Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο

Δύο νέοι ξενώνες μάς συστήνουν δύο σχετικά άγνωστους παραθαλάσσιους προορισμούς της Πελοποννήσου, ιδανικούς για χαμηλών τόνων διακοπές, με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα.

Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο

Δύο νέοι ξενώνες μάς συστήνουν δύο σχετικά άγνωστους παραθαλάσσιους προορισμούς της Πελοποννήσου, ιδανικούς για χαμηλών τόνων διακοπές, με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα.

Ελαιώνας Αχαΐας

Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο - εικόνα 1
«Ξενώνας Γιογκαράκης»

Ο ξενώνας

Ένα παλιό καφενείο στον Ελαιώνα Διακοφτού έχει μεταμορφωθεί σε όμορφη βίλα. Μόλις 100 μ. από τη θάλασσα, σ' ένα χωριό με αυλές καταπράσινες από τις λεμονιές και τις πορτοκαλιές, ο Ξενώνας Γιογκαράκης εντυπωσιάζει για τα δεδομένα της περιοχής και είναι ιδανικός για ξεκούραστες διακοπές. Διαθέτει 7 πλήρως εξοπλισμένα στούντιο (τρία τετράκλινα και τέσσερα δίκλινα) σε δύο επίπεδα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα έχει ένα κανονικό σπίτι: ρετρό κουζίνα με κεραμική εστία, εσπρεσιέρα – ως και ντιζαϊνάτα ψυγεία Smeg. Η διακόσμηση, που παραπέμπει σε βρετανική επαρχία, είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Κρεβάτια με κουνουπιέρες,

φλοράλ σεντόνια, άσπρα έπιπλα, ριγέ ταπετσαρίες και παλ χρωματισμοί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή, με έντονο το ρομαντικό στοιχείο. Στο καθιστικό δύο καναπέδες (ο ένας γίνεται κρεβάτι), ένα τραπεζάκι και μια τραπεζαρία συνθέτουν έναν πολύ cosy χώρο για άραγμα κι επιτραπέζια (θα τα βρείτε εδώ) μετά το απογευματινό μπάνιο. Ο κήπος είναι κοινόχρηστος, ενώ οι ιδιοκτήτες είναι πάντα

πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Λεπτομέρεια που μας έκανε εντύπωση: οι μεγάλες οθόνες στο χολ του ξενώνα που σε ενημερώνουν για τον καιρό, τις δραστηριότητες στην περιοχή αλλά και τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

INFO

2691041777, 6936974445, www.giogarakis.gr.

Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο - εικόνα 2

Η περιοχή

Μόλις 35 χλμ. από τα Καλάβρυτα και δίπλα στη θάλασσα, ο Ελαιώνας προσφέρεται για εξορμήσεις σε βουνό και παραλίες. Η παραλία του χωριού είναι ιδανική για απογευματινές ποδηλατάδες (παραλιακά, μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Διακοφτό) και για βραδινούςπεριπάτους. Μια όμορφη παραλία με βότσαλο, ένα γήπεδο beach volley, cafe-bars και όμορφα ταβερνάκια σάς δίνουν ολοήμερη «απασχόληση». Για τους πιο

δραστήριους προτείνουμε και το μονοπάτι Ε4 που περνάει μέσα από το χωριό και φτάνει στα Καλάβρυτα ή μια βόλτα μέχρι τη λίμνη Τσιβλού που βρίσκεται πολύ κοντά. Για μίνι μονοήμερη εκδρομή και κολύμπι πάρτε το βαρκάκι από το Αίγιο για το νησάκι

Τριζόνια. Στην ταβέρνα Ανεμόεσα (2961041506), στον παραλιακό δρόμο, κάτω από τις μοσχοϊτιές, θα δοκιμάσετε άπαιχτη κρεμμυδόπιτα και πλούσια γαριδομακαρονάδα. Μη φύγετε από την περιοχή αν δεν ανεβείτε μέχρι το χωριό Τράπεζα. Μπείτε στον πεζόδρομο, καθίστε σ' ένα από τα cafes ή στα παγκάκια και χαζέψτε την απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Λίγο πιο πέρα θα βρείτε τον Πλάτανο, ένα καταπράσινο γραφικό χωριουδάκι χτισμένο αμφιθεατρικά. Εκεί θα πάτε για να δοκιμάσετε τα απίστευτα σουβλάκια και το τέλειο κοκορέτσι της ταβέρνας Λεοντόπουλος καθώς και σπιτικό γλυκό του κουταλιού φράουλα. Για ποτάκι σίγουρα στο Coral, ένα χαριτωμένο beach bar στην παραλία Πλατάνου, με σούπερ μουσική, ωραίο κόσμο και ανεβασμένη διάθεση.

Μαραθόπολη Μεσσηνίας

Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο - εικόνα 3
«Aγροικίες»

Ο ξενώνας

Σ' ένα κτήμα 12,5 στρεμμάτων με ελιές και λεβάντες, στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, βρίσκονται οι Αγροικίες. Ένας ξενώνας ιδανικός για ήρεμες διακοπές δίπλα στη θάλασσα, που αποπνέει έντονα την αίσθηση του χωριού και της χαλαρότητας. Οι «Αγροικίες» διαθέτουν 4 πλήρως εξοπλισμένες πετρόχτιστες μεζονέτες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 5 άτομα. Η διακόσμηση έχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, με μικρές μοντέρνες πινελιές και ανάλαφρα χρώματα. Αν κι οι μεζονέτες διαθέτουν κουζίνα, έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε το πρωινό σας: ένας μεγάλος δίσκος έρχεται στην πόρτα σας ή σερβίρεται στην αίθουσα με θέα στη θάλασσα. Στην πισίνα, πέρα από κοκτέιλ, σερβίρεται και φαγητό. Αν θέλετε να νιώσετε σαν στο εξοχικό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ξυλόφουρνο, το BBQ αλλά και το μποστάνι για να προμηθευτείτε φρέσκα λαχανικά.

INFO 2763061226,

www.agrikies.gr.

Ανακαλύψεις στην Πελοπόννησο - εικόνα 4

Η περιοχή

Η Μαραθόπολη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, όχι ιδιαίτερα γνωστό, που μπορεί ν' αποτελέσει τη βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Απέναντι ακριβώς από το χωριό βρίσκεται το μικρό νησάκι Πρώτη, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε για μπάνιο με τα καραβάκια-ταξί που αναλαμβάνουν να σας μεταφέρουν – στην παραλία Βουρλιάς υπάρχει κι ένα πολύ ενδιαφέρον ναυάγιο για εξερεύνηση. Για μπάνιο θα πάτε επίσης στις παραλίες Λαγκουβάρδα και Μάτι-Χρυσή Ακτή, σε απόσταση αναπνοής από τον ξενώνα. Πολύ κοντά βρίσκονται ακόμη η Πύλος και η Μεθώνη, ιδανικές για μονοήμερη εκδρομή. Στο διπλανό χωριό Πολυλίμνιο θα βρείτε ένα μικρό παράδεισο από λίμνες και καταρράκτες: για να φτάσετε στο φαράγγι και ν' απολαύσετε δροσερές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, θα περπατήσετε ένα σύντομο, αλλά πανέμορφο μονοπάτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.