Βουδαπέστη

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ενισχύει τη μαγεία στη νοσταλγική Βουδαπέστη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για βόλτες στην πράσινη Βούδα, ανακαλύψεις στη ζωντανή Πέστη, για shopping αλλά και spa εμπειρίες.

Βουδαπέστη

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ενισχύει τη μαγεία στη νοσταλγική Βουδαπέστη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για βόλτες στην πράσινη Βούδα, ανακαλύψεις στη ζωντανή Πέστη, για shopping αλλά και spa εμπειρίες.

Βουδαπέστη - εικόνα 1

Ρομαντική βόλτα Ο Δούναβης είναι το φυσικό σύνορο των δύο πλευρών της πόλης και η αναζήτηση των σημαντικότερων αξιοθέατων οδηγεί δυτικά, στη Βούδα, με τους δασωμένους λόφους, τα παλάτια και τις αρχοντικές γειτονιές. Πέρα από τα κλασικά αξιοθέατα, θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε και δύο «ειδικές» διαδρομές στη Βούδα. Κάντε μια βόλτα στα δύο σπήλαια με τους όμορφους σχηματισμούς που κάνουν οι σταλακτίτες, τα Palvolgy και Szemlo, και πάρτε το περίφημο τελεφερίκ Sikl, για να φτάσετε στη Συνοικία του Κάστρου και να δείτε το Βασιλικό Ανάκτορο, την Εθνική Πινακοθήκη, τη νεογοτθική εκκλησία του Αγίου Ματθία, το ξενοδοχείο «Χίλτον» –χτισμένο στα ερείπια μιας μονής– αλλά και να απολαύσετε την πανοραμική θέα. Shopping & fun Η καρδιά της διασκέδασης χτυπά ανατολικά του ποταμού, στην Πέστη, και η Λεωφόρος Andrassy, που έχει αέρα Παρισιού, όπως και ο πεζόδρομος Vaci είναι καλά σημεία για shopping. Στο διάσημο πεζόδορμο, hot spot της πόλης, θα βρείτε από κλασικά σουβενίρ μέχρι αντίκες, shopping galleries και boutiques που φιλοξενούν τη δουλειά νέων Ούγγρων σχεδιαστών, καφέ και μικρά εστιατόρια. Τιμήστε την παραδοσιακή ουγγαρέζικη κουζίνα, που περιλαμβάνει ποικιλία κρεάτων. Στο τέλος του πεζόδρομου αξίζει να κάνετε μια στάση στο πλέον διάσημο oldstyle cafe της Βουδαπέστης με τα θεσπέσια γλυκά, το «Gerbeaud». Το απόλυτο relax Η πόλη έχει ιαματικές πηγές και διαθέτει αρκετά τούρκικα χαμάμ –η κουλτούρα των λουτρών εδραιώθηκε κατά την Τουρκοκρατία (16ος-17ος αι.) αλλά και μοντέρνες θερμαινόμενες πισίνες. Τα νεο-μπαρόκ αισθητικής Λουτρά Szechenyi θεωρούνται το μεγαλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Οι λάτρεις του spa ωστόσο, οφείλουν να αναζητήσουν την εμπειρία των λουτρών του αρ νουβό ξενοδοχείου «Gellert» με τα περίτεχνα σιντριβάνια. Χριστούγεννα στην πόλη Η μεγάλη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Vοrοsmarty έχει ήδη στηθεί. Εκεί θα βρείτε από στολίδια και ξύλινα παιχνίδια μέχρι ντόπια εδέσματα, όπως η ουγγρική καραμέλα των Χριστουγέννων szaloncukor και ζεστό κρασί Την περίοδο των γιορτών διοργανώνονται συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής μουσικής με βιολιά, που είναι και η must καλλιτεχνική εμπειρία της πόλης. Αν βρεθείτε στη Βουδαπέστη στις 30/12, στις 6 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο θα πάρετε μια δυνατή γεύση στο Gala Concert, όπου συμμετέχουν 100 βιολονίστες της Gypsy Orchestra. Διαμονή

«Kempinski Hotel Corvinus» (Erzsebet ter 7-8, +3614293777), «Atrium» (Csokonai Utca 14, +3612990777) «Lanchid 19» (Lanchid Utca 19, +3614191900), «Danubius Hotel Gellert» (Szent Gellert ter 1, +3618895500).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.