υποβρύχιο spa

Η Κατερίνα Κατώπη απολαμβάνει τη χαρά να κάνει παρέα με τα ψαράκια του Ινδικού Ωκεανού, ενώ ταυτόχρονα ένας θεραπευτής αναλαμβάνει να κατεβάσει τα επίπεδα στρες του σώματός της από το κόκκινο στο μπλε. Το άρτι αφιχθέν spa του Huvafen Fushi έχει τοποθετήσει δύο αίθουσες μασάζ κάτω από το νερό: Διότι, ως γνωστόν, ο καλύτερος τρόπος να χαρείς τις Μαλδίβες είναι υποβρυχίως!

υποβρύχιο spa

Η Κατερίνα Κατώπη απολαμβάνει τη χαρά να κάνει παρέα με τα ψαράκια του Ινδικού Ωκεανού, ενώ ταυτόχρονα ένας θεραπευτής αναλαμβάνει να κατεβάσει τα επίπεδα στρες του σώματός της από το κόκκινο στο μπλε. Το άρτι αφιχθέν spa του Huvafen Fushi έχει τοποθετήσει δύο αίθουσες μασάζ κάτω από το νερό: Διότι, ως γνωστόν, ο καλύτερος τρόπος να χαρείς τις Μαλδίβες είναι υποβρυχίως!

υποβρύχιο spa - εικόνα 1

Aκόμη και τα τροπικά ψάρια τριγυρίζουν με έντονο ενδιαφέρον γύρω γύρω από το υποβρύχιο Lime Spa στο ξενοδοχείο Huvafen Fushi στις Μαλδίβες, το μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως. Η διευθύνουσα εταιρεία Per Aquum ολοκλήρωσε τις εργασίες σε αυτό το μικρό νησί-ξενοδοχείο του Ινδικού ωκεανού, μόλις στο τέλος Ιανουαρίου. Τριάντα δύο συνολικά bungalows και δύο pavilions είναι το σκηνικό για ένα συναίσθημα απόλυτης φυγής: κορωνίδα του Huvafen Fushi είναι το spa του, πραγματικό «νησί», ένα σύμπλεγμα από δωμάτια χτισμένο πάνω σε πασσάλους στη λιμνοθάλασσα γύρω από το ξενοδοχείο, το οποίο συνδέεται με το κυρίως νησί με μια ξύλινη «αποβάθρα».

«Το Wallpaper* συναντά τις Μαλδίβες» σκέφτηκα μόλις κατέβηκα τη σκούρα ξύλινη σκάλα με τους παιχνιδιάρικους παλ ιριδισμούς, η οποία ξαφνικά και αναπάντεχα ανοίγει σε ένα σουρεαλιστικό κατάλευκο χώρο, γεμάτο άπλετο φως και με φόντο… το βυθό του Ινδικού. Μια τελείως cool αλλά και μπιτάτη όαση του ζεν, με χαρούμενα λευκά δερμάτινα «κρεβάτια» για χαλάρωση, ένα με το γυάλινο «τοίχο», γεμάτα με τα πουπουλένια μαξιλάρια με τις σουέντ φράντζες της Gilles Caffier, και περιστοιχισμένα από σύννεφα από διάφανο σιφόν. Χαλάρωση, ηρεμία και πλήρης εναρμονισμός με τη φύση…

«Μήπως είμαι σε ένα από τα περίεργα βαθυσκάφη που χρησιμοποιεί ο James Bond ή σε κάποιον άλλο ονειρικό πλανήτη;» αναρωτιέμαι. Και φαίνεται ότι δεν είμαι η μόνη με αυτή την απορία… Ίσως γι’ αυτό και τα τιρκουάζ ψάρια παπαγάλοι και τα παιχνιδιάρικα clownfish (κοινώς Nemo) παρατηρούν με τόσο ενδιαφέρον τη νέα αυτή «φούσκα» και βλέπουν την πολύχρωμη αντανάκλασή τους στους λευκούς, στιλπνούς, λακαριστούς τοίχους, που έχουν φτιαχτεί ώστε να αντανακλούν καλύτερα την απαστράπτουσα θάλασσα, τους κατοίκους της και την εκτυφλωτικά λευκή και σαν πούδρα άμμο. Όσο για το πάτωμα, ο διακοσμητής Richard Hywel Evans μάλλον είχε τρομερά κέφια όταν το σχεδίασε, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φιλμ με βοτσαλάκια, όπως θα τα έβλεπε κανείς μέσα στο νερό… – γαλάζιο και λευκό! Δύο όλα κι όλα τα υποβρύχια δωμάτια, διατίθενται για ατομικές θεραπείες ή για παράλληλες θεραπείες ενός ζευγαριού (στο ίδιο δωμάτιο).

υποβρύχιο spa - εικόνα 2

Διάλεξα να δοκιμάσω τη νέα θεραπεία, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για το υποβρύχιο spa. Οι θεραπείες Unite Me - Crystal Ritual ξεκινούν με μια ημίωρη συμβουλευτική συνεδρία, για να διαπιστωθεί με τη βοήθεια κρυστάλλων και χρωμάτων –ακόμη και χρωματικής ανάλυσης του αίματος, για την οποία αρκεί ένα μικρό τσίμπημα– το επίπεδο του στρες και η φυσική κατάσταση του πελάτη. Φυσικά, στη συνέχεια το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το μεγάλο συν στο συγκεκριμένο spa είναι ότι οι θεραπεύτριες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις ιδιαίτερες τεχνικές που γνωρίζουν καλύτερα και καταλήγουν να κάνουν τελικά ένα δικό τους μασάζ που δανείζεται ποικίλες τεχνικές, αλλά είναι αναπάντεχα ευεργετικό.

