H εξοχή κι εγώ

Ο πρώτες βροχές έπεσαν, τα πρώτα χιόνια πασπάλισαν τις βουνοκορφές, τα μάλλινα έχουν ήδη τρυπώσει στα συρτάρια και τα τζάκια φλερτάρουν με την πρώτη φλόγα της σεζόν, ενώ τα road trips αρχίζουν να μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε χειμερινούς προορισμούς για να χορτάσετε αυτοκινητάδες ανάμεσα στα έλατα, χωμάτινες διαδρομές, μίνι πεζοπορίες αλλά και διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία. Βάλτε λοιπόν στο πορτ παγκάζ ένα ζευγάρι αντιολισθητικές αλυσίδες, στριμ

H εξοχή κι εγώ

Ο πρώτες βροχές έπεσαν, τα πρώτα χιόνια πασπάλισαν τις βουνοκορφές, τα μάλλινα έχουν ήδη τρυπώσει στα συρτάρια και τα τζάκια φλερτάρουν με την πρώτη φλόγα της σεζόν, ενώ τα road trips αρχίζουν να μονοπωλούν τις συζητήσεις μας. Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε χειμερινούς προορισμούς για να χορτάσετε αυτοκινητάδες ανάμεσα στα έλατα, χωμάτινες διαδρομές, μίνι πεζοπορίες αλλά και διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία. Βάλτε λοιπόν στο πορτ παγκάζ ένα ζευγάρι αντιολισθητικές αλυσίδες, στριμώξτε κάπου και τα πέδιλα του σκι και ετοιμάστε βαλίτσες για να ανακαλύψετε τα χωριά του Ζαγορίου, την ομορφιά της Πιερίας στο Ελατοχώρι, τη θέα του Πηλίου, την κοσμοπολίτικη αύρα του Παρνασσού, αλλά και την τοπική κουζίνα της Καστοριάς.

Zαγοροχώρια

H εξοχή κι εγώ - εικόνα 1
Γεφύρι Μίσιου, Κεντρικό Ζαγόρι

Μπορεί να μη διαθέτει τα trendy κλαμπάκια της Αράχοβας και ο Nobu κατά πάσα πιθανότητα να αγνοεί την ύπαρξή τους... τα Ζαγοροχώρια όμως είναι πολύ fun. Έχουν τη δική τους διακριτική φινέτσα που είναι πλήρως εναρμονισμένη με την παράδοση και τον αυστηρό χαρακτήρα της Ηπείρου. Τι και αν η Αράχοβα έχει το όνομα; Το Πάπιγκο, η Αρίστη, το Δίλοφο, τα Άνω Πεδινά έχουν τη χάρη. Πετρόχτιστα αρχοντικά, καλντερίμια, θέα και πλούσια φύση παρέα με τη διάσημη ηπειρώτικη φιλοξενία κάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Η φήμη και το κάλλος των χωριών του Ζαγορίου αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο, καθώς όλο και κάποιος νέος ξενώνας ξεφυτρώνει δίνοντας αφορμές στα τζιπ, και όχι μόνο, να λιώσουν τα λάστιχά τους στις φουρκέτες της Πίνδου. Living in Aristi Mountain Resort Απολαύσαμε αχνιστούς καφέδες και βραδινά ποτά στο μεγάλο καθιστικό με τους αναπαυτικούς καναπέδες με παρέα το τριζοβόλισμα του τζακιού και θέα στην Αστράκα. Γυρνίζοντας από την περιήγηση στα Ζαγοροχώρια δεν αντισταθήκαμε σ’ ένα χαλαρωτικό μασάζ στο spa του Aristi Mountain Resort. Εννοείται πως μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε αγριογούρουνο στο εστιατόριο. Αρίστη, 26530 41330, www.aristi.eu Amaryllis Luxury Guest House Μπορεί έξω το κρύο να μας κάνει να τυλιγόμαστε σε παλτό, κασκόλ και σκούφους, αλλά στο ολοκαίνουριο Amaryllis Luxury Guest House το σκηνικό θυμίζει άνοιξη. Σε στιλ εξοχικού αγγλικής επαρχίας, ταξιδεύουμε νοερά σε όλες τις βουνοκορφές της Πίνδου που είναι ορατές από το παράθυρό μας. Παρά τα αντικέ έπιπλα, τους σκαλιστούς καθρέφτες και τις πορσελάνες, η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά ανάλαφρη.

