Νοικιάζω βίλα

Οι Ευρωπαίοι έχουν ανακαλύψει εδώ και δεκαετίες την προσιτή πολυτέλεια του να νοικιάζεις ένα εξοχικό στα μέτρα σου. Τώρα ήρθε και η σειρά μας να μπούμε στο παιχνίδι. Οι βίλες και τα αυτοεξυπηρετούμενα σπίτια προς ενοικίαση δεν είναι απλώς μια νέα τάση, αλλά μια απάντηση στις ανάγκες του ταξιδιώτη της εποχής για προσωποποιημένες διακοπές, κυνήγι εμπειριών και back to basics πολυτέλεια.

Νοικιάζω βίλα

Η πολυτέλεια της απλότητας

Οι Ευρωπαίοι έχουν ανακαλύψει εδώ και δεκαετίες την προσιτή πολυτέλεια του να νοικιάζεις ένα εξοχικό στα μέτρα σου. Τώρα ήρθε και η σειρά μας να μπούμε στο παιχνίδι. Οι βίλες και τα αυτοεξυπηρετούμενα σπίτια προς ενοικίαση δεν είναι απλώς μια νέα τάση, αλλά μια απάντηση στις ανάγκες του ταξιδιώτη της εποχής για προσωποποιημένες διακοπές, κυνήγι εμπειριών και back to basics πολυτέλεια.

Νοικιάζω βίλα - εικόνα 1
Pandora, Μακρυνίτσα Πηλίου

Aν φυλλομετρήσεις ένα ξένο ταξιδιωτικό περιοδικό, οι διαφημίσεις για βίλες με πισίνα στην Τοσκάνη έχουν φτάσει να υπερτερούν τέτοια εποχή των κλασικών καταχωρίσεων για ξενοδοχεία διακοπών, ενώ στο πρόσφατο αφιέρωμά του στο Πήλιο, το περιοδικό Times Travel προτείνει αποκλειστικά διαμονή σε σπίτια από δύο εξειδικευμένα σε βίλες βρετανικά γραφεία. Η ενοικίαση μιας βίλας στη Μεσόγειο έχει εξελιχθεί σε μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των Βορειοευρωπαίων, με δεκάδες παραδοσιακά σπίτια από την Προβηγκία ως τη Χάλκη να νοικιάζονται από εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία, παρέχοντας στους στερημένους από ήλιο Βρετανούς το όνειρο ενός εξοχικού σπιτιού δίπλα στη φύση. Πριν βιαστούμε να μιλήσουμε βέβαια για διεθνή τάση, πρέπει να γνωρίζουμε ότι για τους Ευρωπαίους οι βίλες, ή καλύτερα οι αυτοεξυπηρετούμενες κατοικίες, δεν είναι καινούργια υπόθεση. Όσο κι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τη δημιουργία επαύλεων και αυτοεξυπηρετούμενων σπιτιών και το φαινόμενο γνωρίζει άνθηση χρόνο με το χρόνο, όποιος έχει ταξιδέψει στη Σύμη ή τη Χάλκη πριν καμιά δεκαετία θα γνωρίζει ότι, πριν ακόμη δημιουργηθούν οι πρώτοι ελληνικοί ξενώνες, τα βρετανικά τουριστικά γραφεία διατηρούσαν ήδη δεκάδες παραδοσιακά σπίτια προς ενοικίαση. Όσο για την περίπτωση της Κέρκυρας, ένα από τα νησιά με τις περισσότερες villas for rent στην Ευρώπη, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 δραστηριοποιούνταν εδώ ξένα γραφεία εξειδικευμένα στην ενοικίαση επαύλεων και αγροτόσπιτων.