Ήπια το τσάι από τζίντζερ που μου πρόσφεραν για να ισορροπήσει το σύστημά μου, έβαλα το μπουρνούζι μου και κάθισα μερικά λεπτά να διαλογιστώ στην απόλυτη σιωπή – το επίπεδο του στρες μου ήταν κόκκινο, δηλαδή σε πλήρη συναγερμό! Έπρεπε να ηρεμήσω. Ξάπλωσα στο πιο άνετο κρεβάτι για το μασάζ της ζωής μου και ξαφνικά διαπίστωσα ότι ακόμη και με το κεφάλι προς το κάτω, μπορούσα να χαζεύω τα πανέμορφα ψαράκια του κοραλλιογενούς υφάλου από τους καθρέφτες, που τόσο εργονομικά είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα κρεβάτια. Διάλεξα παφλασμό κυμάτων και ήχους από τη θάλασσα στο i-pod που είχε η καμπίνα μου, και αφέθηκα. Ένα σαλάχι ξαφνικά κολύμπησε πάνω στο τζάμι, και καθώς η θάλασσα με νανούριζε, η έμπειρη μασέρ μου ξεκίνησε το δίωρο ταξίδι μου... Έγινα ένα με το νερό, εναρμονίστηκα με το περιβάλλον. Αγκάλιασα τις Μαλδίβες μέσα από μια απολέπιση με lime και παγωμένες κομπρέσες από lime και άμμο, που δεν μπορούσαν παρά να συμπληρωθούν με ένα συνδυασμό από μασάζ και τεχνικές από την Ταϊλάνδη, το Μπαλί και την Ινδία: συμπεριλάμβανε ακόμη και πιέσεις με σμιλεμένα στο χέρι ξύλινα εργαλεία, και τρίψιμο με αγνό λάδι από καρύδα – πιστέψτε με, ήταν από τα καλύτερα λάδια που κυκλοφορούν, με τόσο απαλή μυρωδιά που άνετα θα το έτρωγα!

Ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε αυτή την ειδική θεραπεία, σίγουρα θα βρείτε κάτι να διαλέξετε από το ατελείωτο μενού του Spa.

υποβρύχιο spa - εικόνα 3

Τα μασάζ είναι αδιαμφισβήτητα κορυφαία, θα μείνετε εντυπωσιασμένοι και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε έστω και ένα. Εκείνο όμως που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι τα διάφορα body wraps, ανάλογα με το αν θέλετε να προετοιμάσετε το σώμα σας για τον ήλιο, αν θέλετε να λάμπετε, αν έχετε καεί ή αν θέλετε να αποτοξινωθείτε: φύκια, αλόη, λεβάντα, λάιμ, μέλι, εξωτικά φραγκιπάνι και τζίντζερ, συνδυάζονται για να ανανεώσουν το σώμα,

να τονώσουν την κυκλοφορία και να πάρουν μακριά τη «θαμπάδα»!

Ειδικά αυτόν τον Μάιο, το ξενοδοχείο και το spa, σε συνεργασία με τη face specialist των διασήμων Anastasia Achellios, οργανώνει πενταήμερο wellness retreat που υπόσχεται πλήρη αναζωογόνηση. Η Αναστασία, το μαγικό χέρι πίσω από την εμφάνιση της Kate Moss και της Gisele BHndchen (μεταξύ άλλων), θα προσφέρει τις λουσάτες (και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές) υπηρεσίες της στο υποβρύχιο spa, και υπόσχεται να εναρμονίσει πνεύμα και σώμα μέσα από τεχνικές που συνδυάζουν ενεργοποίηση των σημείων chakra, reiki, απολέπιση και θεραπείες που γίνονται στην Ινδία αιώνες τώρα! Πλήρης καθαρισμός του σώματος και αναψυχή του πνεύματος, όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα των τροπικών κατοίκων του βυθού!

Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλες –υπέργειες, ή καλύτερα υπερ-θαλάσσιες– καμπίνες για θεραπείες και μασάζ, και φυσικά χώροι για χαλάρωση δίπλα στο νερό, αναπαυτικές σεζλόγκ και απομονωμένα σημεία στο «νησί» του spa.

To Lime, όμως, είναι τόσο μα τόσο χαλαρωτικό, που ακόμη και μασάζ ή θεραπεία να μην κάνει κανείς, αξίζει να «χυθεί» στα ντιβάνια και να χαζέψει με τις ώρες την προσωπική του… υποθαλάσσια παιδική χαρά! Σκεφτείτε τι όμορφα θα ήταν να κάνατε γιόγκα, καθώς τα ψαράκια σάς χαζεύουν, ή ακόμη και να περάσετε μία νύχτα μέσα στο δικό σας ενυδρείο;

Σίγουρα είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά όπως αποδεικνύει και το ολοκαίνουριο spa, τίποτα δεν είναι απίθανο στο Huvafen Fushi – απλά πρέπει να το ζητήσετε ή τουλάχιστον να το φανταστείτε...

Dive into the sub-Lime!

Lime Spa @ Huvafen Fushi: 960 6644 222, www.huvafenfushi.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.