Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο

Σκανάραμε για εσάς τις προτάσεις των τουριστικών γραφείων για την περίοδο των γιορτών και επιλέξαμε ιδιαίτερα και οικονομικά ταξίδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο

Σκανάραμε για εσάς τις προτάσεις των τουριστικών γραφείων για την περίοδο των γιορτών και επιλέξαμε ιδιαίτερα και οικονομικά ταξίδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Στην Κούβα με το Versus Travel

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο - εικόνα 1

Το νησί-μύθος της Καραϊβικής μας αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο μέσα από το ξεχωριστό πρόγραμμα του Versus Travel, που εστιάζει στις πιο αυθεντικές του όψεις. Το Πανόραμα Κούβας (9 ημέρες) διεισδύει στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με ξεχωριστό τρόπο προσφέροντας παράλληλα διαμονή σε κορυφαία ξενοδοχεία: το "Melia Cohiba" 5*, το πιο πολυτελές και ακριβό ξενοδοχείο της Αβάνας, και το "Melia Vadero" 5* στο Βαραδέρο (στο τελευταίο με απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή στο Βινιάλες, με επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων και στο μουσείο Havana Club, για να δείτε πώς παρασκευάζεται το ρούμι. Θα σας συνοδέψουν έμπειροι αρχηγοί-ξεναγοί, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την Κούβα, και θα σας δείξουν πώς διασκεδάζουν οι ντόπιοι, δίνοντάς σας μάλιστα την ευκαιρία να μπείτε στα σπίτια τους και να μιλήσετε μαζί τους. Η επίσκεψη στην Κούβα ξεκινά με ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αβάνας, ενώ με βάση την πόλη θα επισκεφτείτε την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο και την Κοιλάδα του Βινιάλες, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας, σε ένα μοναδικό τοπίο με οργιώδη βλάστηση, μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO, με επίσκεψη σε εργοστάσιο πούρων, και το τεράστιο εθνικό πάρκο της Γκουαμά με το Κέντρο Εκτροφής Κροκοδείλων και τα πανέμορφα αποικιακά κτίρια της ομώνυμης πόλης. (Αναχωρήσεις: 19, 21, 22, 24 και 29/12). Versus Travel. Πληροφορίες: 2104101601, 2103232800, www.versus-travel.gr

Στο Kitzbuhel της Αυστρίας με το Mayfair Travel

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο - εικόνα 2

Ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα μεσαιωνικά χωριά της χώρας που παρέχει όλα όσα επιθυμεί ο ταξιδιώτης του σήμερα. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ski-lift στο Ηahnenkamm φέρνουν τις πίστες δίπλα σας. Το χιονοδρομικό κέντρο συνδέεται με τα γειτονικά Kirchberg και Jochberg προσφέροντας 180 χλμ. διαδρόμων για σκι. Υπάρχουν πολλές σχολές εκπαίδευσης, με τη θρυλική των "Κόκκινων διαβόλων" ( www.rote-teufel.at ) να έχει σήμερα περισσότερους από 200 δασκάλους. Το apr?s ski είναι από τα πιο δυνατά σημεία του Kitzb?hel. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, με disco, bars, κέντρα με ζωντανή μουσική, καζίνο και κλειστές πισίνες θα σας συναρπάσει. Τιρολέζικη παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και ιταλική, γαλλική, κινέζικη και μεξικάνικη, είναι μερικές από τις επιλογές στα εστιατόρια του χωριού. Για τα παιδιά (3-12 ετών) υπάρχει η μοναδική Ski Disneyland που συνδυάζει πολλά παιχνίδια και μαθήματα ski. Αν έχετε περιηγητική διάθεση, κοντινές εκδρομές είναι το Salzburg (85 χλμ.), το Innsbruck (92 χλμ.) αλλά και το Μόναχο (130 χλμ.). Για να ανακαλύψετε το Kitzbuhel και τη γύρω περιοχή, το Mayfair Travel προτείνει πακέτα 8 ημερών, με διαμονή σε ξενοδοχεία 3 αστέρων, ημιδιατροφή και αεροπορικά εισιτήρια. Από € 983 κατ' άτομο για το ταξίδι των Χριστουγέννων από 19 έως 26/12 και € 1.264 κατ' άτομο για το ταξίδι της Πρωτοχρονιάς από 26/12 έως 2/1. Πληροφορίες: Mayfair Travel 2108907000, www.mayfairtravel.gr

