Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες»

Ο ιθύνων νους μιας από τις πλέον ανερχόμενες ξενοδοχειακές οικογένειες στη Λατινική Αμερική, του Grupo Habita, μας μιλά με αφορμή το re-opening του ξενοδοχείου-μύθος «Boca Chica», στο Ακαπούλκο.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες»

Ο ιθύνων νους μιας από τις πλέον ανερχόμενες ξενοδοχειακές οικογένειες στη Λατινική Αμερική, του Grupo Habita, μας μιλά με αφορμή το re-opening του ξενοδοχείου-μύθος «Boca Chica», στο Ακαπούλκο.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 1
To "Boca Chica" στο Ακαπούλκο

«Δεν χτίζουμε ξενοδοχεία, δημιουργούμε εμπειρίες. Κάθε ξενοδοχείο μας “μιλάει” για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται και είναι εμπνευσμένο από το περιβάλλον του. Ανοίξαμε το πρώτο το 2000 και η επιτυχία ήταν άμεση. Κανένα άλλο ξενοδοχείο στη Νότια Αμερική δεν διέθετε καλή αρχιτεκτονική, σύγχρονη τέχνη, πρωτότυπο εσωτερικό σχεδιασμό, δημιουργική μουσική και καλό φαγητό σε έναν ενιαίο χώρο. Έγινε αμέσως προορισμος. Αποφασίσαμε ότι θέλαμε ν’ ανοίξουμε κι άλλα ξενοδοχεία, αλλά το καθένα από αυτά να είναι εξαιρετικό. Με αυτό τον τρόπο γίναμε γνωστοί. Όχι ως αλυσίδα, αλλά ως δημιουργοί μοναδικών χώρων και εμπειριών.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 2
Ο Carlos Couturier

Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι η εντιμότητά μας. Ανακαλύπτουμε πάντα καινούργια ταλέντα. Δουλεύουμε με ανερχόμενους αρχιτέκτονες, νέους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, σεφ και graphic designers, καλούς DJs. Παίρνουμε ρίσκα. Ο όρος design hotel βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Δεν έχει να κάνει πια με λευκούς τοίχους και trendy επίπλωση. Επιλέγεις να μείνεις σε αυτά τα design hotels όχι για το design τους, αλλά επειδή και οι άλλοι επισκέπτες είναι άνθρωποι σαν κι εσένα – που ταξιδεύουν πολύ και είναι έξυπνοι ταξιδιώτες.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 3
Δωμάτιο στο "Boca Chica"

Το “Boca Chica” είναι ένα σέξι ξενοδοχείο, σε μια πόλη όπως το Ακαπούλκο, που είναι μια μείξη του Ρίο, της Punta del Este και του Μαϊάμι. Αποπνέει την αίσθηση των ’50s αλλά και την άνεση που χαρακτηρίζει το 2010. Θα μπορούσε να είναι το ξενοδοχείο μιας ταινίας του James Bond.

Carlos Couturier: «Δεν δημιουργούμε ξενοδοχεία, αλλά εμπειρίες» - εικόνα 4
Άποψη της πισίνας του "Habita" στο Μέξικο Σίτι

Αναζητώ τη γνησιότητα. Ένα ξενοδοχείο με ψυχή. Το τέλειο ξενοδοχείο για μένα θα ήταν χτισμένο από τον Peter Zunthor σε ένα νησί στην Μπάχα Καλιφόρνια, με φαγητό από το “Milos” στο Μόντρεαλ, μουσική από Κουβανούς τραγουδιστές και αρώματα πορτοκαλιάς... Το μέλλον στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα έχει να κάνει με την απλότητα και όχι με την υπερβολή όπως στο παρελθόν. Η τωρινή πραγματικότητα είναι βαρετή. Πρέπει να χτίζουμε ξενοδοχεία που αντέχουν στο χρόνο, που προωθούν το ευ ζην, χρησιμοποιούν πολύ λίγο την τεχνολογία μέσα στο δωμάτιο και σερβίρουν υγιεινά μενού. Ξενοδοχεία που σου προσφέρουν ωραία όνειρα όταν ακουμπάς στο μαξιλάρι των δωματίων τους». Πληροφορίες: www.hotelhabita.com, www.designhotels.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.