Bansko

Τα λιφτ είναι γρήγορα, οι πίστες πολλές, τα ξενοδοχεία καινούργια, με spa και τεράστια δωμάτια σε εξαιρετικές τιμές – άσε που φτάνουμε οδικώς γλιτώνοντας τα «αλμυρά» αεροπορικά εισιτήρια. Δεν το έχουμε «χτίσει» τυχαία το Bansko...

Bansko

Τα λιφτ είναι γρήγορα, οι πίστες πολλές, τα ξενοδοχεία καινούργια, με spa και τεράστια δωμάτια σε εξαιρετικές τιμές – άσε που φτάνουμε οδικώς γλιτώνοντας τα «αλμυρά» αεροπορικά εισιτήρια. Δεν το έχουμε «χτίσει» τυχαία το Bansko...

Bansko - εικόνα 1

Τα λιφτ είναι γρήγορα, οι πίστες πολλές, τα ξενοδοχεία καινούργια, με spa και τεράστια δωμάτια σε εξαιρετικές τιμές – άσε που φτάνουμε οδικώς γλιτώνοντας τα «αλμυρά» αεροπορικά εισιτήρια. Δεν το έχουμε «χτίσει» τυχαία το Bansko. Κι αν η τεράστια οικοδομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών ενοχλεί στο μάτι, η παλιά πόλη με τα καλντερίμια και τα πέτρινα σπίτια διατηρεί τη γοητεία της. Για φαγητό μπορείτε να καθίσετε στην πιτσαρία «Victoria» στο καινούργιο, μοντέρνο και προσιτό ξενοδοχείο «Uniqato», απέναντι από το αρχοντικό resort «Kempinski», αλλά δοκιμάστε και τις mehana –τα ρουστίκ παραδοσιακά εστιατόρια– «Vodenitsata», «Chevermeto» και «Cardaka». Άλλωστε… εδώ είναι Βαλκάνια, μια τάση που από πέρυσι «παίζει» με τρελά γλέντια και στα κλαμπ όπου χορεύουν με τσάλκα, ένα μείγμα νεο-παραδοσιακών βαλκανικών ήχων. Ανεβαίνοντας στο χιονοδρομικό, θα βρείτε λιφτ που φτάνουν έως τα 2.600 μέτρα^ με τη σωστή επιλογή αναβατήρων μπορούμε να καρβάρουμε για 16 συνεχή χιλιόμετρα. Για ραχάτι πάντως στην αφετηρία της Shiligarnika και της Bunderishka υπάρχουν μπαράκια κι εστιατόρια. Για να οργανώσετε το ταξίδι σας εύκολα και οικονομικά, σημειώστε στην ατζέντα σας το www.snowboard.gr, το οποίο σε συνεργασία με το θεσσαλονικιώτικο γραφείο Sunwaves (www.sunwaves.gr) θα δρομολογεί κάθε Πέμπτη snow bus από την Αθήνα, αλλά και τα σούπερ προσιτά πακέτα του Euroski Club (www.euroskiclub.com). Πεντάστερα ξενοδοχεία όπως το καλόγουστο «Premier Luxury Mountain Resort» (www.premiermountainresort.com) και το ντιζαϊνάτο «Perun Lodge» (www.perunlodge.com) προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Για ακόμα πιο οικονομική διαμονή, σημειώστε τα «Uniqato», «Sunrise», «Hermes» και «Casa Carina».

photo © STR New/REUTERS/Apeiron

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.