Μην πάει ο νους σας αναγκαστικά σε υπερπολυτελείς κατοικίες. Λέγοντας βίλες, οι ξένοι tour operators εννοούν πολλές φορές λιτά, πέτρινα αγροτόσπιτα. Όχι ότι λείπουν τα στοιχεία που δίνουν ένα touch πολυτέλειας, όπως η πισίνα ή τα country-style έπιπλα-αντίκες – σε γενικές γραμμές όμως, η τάση για villas for rent σηματοδοτεί την επιστροφή στην απλότητα και την οικειότητα ενός μεσογειακού εξοχικού σπιτιού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, για παράδειγμα, που η μοναδική παροχή που διαφημίζουν τα site του τύπου «Οι καλύτερες βίλες στην Τοσκάνη» είναι η καθημερινή φροντίδα δωματίου – το να φτιάξεις άλλωστε μόνος το πρωινό σου, με φρέσκα υλικά που θα κατεβείς να πάρεις με το ποδήλατο από το πιο κοντινό χωριό, είναι μέρος της όλης γοητείας αυτού του τύπου των διακοπών. Οι tour operators που ειδικεύονται στις βίλες μπορούν να προτείνουν, βέβαια, και πιο πολυτελείς κατοικίες, όπως μια έπαυλη στην Ανδαλουσία, με την νταντά, την οικονόμο και τον μπάτλερ να περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Στη Μεσόγειο, η πιο αναπτυγμένη αγορά για βίλες είναι η Τοσκάνη – ακολουθούν άλλες ζώνες της ιταλικής εξοχής όπως η La Marche, ενώ η Προβηγκία, η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τοπ προτάσεις. Δεκάδες σπίτια όλων των στιλ, από τη «μυθιστορηματική» Λευκή Βίλα στο Καλάμι, όπου παραθέριζε ο Λόρενς Ντάρελ, και το βενετσιάνικο αρχοντικό της οικογένειας Βούλγαρη στο Γαστούρι, μέχρι τα χωμένα στους ελαιώνες ανακαινισμένα αγροτόσπιτα ενσαρκώνουν κάθε καλοκαίρι το «μεσογειακό όνειρο» των Βορειοευρωπαίων για ένα εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. Οι βίλες στην Ελλάδα δεν είναι όμως μόνο κερκυραϊκή υπόθεση. Μπαίνοντας στη βοτσαλωτή αυλή ενός καπετανόσπιτου στη Λίνδο που νοικιάζεται ως βίλα σε ξένους VIPs, αντιλαμβάνεσαι αμέσως γιατί η στιλίστρια ενός από τα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης στον κόσμο, που κάθεται στον ξύλινο οντά απέναντί σου, απολαμβάνει περισσότερο τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός τέτοιου σπιτιού από την κλασική πολυτέλεια ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Οι Έλληνες αναζητούν την πολυτέλεια

Νοικιάζω βίλα - εικόνα 2
Zakynthos Blue Cave Villa

«Οι διακοπές σε αυτόνομες κατοικίες, στην Ελλάδα αποτελούν τάση και στην Ευρώπη παράδοση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πρωτεργάτριες του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn Πέγκυ Μπαλιτσάρη και Lise Rapin, με προϋπηρεσία στη Γαλλία. Και συμπληρώνουν: «Η ζήτηση για αυτόνομες κατοικίες στην Ελλάδα είναι συνεχώς και συνειδητά αυξανόμενη κυρίως από ξένους επισκέπτες.

Για τους Γάλλους μάλιστα –την αγορά των οποίων γνωρίζουμε καλά– οι παραδοσιακές ανεξάρτητες κατοικίες Gites αποτελούν εδώ και χρόνια “τρόπο διακοπών”». Από την εμπειρία τους στην ευρωπαϊκή αγορά και συγκρίνοντας τις εκεί απαιτήσεις με αυτές των Ελλήνων, εντοπίζουν τη διαφορά στο ότι οι τελευταίοι αναζητούν την πολυτέλεια. «Για τους Ευρωπαίους, οι διακοπές σε αυτόνομες κατοικίες δεν είναι συνώνυμο της “χλιδής”. Αυτό που απαραίτητα ζητάνε είναι καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δηλαδή ουσιαστικές ανέσεις και πολυτέλειες, αυτονόητη καθαριότητα, όμορφο και ήρεμο περιβάλλον και καλά εξοπλισμένες κουζίνες, αφού συνηθίζουν να μαγειρεύουν και στις διακοπές τους. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν περιμένουν “ξενοδοχειακό σέρβις”, το οποίο ακόμα κι αν υπάρχει δεν το χρησιμοποιούν. Αντίθετα, τους ενδιαφέρει ο κήπος καθώς και η θέα, ενώ μέσω της επαφής τους με τον ιδιοκτήτη αναζητούν χρηστικές και ταξιδιωτικές πληροφορίες για τη γύρω περιοχή.»Για την ελληνική όμως αγορά, η ενοικίαση ανεξάρτητων κατοικιών είναι ακόμα συνώνυμη με την “πολυτέλεια”. Αυτό συμβαίνει γιατί η συνήθεια αυτή είναι συνυφασμένη με τουριστικά μέρη, όπου ουσιαστικά η νοικιασμένη κατοικία λειτουργεί ως το “εξοχικό που ονειρευόμαστε”. Η διαφορά δηλαδή βρίσκεται στο στιλ των διακοπών –που είναι μάλιστα πιο σύντομες– και την επιλογή των προορισμών. Το ελληνικό κοινό είναι κυρίως παρέες (35+) που επιθυμούν πιο πριβέ και ανεξάρτητη ατμόσφαιρα για να περάσουν κάποιο σαββατοκύριακο ή τριήμερο. Δεν χρησιμοποιούν την κουζίνα καθώς τρώνε κυρίως έξω, επιθυμούν τις “έξτρα υπηρεσίες ξενοδοχείου” και ένα πολύ πιο λουξ στιλ διαμονής». Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των διακοπών σε αυτόνομο σπίτι; «Ησυχία και ξεκούραση κοντά στη φύση, σε ωραίες εξοχές. Αυτονομία, ελευθερία κινήσεων και επιλογών. Οικείο και ήρεμο περιβάλλον ιδανικό για ξεκούραση, αλλά και πιο πολλά κομφόρ σε καλύτερη τιμή και για μεγαλύτερο διάστημα. Οι διακοπές σε μια αυτόνομη κατοικία προσφέρουν περισσότερα και κοστίζουν λιγότερο απ’ ό,τι ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή ξενώνα».

