Μonkey 47: Στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού με το super premium gin

Σχεδόν 47 ώρες με το Μοnkey 47 ανακαλύπτοντας 47 βότανα...στα άδυτα του Μέλανα Δρυμού.

Monkey47

Σχεδόν 47 ώρες με το Μοnkey 47 ανακαλύπτοντας 47 βότανα. Αυτό θα ήταν ο τίτλος εργασίας για ένα μοναδικό ταξίδι στα άδυτα του Μέλανα Δρυμού που φτάσαμε για χάρη του super premium gin, που γεννήθηκε ακριβώς εκεί. Μπορεί το spirits industry να έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την πολυπλοκότητα − στοιχεία που αποζητούνται πλέον από τον καταναλωτή- αλλά το Μοnkey 47 σαν να αντιστέκεται σε όλη αυτή την τάση "για κάτι παραπάνω" επιλέγει ένα μικρό αποστακτήριο στην μέση του δάσους για το υψηλής ποιότητας gin με πλούσιo backstory και αρτιζάνικο τρόπο παρασκευής.

monkey 47
© VANTOM DESIGN

Απλότητα αλλά όχι απλοϊκότητα. Αυθεντικότητα αλλά όχι μόνο στην επιφάνεια. Αισθητική ακόμη και στην πιο μικρή και φαινομενικά ανούσια λεπτομέρεια. Στα Black Forest Distillers δεν παίζουν monkey business! Εδώ το super premium είναι στάση ζωής και η υπεροχή του Μοnkey 47 συνδυάζεται με μία γνήσια δέσμευση για ποιότητα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιήγηση μας στο γευστικό σύμπαν του, με ένα τζιν τόνικ στο χέρι. Περιτριγυρισμένοι από θεόρατα έλατα.

monkey 47
© VANTOM DESIGN

Into the woods

Η στρατηγική τοποθεσία του αποστακτηρίου του Μοnkey 47 εξασφάλιζε, πέρα από το location ενός πανέμορφου καταπράσινου τοπίου στην καρδιά του επιβλητικού Μέλανα Δρυμού, και την βιοποικιλότητα ενός δάσους που μπορεί να προσφέρει τα βότανα για την μαγική συνταγή του. Και τα 47 βότανα τα συναντάμε στο δάσος! Παρότι λόγω της αναζήτησης των αρτιότερων πρώτων υλών, η ομάδα του Μοnkey 47 προμηθεύεται από ολόκληρη την Ευρώπη την premium ποικιλία του κάθε βοτάνου. Μιλώντας λοιπόν για την ομάδα, ας γνωριστούμε με την ψυχή του αποστακτηρίου τους Axel Klubescheidt, Julian Langerstraat και Lennart Geist. Οι τρεις ανοιχτόκαρδοι και φιλόξενοι ξεναγοί μας φροντίζουν να μας μυήσουν στην ενδιαφέρουσα ιστορία και την σχολαστική διαδικασία παραγωγής, χωρίς να μας λείψει ποτέ ένα καλό κοκτέιλ.

monkey 47
© VANTOM DESIGN

Μέσα σε ένα γαλήνιο σκηνικό στην περιοχή Loßburg, ανάμεσα σε έλατα, σε 2 κεντρικά κτίρια, σ’ ένα γουστόζικο vintage land rover…και σε ένα σπιτάκι για μέλισσες, οι τρεις οικοδεσπότες μας αναλαμβάνουν να μας καθοδηγήσουν σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.  Η απόσταξη για τους Γερμανούς αποτελεί μια παράδοση που χάνεται στους αιώνες, μιας και το Black Forest, ήταν το σπίτι για την δράση γνωστών οινοπνευματοποιών και χαλκουργών που κατασκεύαζαν τα κορυφαία αποστακτήρια. Τότε μπορεί να παρήγαγαν έναν τύπο brandy, το λεγόμενο Kirsch, αλλά δεν άργησαν να ανακαλύψουν πως από τις πρώτες ύλες του δάσους μαζί με την άριστη γνώση στη διαδικασία της απόσταξης μπορούσε να προκύψει τζιν με μεγάλη πολυπλοκότητα. Ερχόμενοι στο σήμερα, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες "σχολές" όσον αφορά το τζιν σε οικουμενικό επίπεδο, κάτι που επιβεβαιώνουν τα σχεδόν 12 χιλιάδες αποστακτήρια τζιν σε ολόκληρη τη Γερμανία.

monkey 47

Προκειμένου να καταλάβουμε την αινιγματική μαϊμού του Μοnkey 47 πρέπει να κάνουμε ένα rewind στο  1950, όταν ο Βρετανός Μοντγκόμερι Κόλινς με καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία, γίνεται ερωτικός μετανάστης σε μια απομονωμένη κοιλάδα στο Μέλανα Δρυμό, και ανοίγει τον ξενώνα "Wild Monkey". Το όνομα του ξενώνα ήταν φόρος τιμής στην αγαπημένη του μαϊμού από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Κατά την παραμονή του στην περιοχή εξοικειώθηκε με την τεχνογνωσία των ντόπιων στην απόσταξη και όντας σε ένα διαρκές quest ανεύρεσης τρόπων παραγωγής του ποτού της πατρίδας του - που ήταν άλλωστε και το αγαπημένο του- αποφάσισε να φτιάξει το δικό του, με σήμα κατατεθέν την αγαπημένη του μαϊμουδίτσα με όνομα "Max the Monkey – Black Forest Gin".

