Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες»

Ο ιθύνων νους μιας από τις πλέον ανερχόμενες ξενοδοχειακές οικογένειες στη Λατινική Αμερική, του Grupo Habita, μας μιλά με αφορμή το re-opening του ξενοδοχείου-μύθος «Boca Chica», στο Ακαπούλκο.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες»

Ο ιθύνων νους μιας από τις πλέον ανερχόμενες ξενοδοχειακές οικογένειες στη Λατινική Αμερική, του Grupo Habita, μας μιλά με αφορμή το re-opening του ξενοδοχείου-μύθος «Boca Chica», στο Ακαπούλκο.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 1
To "Boca Chica" στο Ακαπούλκο

«Δεν χτίζουμε ξενοδοχεία, δημιουργούμε εμπειρίες. Κάθε ξενοδοχείο μας “μιλάει” για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται και είναι εμπνευσμένο από το περιβάλλον του. Ανοίξαμε το πρώτο το 2000 και η επιτυχία ήταν άμεση. Κανένα άλλο ξενοδοχείο στη Νότια Αμερική δεν διέθετε καλή αρχιτεκτονική, σύγχρονη τέχνη, πρωτότυπο εσωτερικό σχεδιασμό, δημιουργική μουσική και καλό φαγητό σε έναν ενιαίο χώρο. Έγινε αμέσως προορισμος. Αποφασίσαμε ότι θέλαμε ν’ ανοίξουμε κι άλλα ξενοδοχεία, αλλά το καθένα από αυτά να είναι εξαιρετικό. Με αυτό τον τρόπο γίναμε γνωστοί. Όχι ως αλυσίδα, αλλά ως δημιουργοί μοναδικών χώρων και εμπειριών.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 2
Ο Carlos Couturier

Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι η εντιμότητά μας. Ανακαλύπτουμε πάντα καινούργια ταλέντα. Δουλεύουμε με ανερχόμενους αρχιτέκτονες, νέους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, σεφ και graphic designers, καλούς DJs. Παίρνουμε ρίσκα. Ο όρος design hotel βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Δεν έχει να κάνει πια με λευκούς τοίχους και trendy επίπλωση. Επιλέγεις να μείνεις σε αυτά τα design hotels όχι για το design τους, αλλά επειδή και οι άλλοι επισκέπτες είναι άνθρωποι σαν κι εσένα – που ταξιδεύουν πολύ και είναι έξυπνοι ταξιδιώτες.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 3
Δωμάτιο στο "Boca Chica"

Το “Boca Chica” είναι ένα σέξι ξενοδοχείο, σε μια πόλη όπως το Ακαπούλκο, που είναι μια μείξη του Ρίο, της Punta del Este και του Μαϊάμι. Αποπνέει την αίσθηση των ’50s αλλά και την άνεση που χαρακτηρίζει το 2010. Θα μπορούσε να είναι το ξενοδοχείο μιας ταινίας του James Bond.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 4
Άποψη της πισίνας του "Habita" στο Μέξικο Σίτι

Αναζητώ τη γνησιότητα. Ένα ξενοδοχείο με ψυχή. Το τέλειο ξενοδοχείο για μένα θα ήταν χτισμένο από τον Peter Zunthor σε ένα νησί στην Μπάχα Καλιφόρνια, με φαγητό από το “Milos” στο Μόντρεαλ, μουσική από Κουβανούς τραγουδιστές και αρώματα πορτοκαλιάς... Το μέλλον στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα έχει να κάνει με την απλότητα και όχι με την υπερβολή όπως στο παρελθόν. Η τωρινή πραγματικότητα είναι βαρετή. Πρέπει να χτίζουμε ξενοδοχεία που αντέχουν στο χρόνο, που προωθούν το ευ ζην, χρησιμοποιούν πολύ λίγο την τεχνολογία μέσα στο δωμάτιο και σερβίρουν υγιεινά μενού. Ξενοδοχεία που σου προσφέρουν ωραία όνειρα όταν ακουμπάς στο μαξιλάρι των δωματίων τους». Πληροφορίες: www.hotelhabita.com, www.designhotels.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο

Σας προτείνουμε δροσερές ιδέες για road trip σε παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2023

6 νησιά που συνδυάζουν διακοπές και sightseeing

Αν αγαπάτε τις αρχαιολογικές περιηγήσεις, τις συχνές εναλλαγές και τα χιλιόμετρα, πρέπει να μπουν στην bucket list σας.

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για μικρούς και μεγάλους!

European Sleeper: Bρυξέλλες-Βερολίνο σε μια νύχτα

Μια νέα start-up ποντάρει σε γοητευτικά ολονύχτια ταξίδια στις ράγες μεταξύ κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών. Τσεκάρουμε τη νέα τάση και ζητάμε απ’ του συν-ιδρυτές της European Sleeper Κρις Ένγκελσμαν και Έλμερ βαν Μπιούρεν tips από πρώτο χέρι για πράσινες αποδράσεις - με γερές δόσεις ρομαντισμού και νοσταλγίας.

"Botrini's Mykonos": Ο Έκτορας Μποτρίνι επανακαθορίζει την έννοια του fine dining στο νησί των Ανέμων

Εμβληματικά πιάτα του με νέες δημιουργίες, σε μια σειρά από menu dégustation με premium χαρακτήρα, κορυφαία τεχνική και βαθιά νοστιμιά ως βασικά συστατικά.

"GenussBunker": "Οχυρό" εκλεκτών τυριών

Ο Hubert Stockner, αξιοποιεί την τυροκομική εμπειρία 20 ετών μετατρέποντας ένα υπόγειο δαιδαλώδες οχυρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην αλπική καρδιά του Νότιου Τιρόλου, σε σημείο ωρίμανσης εκλεκτών τυριών που παράγονται με σημαία την αειφορία.

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ

Value for money προορισμοί που συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό, υπέροχες παραλίες και την πολυπόθητη - ειδικά για φέτος - ησυχία!