Christian Fornaschon

Ο Christian Fornaschon, Commercial Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης της British Airways, ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στα νέα projects μιας από τις πιο δημιουργικά "ανήσυχες" αεροπορικές εταιρείες.

Christian Fornaschon

Ο Christian Fornaschon, Commercial Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης της British Airways, ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στα νέα projects μιας από τις πιο δημιουργικά "ανήσυχες" αεροπορικές εταιρείες.

Christian Fornaschon - εικόνα 1

Καθισμένη (ή μάλλον ξαπλωμένη) στη νέα Club World καμπίνα της British Airways, που στήθηκε για μια βραδιά στον κήπο του Βρετανού πρέσβη, παρακολουθώ τον Christian Fornaschon ν' ανοιγοκλείνει μυστικά ντουλαπάκια (για τα παπούτσια, το laptop κ.λπ.) και να μου υποδεικνύει τα χαρακτηριστικά αυτού που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι "το καλύτερο business class προϊόν στην αγορά και ταυτόχρονα η πιο ακριβή επένδυση για μας στην ΒΑ…".

Τι ανάγκασε όμως την εταιρεία που λάνσαρε πρώτη τα κρεβάτια εν πτήσει να προχωρήσει σε μια επένδυση 100.000.000 λιρών για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις της; "Πίσω από τις μεγαλύτερες καινοτομίες μας, βρίσκονται οι πελάτες μας, τους οποίους ακούμε με προσοχή, διοργανώνοντας συχνά forums και δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα ερωτηματολόγια. Σ' ένα φόρουμ πριν 5-6 χρόνια μάς είχαν πει ότι το πιο σημαντικό γι' αυτούς στις υπερατλαντικές πτήσεις ήταν ο ύπνος. Έτσι, κι εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς στον ύπνο για να δημιουργήσουμε το ιδανικό οριζόντιο κρεβάτι, το οποίο σήμερα διαθέτουν όλα τα υπερατλαντικά αεροσκάφη μας. Ξεκινήσαμε με το σλόγκαν "500 κρεβάτια σε 70 πτήσεις" και μόλις μια πενταετία μετά έχουμε φτάσει στα 5.000. Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τους τακτικούς μας πελάτες τι άλλο θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε και μας απάντησαν ότι, εκτός από λίγο περισσότερο χώρο στους ώμους, θα ήθελαν να έχουν την ευελιξία να ρυθμίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους, να νιώθουν σαν στο σπίτι τους, να μπορούν να σηκωθούν πατώντας pause στην ταινία που βλέπουν για να πάνε να φέρουν ποπ κορν ή ένα σάντουιτς. Έτσι, τους προσφέραμε 25% πιο φαρδιές θέσεις, δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιοι τη λειτουργία της τηλεόρασης και το Club Kitchen, μια κουζίνα σαν στο σπίτι τους, όπου μπορούν να πεταχτούν και να εφοδιαστούν ανά πάσα στιγμή παγωτά, ποπ κορν, σνακς και ποτά". What's next? Όλοι στην BA είναι ενθουσιασμένοι ενόψει της μετακόμισης στο "νέο τους σπίτι", το Terminal 5 στο Heathrow, που θα εγκαινιαστεί το Μάρτιο. Μας υπόσχονται ένα φιλικό προς το περιβάλλον γυάλινο κτίριο, σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνονται οι μετακινήσεις (άρα και η κούραση), με μοναδικά από άποψη design και ατμόσφαιρας lounges, με τους φωτισμούς ν' αλλάζουν ανάλογα με την ώρα, spa της Elemis (κι όσο διαρκεί το μασάζ, μπορούν να σιδερώσουν και το κοστούμι σου), πολύ μεγάλο shopping center ("Κι εδώ ακούσαμε τους ταξιδιώτες μας" λέει ο Christian Fornaschon) και facilities κάθε είδους - μέχρι και τουαλέτες σκύλων.

What Next? Φτιάξτο μόνος σου "Όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να δημιουργεί τη δική του ταξιδιωτική εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, συνδυάζοντας διαφορετικού τύπου προϊόντα. Πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη για ένα meeting, θα επιλέξει ένα οικονομικό εισιτήριο, γιατί θα δουλεύει εν πτήσει, ενώ στο γυρισμό, που θέλει να κοιμηθεί, θα προτιμήσει εισιτήριο business ή Club World. Επίσης, θα κλείσει μέσω Internet αεροπλάνο, ξενοδοχείο, αυτοκίνητο ή τουρ από διαφορετικά sites προσφορών, ώστε να δημιουργήσει το πακέτο που τον εκφράζει". Περισσότερα και μικρότερα ταξίδια "Οι μεγάλες διακοπές καταργούνται και ο κόσμος ταξιδεύει όλο και περισσότερο για μικρότερη χρονική διάρκεια. Το ταξίδι, άλλωστε, είναι φθηνότερο από ποτέ". Για τις νέες τεχνολογίες "Είμαστε leaders στο χώρο και στο Terminal 5 θα εξελίξουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας. Μέσω Internet μπορείς να επιλέξεις θέσεις για σένα και για οικογένειά σου, να παραγγείλεις κοσέρ (εβραϊκό) ή vegetarian γεύμα, ενώ με τη μηχανοποίηση μπορείς να δώσεις μόνος σου ακόμα και τις βαλίτσες σου, μειώνοντας το χρόνο και τις ουρές". Για τους νέους προορισμούς "Πάμε όπου πάνε και οι επιχειρήσεις, οι οποίες αυτόν τον καιρό πάνε… ανατολικά. Ενισχύονται διαρκώς η Ασία -ιδιαίτερα η Κίνα- και η Ινδία, οι ΗΠΑ και τα Βαλκάνια - Τίρανα, Σαράγιεβο, Ντουμπρόβνικ είναι μερικοί από τους νέους, πολύ δημοφιλείς στους Βρετανούς προορισμούς και για leisure. Με τη νέα συμφωνία Open Skies δημιουργούνται καινούργια δεδομένα - ίσως στο μέλλον πετάτε με ΒΑ για Νέα Υόρκη μέσω Μιλάνου ή Παρισιού". Για το Airbus Α 380, το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο "Εμείς στη ΒΑ θα χαρούμε πολύ να το δούμε να πετάει, αλλά πριν κάνουμε την παραγγελία μας, θα περιμένουμε να περάσει ένα στάδιο προσαρμογής και να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αρχή". Για τις νέες business only αεροπορικές εταιρείες "Απευθύνονται σ' ένα άλλο κοινό που έχει το χρόνο να ταλαιπωρηθεί και όχι στους businessmen που αναζητούν ευελιξία και ευκολία, αφού, παρά τις χαμηλές τιμές τους, έχουν περιορισμένες πτήσεις, χρησιμοποιούν μακρινά αεροδρόμια και παλιά ανακατασκευασμένα αεροσκάφη. Φυσικά, οι εταιρείες χαμηλού κόστους είναι γενικά ένας ανταγωνιστής που τον λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, δεν τις αποκαλούμε χαμηλού κόστους, αλλά χαμηλού σέρβις".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.