Άνω Πεδινά, 694 4966515, www.amaryllis-house.gr

Αυραγόνιον Θυμίζει μικρό πέτρινο χωριό. Επιλέξτε ένα από τα παραδοσιακού ύφους σπίτια και ζήστε το δικό σας μύθο στο χρόνο. Από τη μικρή εσωτερική αυλή νομίζουμε ότι εάν απλώσουμε το χέρι, θα αγγίξουμε την κορυφή της Γκαμήλας. Τα άνετα δωμάτια ισορροπούν ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο με δυνατές δόσεις ρομαντισμού. Μεγάλο Πάπιγκο, 26530 41129, www.avragonio.gr Eating out Στα Ριζά Σπιτικές γεύσεις με πανοραμική θέα. Τοπικά μαγειρευτά και κυνήγι, πίτες, ψωμί σπιτικό και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Ελάτη, 25530 71550, 693 7037544 Μαργαρίτες Φωτεινή αίθουσα που ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο και το παραδοσιακό και σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις. Υπέροχο το κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο αλλά και η ψητή χοιρινή «τηγανιά» με μετσοβόνε. Κήποι, 26530 71410 «1900» Live jazz βραδιές στα Γιάννενα και κουζίνα επιπέδου. Ιωάννινα, Νεοπτολέμου 9, 26510 33131 Τσουμάνης Σπύρος & Κώστας Προσφέρει θαυμάσια θέα και γνήσιες ζαγορίσιες γεύσεις. Πίτες, σπέσιαλ κοτόσουπα, μπριζόλες και παϊδάκια ψημένα με μαστοριά, τραχανάς με ντόπιο τυρί. Συνοδεύονται με κρασιά και τσίπουρα της περιοχής καθώς και εμφιαλωμένα. Μεγάλο Πάπιγκο, 26530 42108, 697 3046067 Κανέλα & Γαρύφαλλο Η περιοχή φημίζεται για τα μανιτάρια της, κι εδώ θα τα βρείτε μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης επιλογές σε καπνιστά, μαριναρισμένα και σωστά ψημένα κρεατικά. Βίτσα, 26530 71671 Οn the road

  • Χορτάστε φύση και στροφές κάνοντας το γύρο της Τύμφης.
  • Από Λαΐστα προς Βωβούσα οι απαιτητικοί θα χαρούν χωμάτινες διαδρομές. Μη φύγετε χωρίς να βγάλετε μια φωτογραφία στο γεφύρι του χωριού.
  • Μη χάσετε τη χαράδρα του Βίκου που αξίζει όχι μόνο να δείτε αλλά και να περπατήσετε: τη διασχίζει ευρωπαϊκό μονοπάτι με σήμανση.
  • Για να τα δείτε όλα: Ελάτη – Δίκορφο – Ανθρακίτης – Μηλιωτάδες – Άμπελος – Τρίστενο – Γρεβενίτι – Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι – Μακρίνο – Καστανώνας – Δόλιανη – Λεπτοκαρυά – Κήποι.

