ημέρα. Από τα πιο κομψά είναι το The Place στην Chaoyang (9 A Guanghua lu): μόλις το ταξί σταματά έξω απο την κυκλώπεια είσοδο, βρίσκεσαι να κολυμπάς σε έναν high tech ωκεανό, με μαγικά πλάσματα του βυθού ή του γαλαξία: μαγευτικές εικόνες που εναλλάσσονταν σε μια γιγαντιαία οθόνη μήκους 100 μέτρων, δεκαπέντε μέτρα πάνω από το κεφάλι σας! Θα βρείτε τα πάντα: από μπουτίκ της Ferrari μέχρι Swiss Perfumery Shop. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Food Court στο υπόγειο, με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σε εδώδιμο. Δειπνήστε σε ένα από τα καλόγουστα και ζεστά ρεστοράν: το ινδικό «Ganges» ή το ιταλικό «Capone’s».

  • Hoteling; Είναι κορυφαίο στο Πεκίνο!

    Σημειώστε τα must:

    - Στο ιστορικό «Peninsula» για fashion αγορές αιχμής: εδώ θα βρείτε αξεσουάρ της Chanel, πριν καλά καλά βγουν... στο 31 της rue Cambon, αλλά και τα φίνα κομάτια της Shangai Tang.

    - Τσάι στο λόμπι του «Shangri La»: το κοινό είναι first class, η διακόσμηση αρχοντική, η κάρτα του τσαγιού για γνώστες. Ανεβείτε για χαλάρωση στο 1.000 τ.μ. Chi the Spa, για ένα Empress Imperial Jade Journey διάρκειας δυόμισυ ωρών. Δεν συνιστάται για διαμονή, γιατί βρίσκεται στο κάπως απόμακρο Haidian, όμως συνδυάστε το με μια επίσκεψη στο Θερινό Ανάκτορο.

    - Από τα ωραιότερα στέκια της σύγχρονης «κουζίνας Πεκίνου», το «Made in China», στο «Grand Hyatt»: πάπια Πεκίνου, διεθνές κοινό.

  • Clubbing στο Πεκίνο; Διακαώς! Must το «The Lan», το πιο extravagant κλαμπ-ρεστοράν, διά χειρός Philippe Starck (Twin Towers B-12, Jianguo-menwai Ave). Μιλάμε για μια dark φαντασμαγορία σε χρυσό, ασημί, shocking pink και μαύρο: το κοινό είναι διεθνές, η jazz band απίθανη, η λίστα κρασιών παγκοσμίου κλάσης. Δοκιμάστε τις fusion γεύσεις, ενώ αινιγματικά πρόσωπα σας κοιτάζουν από τα σουπλά. Μη χάσετε και το ultra chic «Green T. House»: αυθεντικά ζεν ατμόσφαιρα, fashion conscious κοινό και fusion αιθέριες γεύσεις. Στην Gongti

    Xi Lu 6, στην περιοχή Chaoyang.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
    19/04/2024

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.