Top 15 προορισμοί για το 2015

Λιστομανίας συνέχεια με το βρετανικό Conde Nast Traveller, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα τους δικούς του καλύτερους προορισμούς για το 2015.

Top 15 προορισμοί για το 2015

Λιστομανίας συνέχεια με το βρετανικό Conde Nast Traveller, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα τους δικούς του καλύτερους προορισμούς για το 2015.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 1

Cartagena - Κολομβία

Στην παραλιακή Καρταχένα της Κολομβίας, μια ιστορία τεσσάρων σχεδόν αιώνων συνυπάρχει με ιστορίες για πειρατές και ιερόδουλες στα αξιόλογα μυθιστορήματα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, κι εσείς περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά της, αποφύγετε τις «ύποπτες νύχτες» του Σαν Ντιέγκο και του κέντρου της πόλης και προτιμήστε την αναπτυσσόμενη γειτονιά Γκετσεμάνι όπως και το ξενοδοχείο Viceroy (πρώην μοναστήρι).

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 2

Santa Teresa - Κόστα Ρίκα

Με απευθείας πτήσεις από και προς τη Λιβερία, η Κόστα Ρίκα είναι περήφανη για το παραλιακό θέρετρο Γκουανακάστε στη Σάντα Τερέζα προσελκύοντας διασημότητες όπως η Ζιζέλ κι ο Τομ Μπράντυ, ενώ όλοι έχουν να λένε για το καλύτερο σούσι στο εστιατόριο Koji της πλατείας Hermosa με φώτα που θυμίζουν νεραϊδόκοσμο και άρτια ιαπωνική κουζίνα σε ξύλινα τραπέζια.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 3

Pittsburgh - Πενσυλβάνια

Μπορεί οι φούρνοι να είναι πια δυσεύρετοι αλλά η πόλη είναι... μόνιμα στις φλόγες και το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια αναζωογονεί το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον κάθε φιλότεχνου σε μέρη όπως το μουσείο τέχνης Carnegie, το Warhol, το Mattress Factory, ενώ οι γεύσεις βρίσκονται το προσκήνιο με το καλύτερο σάντουιτς στο Primanti Brothers και ψαγμένες κουζίνες στα εστιατόρια Cure και Bar Marko.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 4

Mexico City - Μεξικό

Αν και για χρόνια κακόφημη για την εγκληματικότητα, το μολυσμένο περιβάλλον και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, η πόλη του Μεξικού των 20 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μετατραπεί σε μια ολοζώντανη ασφαλή πόλη όπου θα επισκεφτείτε παγκόσμιας κλάσης μουσεία και ποικίλα σοφιστικέ εστιατόρια.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 5

Rwanda

Αν και με εξαιρετικά ταραχώδες πρόσφατο παρελθόν, η Ρουάντα ανατέλλει πλέον σαν ταξιδιωτικός προορισμός, χάρη στα πανέμορφα δάση της, τις λίμνες και την πρωτεύουσα Κιγκάλι, ενώ εδώ θα δείτε τους περίφημους γορίλες στο φυσικό τους περιβάλλον, στα όρη Βιρούγκα.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 6

Myanmar

Η Μιανμάρ είναι κάτι σαν το τελευταίο σύνορο της Νοτιοανατολικής Ασίας όπου όλα μοιάζουν ανεξερεύνητα ακόμα μετά από αρκετές στρατοκρατούμενες δεκαετίες. Tολμήστε να την επισκεφτείτε σύντομα για να δείτε τα πολυτελή ξενοδοχεία που ξεφυτρώνουν στην πρωτεύουσα Γιανγκόν αλλά και να γνωρίσετε την ιστορία της στο σύμπλεγμα ναών του Bagan.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 7

Nassau - Μπαχάμες

Φτάνοντας στις Μπαχάμες και την πρωτεύουσα Νασάου θα βρεθείτε από το ιδιαίτερα πολυσύχναστο Διεθνές Αεροδρόμιο Lynden Pidling, υποδομών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σε συγκροτήματα ξενοδοχείων πολλών αστέρων όπως το Baha Mar που περικλείει άλλα κοσμοπολίτικα ξενοδοχεία όπως το Rosewood, κι όλα αυτά με ένα κοκτέιλ Dark n’ Stormy στο χέρι.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 8