    Πιερία – Ελατοχώρι

    H εξοχή κι εγώ - εικόνα 2
    Σεµέλη Mountain Resort, Ελατοχώρι

    Στις πλαγιές των Πιερίων, σε υψόμετρο 800 μ., το Ελατοχώρι είναι ο ιδανικός προορισμός για φυσιολατρικό τουρισμό. Αφήστε στην ντουλάπα τα σακάκια, τα τακούνια και τις μπαλαρίνες και βάλτε στη βαλίτσα σας τρακτερωτά μποτάκια, γάντια και μπουφάν, γιατί το καταπράσινο περιβάλλον, τα μονοπάτια και οι χωμάτινες διαδρομές προστάζουν περιήγηση στο φουλ. Living in Ξενοδοχείο Νικέλλη Από τα δωμάτια αγναντεύουμε τα Πιέρια, ενώ στο μπαρ κάνουμε σχέδια για να κατακτήσουμε την κορφή του Ολύμπου. Το ξενοδοχείο Νικέλλη κλείνει τα Χριστούγεννα ένα χρόνο λειτουργίας και προσφέρει, εκτός από άπλετη θέα στα Πιέρια, ξέγνοιαστες στιγμές και φιλοξενία επιπέδου σ’ ένα περιβάλλον που μας κάνει να νιώθουμε μικροί Λουδοβίκοι. Βελούδινες σκαλιστές καρέκλες, πολυέλαιοι, εντυπωσιακά υφάσματα και παλ χρωματισμοί δίνουν ένα touch από Γαλλία.

    Ελατοχώρι, 23510 82218, www.nikelli.gr

    Σεμέλη Mountain Resort Mπορεί στο αρχιτεκτονικό του στιλ εξωτερικά να κυριαρχούν οι λιτές γραμμές και το μοναστηριακό ύφος, στο εσωτερικό του όμως γίνεται η γιορτή του mix ‘n’ match. Πολυτελείς και ατμοσφαιρικοί οι κοινόχρηστοι χώροι· πιο μίνιμαλ, χωρίς όμως να στερούνται άνεσης και πολυτέλειας, τα δωμάτια. Το περιβάλλει πανέμορφη φύση με εκπληκτική θέα στον Όλυμπο. Ελατοχώρι, 23510 82992, 23510 82996, www.semeliresort.gr Eating out Λευκοθέα Το εστιατόριο του «Σεμέλη» σερβίρει στην ατμοσ­φαι-ρική σάλα του ξενοδοχείου αλλά και σε μια καταπληκτική σέρα με θέα ως τον Όλυμπο. Αξιόλογη λίστα κρασιών. Ελατοχώρι, 23510 82992 Μύθος Εστιατόριο ονομαστό για τα παραδοσιακά μαγειρευτά του, τα πιάτα με κυνήγι και τις χορταστικές του μερίδες. Ελατοχώρι, Ξενοδοχείο Μύθος, 23510 82940-30. Αμάλθεια Το μενού κάνει focus σε κλασικές τοπικές επιλογές ενσωματώνοντας όμως και γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα. Βρήκαμε ποικιλία πιάτων με τρούφα, κοτόπουλο με μασκαρπόνε, σωστά μαγειρεμένο ριζότο. Μαεστρία στη σχάρα. Κατερίνη, Ιπποκράτους & Αναλήψεως, 23510 38588. On the road

  • Ευκαιρία για ένα αλλιώτικο σαφάρι. Ξεχάστε την άμμο με την ξεραΐλα και τον καυτό ήλιο και βάλτε πολύ έλατο, άφθονο χώμα και μπόλικη δροσιά, επιλέξτε το δρόμο που σας κάνει κλικ και αρχίστε την περιπέτεια. Διευκολύνει αν έχετε 4Χ4.
  • Θέλετε να κάνετε και σκι; Το Ελατοχώρι διαθέτει χιονοδρομικό.
  • Αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ το μουσείο της Βεργίνας, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Εξάλλου απέχει μόνο μια ώρα από το Ελατοχώρι.