Στην Courchevel της Γαλλίας και το Euroski Club

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο - εικόνα 3

Μπορεί η κοσμοπολίτικη Courchevel 1850 να θεωρείται το ακριβότερο χειμερινό θέρετρο στον κόσμο, όμως συνδέεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο αναβατήρων με τα οικονομικότερα θέρετρα των Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650, το παραδοσιακο-οικογενειακό M?ribel και το οικονομικότερο "αδερφάκι" του La Tania, όπως και με τα νεανικά Val Thorens και Les Menuires, προσφέροντας απολαυστικές χειμερινές διακοπές σε όλους τους τύπους χιονοδρόμων και σε όλα τα budgets, από πολυτελή ξενοδοχεία και chalets μέχρι οικονομικά διαμερίσματα. Η Courchevel 1850 είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα gourmet εστιατόρια και το άψογο χιόνι λόγω μεγάλου υψομέτρου (μέχρι 3.230 μ.). Το Euroski προσφέρει τρία πακέτα διαμονής: στο τριάστερο "Residence Les Grangettes" στην Courchevel 1550, με € 699 το άτομο (χωρίς διατροφή) και αναχώρηση στις 26/12^ στο τριάστερο "Hotel Les Ancolies" στην Courchevel 1550, με € 840 ανά άτομο (με πρωινό) και αναχώρηση στις 21/12^ στο τετράστερο "Hotel Des Neiges" στην Courchevel 1850, με € 1.985 ανά άτομο (με ημιδιατροφή) και αναχώρηση στις 19/12. Περιλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, 5 ή 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο ή τετράκλινο διαμέρισμα, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του εξωτερικού. Πληροφορίες: Euroski Club 2106855555, www.euroskiclub.com

Στη χώρα του Αϊ-Βασίλη τη Λαπωνία με το Nordic Experts

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια στον κόσμο - εικόνα 4

Για όλους όσους θέλουν να πιστέψουν ότι ο Αϊ-Βασίλης όντως υπάρχει. Για εκείνους που θέλουν να τον επισκεφτούν στο ίδιο του το σπίτι, στο χωριό του έξω από το Ροβανιέμι, να στείλουν κάρτες από το ταχυδρομείο του και να παίξουν στο Santa Park. Για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο στην Ράνουα, και να δουν πολική αρκούδα! Κάντε σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος και επισκεφτείτε τη φάρμα με τα χάσκι. Κάντε μια συναρπαστική κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό "Sampo" στα παγωμένα νερά του Βοθνιακού κόλπου όπου οι πιο τολμηροί θα κολυμπήσουν με τις ειδικές ισοθερμικές στολές στην παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής 'αγκαλιά' με ένα κομμάτι πάγο! Το ξεχωριστό πρόγραμμα του Nordic Experts σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίστε το Ελσίνκι, το Ροβανιέμι το Όουλου σε ένα οργανωμένο ταξίδι 6 και 7 ημερών, με αναχωρήσεις τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια. Η τιμή του πακέτου ξεκινά από € 995 και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία με πρωινό, τρία γεύματα και έξι δείπνα, ξεναγήσεις, εκδρομές και δώρο η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό και κολύμπι με ισοθερμικές στολές. Πληροφορίες: Nordic Experts, 210 3255235, www.nordix.gr

Στο ρομαντικό Παρίσι με το Ginis Ταξίδια

Για όσους ονειρεύονται τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα στην πόλη του Φωτός! Πάρτε το ταίρι σας ή την παρέα σας και ανακαλύψτε την πόλη. Για οικογένειες που θέλουν να ζήσουν το Παρίσι της πρώτης φοράς και να επισκεφτούν τη Eurodisney, αλλά βέβαια και για ερωτευμένα ζευγάρια που ονειρεύονται βόλτες στη Μονμάρτρη και τα Ηλύσια Πεδία. Περάστε μια ολόκληρη ημέρα στη μαγική παιχνιδούπολη της Eurodisney! Θα συναντήσετε την Ωραία Κοιμωμένη στο παραμυθένιο κάστρο της, θα ταξιδέψετε με το γιορτινό τρενάκι της Μίνι και θα απολαύσετε την παρέλαση των ονείρων, για να γνωρίσετε όλη την υπέροχη παρέα του Disney!

Η πρόταση του Ginis Ταξίδια περιλαμβάνει ξενάγηση στα αξιοθέατα του Παρισιού, από την Όπερα μέχρι την εορταστικά στολισμένη Παναγία των Παρισίων, επίσκεψη στις Βερσαλίες και κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα Bateaux Parisiens. Η εκδρομή έχει διάκρεια 4 και 6 ημερών, με αναχωρήσεις τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια. Η τιμή του πακέτου ξεκινά από € 548 και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία με πρωινό, μεταφορές, εκδρομές, επίσκεψη στη Eurodisney.

Πληροφορίες: Ginis Ταξίδια, 2103250401-5, www.ginis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.