Belgrade - Σερβία

Η παλιά πρωτεύουσα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το Βελιγράδι, διεκδικεί τη θέση της στο ταξιδιωτικό στερέωμα και ενδείκνυται για ένα γρήγορο city break από την Ελλάδα, στη διάρκεια του οποίου μπορείτε να γνωρίσετε το Παλάτι της Σερβίας, το ξενοδοχείο Yugoslavija, τη γραφική γειτονιά της Skardaliya, το μουσείο Νικόλα Τέσλα και τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου, τον Άγιο Σάββα. Μην υποτιμάτε καθόλου ούτε τη νυχτερινή ζωή της πόλης…

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 9

Helsinki - Φινλανδία

Αν έχετε κλείσει τους λογαριασμούς σας με τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη, ήρθε η ώρα να στρέψετε τους προβολείς στο Ελσίνκι , τη φινλανδική πρωτεύουσα με τα εντυπωσιακά κτίρια, όπως ο Καθεδρικός ναός, η εκκλησία στο βράχο και το υπαίθριο μουσείο Seurasaari. Ξεκινήστε τη μέρα σας με γλυκά σικάλεως γεμιστά με ρυζόγαλο και ολοκληρώστε την με το ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους κοκτέιλ με τζιν, γκρέιπφρουτ και σόδα, όπως ακριβώς δημιουργήθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1952.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 10

Berlin - Γερμανία

Όσο βολτάρετε στο Βερολίνο, σίγουρα θα νιώσετε πως η γερμανική πρωτεύουσα είναι ένα γοητευτικό μείγμα από ετερόκλητα στοιχεία και σίγουρα έχει κάτι για τον καθένα. Τη μέρα απολαύστε ένα καφέ με κέικ στο μουράτο καφέ Westberlin, και το βράδυ διασκεδάστε με ζωντανή μουσική στο Lido ή χορέψτε μέχρι πρωίας στο Berghain.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 11

Cape Town - Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν, μια αλλιώτικη πόλη της Νότιας Αφρικής, προσφέρει ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές, ορεινά τοπία, υπέροχες παραλίες, ευκαιρίες για δράση στην άγρια θαλάσσια ζωή, αλλά κι ένα σύγχρονο πρόσωπο με πολυκαταστήματα, εστιατόρια και nightlife. Το V&A Waterfront είναι ιδανικό για βαρκάδα στο Robben Island, οι τολμηρότεροι μη χάσετε μια βόλτα με το τελεφερίκ στο Table Mountain κι οι εναλλακτικοί νοικιάστε ένα ηλεκτροκίνητο αμάξι όπως ταιριάζει στο ύφος της πόλης.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 12

Houston - Τέξας

Αν το Όστιν είναι το καταλληλότερο μέρος του Τέξας για ανέμελα φοιτητικά πάρτυ, το Χιούστον είναι μια σοφιστικέ ταξιδιωτική επιλογή, προσφέροντας καλό φαγητό και κρασί, hip επιλογές για διασκέδαση και ποιοτική διαμονή.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 13

Cuba

Το Conde Nast υπογραμμίζει το ανερχόμενο καλλιτεχνικό ρεύμα που υπάρχει στην Κούβα , με εντυπωσιακές κι ευφάνταστες δουλειές από νέους καλλιτέχνες.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 14

Milford Sound - Νέα Ζηλανδία

Μετά από δεκατρία χρόνια και κινηματογραφικά γυρίσματα έξι ταινιών βασισμένων στα βιβλία του Τόλκιν, τα Χόμπιτ «πήγαν γι’άλλες πολιτείες» αναζητώντας αλλού την περιπέτεια. Η Νέα Ζηλανδία ίσως δεν είναι πια η ίδια αλλά σε παραδεισένια μέρη όπως το Milford Sound (στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών εκεί βρισκόταν το Fangorn Forest) και την κοντινή πρωτεύουσα Queenstown θα ζήσετε τις δικές σας περιπέτειες, περπατώντας για ώρες ανάμεσα σε δασοσκέπαστα βουνά και καταρράκτες όπως το Routeburn Track.

Top 15 προορισμοί για το 2015 - εικόνα 15

Guangzhou - Κίνα

Ένας από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς στην Κίνα είναι το Guangzhou. Η καλλιτεχνική σκηνή προοδεύει, σε μουσεία όπως το Rem Koolhaas, ενώ η ολοζώντανη γειτονιά Taojin Lu θα σας συναρπάσει.

Μίλτος Αττάρτ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.