    Καστοριά

    H εξοχή κι εγώ - εικόνα 3
    Λίμνη Ορεστιάδα, Καστοριά

    Με τη λίμνη σχεδόν να την περιτριγυρίζει και τον Γράμμο να την προστατεύει, η Καστοριά έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Παλιά αρχοντικά και πράσινο παντού, η Καστοριά προσφέρει υπέροχη τοπική κουζίνα και πανέμορφη φύση. Living in Limneon Resort & Spa Σε προνομιούχο θέση με θέα τη λίμνη, συνδυάζει το σύγχρονο ντιζάιν με την πέτρα και το ξύλο. Η νέα πολυτελής μονάδα (Limneon Golden) με ατμοσφαιρικό lounge-restaurant, εξειδικευμένο club-spa, ευρύχωρα δωμάτια και σουί­τες, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Καστοριά, 24670 85111, www.limneon.gr Αρχοντικό Αλέξιου Βεργούλα Σε στιλ καστοριανού αρχοντικού έχει θέα στη νότια πλευρά της πόλης. Όμορφη και παραδοσιακή, η επίπλωση αποπνέει ηρεμία και θαλπωρή. Το πρωινό έχει σπιτική σφραγίδα με ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και πίτες. Καστοριά, 24670 23415-16, www.vergoulas.gr Chloe Αύρα αρχοντιάς και νεοκλασικό ύφος στο χώρο του λόμπι, στο αναπαυτικό cafe-bar και στα δωμάτια. Τα μπαλκόνια βλέπουν στη λίμνη ή στο Βίτσι. Τιμήσαμε και με το παραπάνω τα σπιτικά γλυκά και τις πίτες στο πρωινό. Καστοριά, 24670 21300, www.hotelchloe.gr Εating out Γαϊτάνης Σ’ εκείνους που λατρεύουν τα θαλασσινά ο Γαϊτάνης προτείνει κλασικές και μη λιχουδιές, όπως αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι, βασιλικό και φρέσκια ντομάτα, αχνιστές γλώσσες με καρότα και πατάτες βουτύρου, και βελούδινη ψαρόσουπα – όλα διά χειρός της κυρίας Έλλης Γαϊτάνη και της κόρης της Ιουλίας. Δισπηλιό, 24670 85384, 24670 85336, www.gaitaniskastoria.gr. Ντολτσό Καλαίσθητα αναπαλαιωμένη πέτρινη σάλα με έντονο ρομαντισμό και ζεστασιά. Ο κατάλογος κινείται σε παραδοσιακές γεύσεις με σπιτική φροντίδα. Καστοριά, Τσακαλή 2, 24670 23377 Αμμουδάρα Μαγειρευτά με καλές πρώτες ύλες και έντονες γεύσεις. Θα βρείτε πίτες, σαρμάδες, αγριογούρουνο στιφάδο αλλά και κάποιες κερκυραίικες συνταγές. Αμμουδάρα, 24670 42248 Οn the road

  • Ο γύρος της λίμνης. Ξεκινώντας από τη νότια έξοδο της πόλης και προχωρώντας με οδηγό τη λίμνη φτάνουμε στα χωριά Γκιολέ, Τσεσμέ, Λάκος και Γκρανοβόντα για μια φωτογραφία με φόντο τα γεφύρια δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
  • Από το Μαυροχώρι παίρνουμε το καραβάκι και κάνουμε τον περίπλου της λίμνης.
  • Για πανοραμική θέα στην πόλη της Καστοριάς ανεβαίνουμε στο χωριό Φωτεινή και στη Μεταμόρφωση.
  • Προς το απολιθωμένο δάσος: στο χωριό Νόστιμο βρίσκεται το περίφημο απολιθωμένο δάσος ηλικίας 15-20 εκατομμυρίων χρόνων, με τροπικά και υποτροπικά φυτά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη απολιθωμένου δοντιού ενός καρχαρία που υπολογίζεται ότι είχε μήκος 20-25 μέτρα.