monkey 47

Τώρα, με ποιον τρόπο πλέκει τον αριθμό 47 και πως φτάσαμε στο Monkey 47; Ο ιδρυτής του Monkey 47, Alexander Stein, μαγεύτηκε από την ιστορία αυτή και μετά από 2,5 χρόνια δοκιμών, έφερε το Monkey47 στην αγορά. Όσο για το περίφημο 47, καταρχάς αντιπροσωπεύει τον αριθμό των βοτάνων που χρησιμοποιούνται για δημιουργία του, ενώ παράλληλα, 47% είναι ο αλκοολικός βαθμός του.

Κι εγένετο super premium gin

Αφού, η ομάδα του Monkey 47 πίστεψε στην δυνατότητες μας ως φερέλπιδες οινοπνευματοποιούς, μας προ(σ)κάλεσε να προετοιμάσουμε το δικό μας batch με το super premium gin! Βρεθήκαμε σε ένα πρώην χοιροστάσιο που πλέον χρησιμοποιείται ως χώρος για την αποθήκευση των αρωματικών φυτών, σηκώσαμε μανίκια και κάναμε μείξη τα ψιλοκομμένα μούρα (που είχε μείνει για infusion για 30 ημέρες) μαζί με τα 47 βοτανικά στοιχεία όπως άρκευθος, φασκόμηλο, γαρίφαλο, λεβάντα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο κτλ που είχαν επιλεχτεί και ζυγιστεί με αμέριστη προσοχή (όχι από εμάς ευτυχώς!). Προσθέσαμε φλούδες από λεμόνι και γκρέιπφρουτ που έχουν αποφλοιωθεί στο χέρι και αφού ολοκληρώσαμε αυτή η φάση, το ακατέργαστο διαμάντι ήταν πλέον έτοιμο να περάσει στην απόσταξη.

MOnkey 47

Αντικρύζοντας τον χώρο της απόσταξης, ο wow factor ήταν διάχυτος με μια αίσθηση καλαισθησίας σχεδόν αρτιστίκ να μας κατακλύζει. Από τους γυαλιστερούς χάλκινους σωλήνες και τους μοχλούς με τα δερμάτινα καλύμματα, αυτοί οι αποστακτήρες με ονοματεπώνυμο ήταν έργα τέχνης! Με το πάτημα ενός κουμπιού η διαδικασία της απόσταξης ξεκίνησε δίνοντας μας την ευκαιρία να προχωρήσουμε σ’ ένα ολοκληρωμένο tasting των ιδιαίτερων συνδυασμών και κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κανείς με πρωταγωνιστή το τζιν του Monkey 47. Κλασικό G&T, negroni, martini και ένα καπνιστό Monkey 47 που βρίσκει κανείς σε αποκλειστικότητα στο αποστακτήριο εναλλάσσονταν ανάμεσα πολλά "Prost!" (το cheers στα γερμανικά).

monkey 47

Κάπου εκεί η ομάδα του Monkey 47 μας επιφύλασσε μια γλυκιά (κυριολεκτικά) έκπληξη φτιάχνοντας μπροστά στα μάτια μας μια τούρτα black forest...στην καρδιά του black forest. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, λαμβάνουμε ένα αινιγματικό μήνυμα "να βρούμε το διαμέρισμα 47" εντός του Fritz Lauterbad hotel. Ομολογώ πως ούτε εύκολο ήταν να το ανακαλύψουμε ούτε τίμια παίξαμε αφού ζητήσαμε βοήθεια/αναλυτικές οδηγίες από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου! Αλλά τι σημασία έχει μια μικρή ζαβολιά όταν ανοίγοντας μια τυπική πόρτα δωματίου ξενοδοχείου αντικρύζεις ένα speak easy bar, με αέρα ποτοαπαγόρευσης, vintage παιχνίδια και άπειρες -ζωγραφισμένες- μαϊμούδες παντού!

monkey 47

Το super premium gin Monkey 47 ζεσταίνει την ατμόσφαιρα την ώρα που έξω ο παγωμένος αέρας κουνάει σχεδόν μυσταγωγικά τα πυκνά φυλλώματα των δέντρων. Δάσος και gin γίνονται ένα και εμείς δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πως ο Μέλανας Δρυμός τελικά ταιριάζει και στους μεσογειακούς τύπους σαν εμάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το Monkey 47 αλλά και για τα tours που διοργανώνει στο αποστακτήριο του στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας μπορείτε να βρείτε εδώ: Home | Monkey 47 – Schwarzwald Dry Gin

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.