    Πήλιο

    H εξοχή κι εγώ - εικόνα 4
    Cafe Anemi, Μηλιές, Πήλιο

    Καστανιές και μηλιές μπερδεύονται όμορφα μεταξύ τους, πέτρινα χωριουδάκια ξεφυτρώνουν ανάμεσα από την πυκνή βλάστηση και η θέα εντυπωσιάζει. Αράζουμε στην Πορταριά που απέχει ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό και προγραμματίζουμε τις εξορμήσεις μας στο βουνό με βάση το χωριό. Για πιο άγριο τοπίο βολτάρουμε μέχρι την Τσαγκαράδα, για θέα στον Παγασητικό και μεσογειακό τοπίο πίνουμε τον καφέ μας στις Μηλιές, στη Βυζίτσα, στις Πινακάτες και στον Άγιο Λαυρέντιο. Living in Xenia Palace Portaria Το παλιό Ξενία της Πορταριάς διατηρεί τη γνωστή, λιτή αρχιτεκτονική γραμμή του Άρη Κωνσταντινίδη και αναδεικνύεται εντυπωσιακά με την ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση του Σωτήρη Μπακόπουλου. Μεγάλοι, ιδιαίτερα χαλαρωτικοί κοινόχρηστοι χώροι, με εξαιρετική θέα στο Βόλο και στο βουνό. Πορταριά, 24280 99980-3, www.xeniaportarias.gr Maritsa’s Hotel-Suites Άνεση χώρου στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους και ατμοσφαιρικές σουίτες, ιδίως στις σοφίτες. Εντυπωσιάζουν τα μαρμάρινα μπάνια και όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι. Στα συν και οι θερμαινόμενες πισίνες. Πορταριά, 24280 99500, www.maritsas.gr. Eating out La Veranda all day bar-restaurant Υπέροχη θέα στο Βόλο. Τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου σερβίρει ρουστίκ γεύσεις, στις οποίες κυριαρχούν τοπικά παραδοσιακά πιάτα, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε σικ ρεστοράν. Xenia Palace Portaria, Πορταριά, 24280 99110 Γευσοκράτορας Σαλιγκάρια γεμιστά με σκορδοβούτυρο και μαϊντανό για πρώτο πιάτο και στηθόπλευρο μοσχαριού με καραμελωμένα μανιτάρια και πατάτες φούρνου για κυρίως. Εδώ η σύγχρονη κουζίνα ισορροπεί άψογα με την τοπική μαγειρική. Ρομαντική ατμόσφαιρα και καλή λίστα κρασιών. Πορταριά, 2428099919, www.gefsokratoras.gr Αλέκα Εμπνευσμένες τοπικές σπεσιαλιτέ όπως ρεβιθάδες, σπετζοφάι, τσιτσίραυλα με κάππαρη, μοσχαράκι με κάστανα, θυμαρομυρισμένο κατσικάκι γάλακτος με χυλοπίτες, ωραίες πίτες, αλλά και γλυκά όπως φουντουκόπιτα και μους κάστανο. Τσαγκαράδα, 24260 49380 On the road

  • Σλάλομ στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου ανάμεσα στις αγριόλευκες με θέα στον Παγασητικό.
  • Μίνι πεζοπορίες στα μονοπάτια που υπάρχουν άφθονα στο βουνό και γνωριμία με τα γραφικά χωριά του.
  • Για όσους αγαπούν τη σπορτίφ οδήγηση σε στροφές, προτείνουμε αυτοκινητάδες. Πάντα υπάρχει κάτι να ανακαλύψετε.

    Παρνασσός

    H εξοχή κι εγώ - εικόνα 5
    Santa Marina Arachova Resort & Spa

    Στις πλαγιές του κοσμοπολίτικου χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού έχουν κάνει σκι οι famous και less famous αυτής της χώρας, ενώ η γύρω περιοχή οφείλει κατά κύριο λόγο την ανάπτυξή της στην παρουσία του. Ακριβώς από κάτω απλώνεται ο εθνικός δρυμός του Παρνασσού, με πολλές πεζοπορικές διαδρομές, γραφικά χωριά και δρόμους για ατέλειωτες αυτοκινητάδες ανάμεσα στα έλατα. Living in Santa Marina Arachova Resort & Spa Country style πολυτέλεια, σουίτες με θέα στο βουνό και το χωριό της Αράχοβας και spa για χαλάρωση μετά τις καταβάσεις στις πίστες του χιονοδρομικού. Για down town εξορμήσεις προσφέρεται το «αδερφό» Santa Marina Arachova στο κέντρο του χωριού. Αράχοβα, 22670 31954, www.santa-marina.gr Αίγλη Resort & Spa Από την εσωτερική πισίνα αγναντεύουμε τον κάμπο των Δελφών, ενώ στο δωμάτιο ανάβουμε το τζάκι και χουχουλιάζουμε για ώρες. Για να «κάψουμε» όμως τις θερμίδες από τα παϊδάκια και τη φορμαέλα που καταναλώσαμε, κάνουμε μια επίσκεψη και στο γυμναστήριο. Αράχοβα, 22670 31767, www.egli.gr

    Στην πίσω πλευρά του βουνού O ξενώνας Κυριακή (Αμφίκλεια, 22340 29011) και το Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού (Αμφίκλεια, 22340 29040-41, 6974458581) προσφέρουν σπιτική φιλοξενία, ενώ στον Ξενώνα Ζάγγος (Αμφίκλεια 22340 22818) τα παιδιά σας μπορούν να απασχοληθούν στη μίνι παιδική χαρά. Αν πάλι θέλετε να μείνετε στην καρδιά του δάσους, το Elatos Resort & Health Club (Αγόριανη, 22340 61162, 210 3644666) προσφέρει άνετη διαμονή σε φιλανδικού τύπου σπιτάκια ανάμεσα στα έλατα. Must μια βουτιά στην εσωτερική πισίνα με θέα στο δάσος.

    Eating out Lounge Cosy Ατμόσφαιρα και θέα στα βουνά. Ωραία art de la table και ενδιαφέρουσες επιλογές πιάτων. Γευστικά τα ασιατικά πιάτα. Διαθέτει και παιδικό μενού. Αράχοβα-ξενοδοχείο Santa Marina Arachova Resort & Spa, 22670 31954 Padre Padrone Aπολαύσαμε κις λορέν, χτένια σοτέ, ριζότο με άγρια μανιτάρια και ρόκα. Στα συν τα επιδόρπια και η καλή κάβα. Αράχοβα, 22670 31062 Ζάχος Kρεατοφαγία στο φουλ, με 13 διαφορετικά μαγειρευτά, εκτός από τη σούβλα και τα πιάτα της ώρας στα κάρβουνα. Το αρνάκι στη γάστρα (λεμονάτο ή φρικασέ) και οι λαχανοντολμάδες είναι από τα πιο δυνατά του πιάτα. Εξαιρετική και η μοσχαρίσια γάλακτος. Αράχοβα-Λιβάδι, 22670 32159 Παναγιώτα Δοκιμάστε τις σούπες, το αρνάκι φρικασέ, τα παϊδάκια στα κλήματα και οπωσδήποτε το οψομοτύρι ψημένο στα κάρβουνα. Αράχοβα, 22670 32735 On the road

  • Για καφέ στο χωριό Χρυσό, λίγο έξω από τους Δελφούς, αγναντεύει όλο τον κάμπο μέχρι την Ιτέα.
  • Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών
  • Κυκλώστε το βουνό ξεκινώντας από την Αράχοβα, προχωρήστε προς το χιονοδρομικό κέντρο και εάν το χιόνι δεν σας συγκινεί, κατεβάστε ταχύτητα και αρχίστε να οδηγείτε μαλακά στις στροφές προς το Πολύδροσο (Σουβάλα) για ένα σουφλέ σοκολάτας στο Πέτρινο. Συνεχίστε προς Λιλαία και πιάστε το δρόμο για Αγόριανη. Aφού ξαποστάσετε για να θαυμάσετε το μικρό καταρράκτη στο κέντρο του χωριού, γυρίστε για ένα χαλαρό ποτό στο αίθριο του «Εμπορικόν» στην Αράχοβα.
  • Εάν διαθέτετε 4Χ4, αφήστε πίσω σας τη Σουβάλα και κατευθυνθείτε προς το χωριό Παλαιοχώρι. Στο καφενείο Άστρον ρωτήστε να σας δείξουν το δρόμο για τη λίμνη: η Νευρόπολις δημιουργείται από το νερό της βροχής! Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ., θυμίζει ελβετικό τοπίο και είναι περιτριγυρισμένη από έλατα. Από κει ξεκινούν μονοπάτια που εκτείνονται σε όλο το βουνό.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    19/04/2024

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.