Μερικές από τις προτάσεις του δικτύου Guest Inn για την άνοιξη είναι η Βίλλα Στράτος (έως 6 άτομα) στον Καλονύχτη κοντά στο Ρέθυμνο – με πισίνα και δυνατότητα hosting με αυθεντική κρητική κουζίνα που επιμελείται με μεράκι η κ. Ευαγγελία.

Η Αρχοντούλα (έως 8 άτομα) στους Αφέτες Πηλίου, ένα γραφικό και ήσυχο πηλιορείτικο χωριουδάκι. Το Αγρόκτημα Λογοθέτης (2-7 άτομα) στο Βασιλικό Ζακύνθου: δέκα φροντισμένα αγροτόσπιτα μέσα σε ελαιώνα 300 στρεμμάτων. Η Βίλλα Μελένια (έως 11 άτομα) στον Αλμυρό, Βόρεια Κέρκυρα: διαμονή σε σικάτη βίλα με πισίνα, τζακούζι και θέα θάλασσα. The Little Farmhouse (έως 6 άτομα) στο Κέντρωμα της βορειοανατολικής Κέρκυρας: ήσυχο παραδοσιακό αγροτόσπιτο μέσα σε ελαιώνα. Η παραδοσιακή ανεξάρτητη κατοικία του Ξενώνα Νήιον (έως 6 άτομα) στον Αλέξανδρο, στην ορεινή Λευκάδα: υπέροχη φύση και ησυχία σ’ ένα κατάλυμα για πραγματικά ξεκούραστες διακοπές. Οι Παραδοσιακές κατοικίες Σπήλια (2-6 άτομα) στα Καρδάμυλα Χίου: τέσσερα ανεξάρτητα αναπαλαιωμένα σπιτάκια, μέσα σε βυζαντινό οικισμό.

Οι Παραδοσιακές κατοικίες Βιλαέτι (2-5 άτομα) στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη: δύο σπιτάκια 200 ετών σε ένα ήσυχο κρητικό χωριό.

Πληροφορίες: www.guestinn.com

Προσωποποιημένες διακοπές

Νοικιάζω βίλα - εικόνα 3
Παραδοσιακές κατοικίες Σπήλια, Καρδάμυλα Χίου

Η ευρύτερη τάση για προσωποποιημένες διακοπές φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την ακμή του φαινόμενου βίλα. «Το στοίχημα για μας είναι να βρίσκουμε τον προορισμό που ταιριάζει σε κάθε πελάτη – τουλάχιστον αυτόν που αναζητά πρωτότυπες και ποιοτικές διακοπές και θέλει κάτι παραπάνω από ένα τυποποιημένο δωμάτιο ξενοδοχείου», μας λέει η Τίνα Μιτζάλη, ιδιοκτήτρια του «Έναστρον», του πρώτου γραφείου που εξειδικεύεται σε ενοικιάσεις σπιτιών στην Ελλάδα. «Το Εναστρον είναι μια ιδέα που γεννήθηκε όχι μόνο από προσωπική ανάγκη για διακοπές καλύτερης ποιότητας, αλλά και από την ανάγκη φίλων, γνωστών και εταιρειών για προσωποποιημένες προτάσεις διακοπών. Οι προορισμοί που επιλέγουμε είναι μέρη μοναδικά και σπίτια φτιαγμένα με μεράκι, καθένα με δικό του χαρακτήρα». Τι ζητάνε όμως οι Έλληνες; «Η πιο συχνή επιθυμία εκ μέρους των Ελλήνων είναι ένα μικρό παραδοσιακό σπίτι, δίπλα στη θάλασσα, την καλοκαιρινή περίοδο, για δύο εβδομάδες με ένα μήνα. Το χειμώνα, ζευγάρια ή παρέες αναζητούν σπίτια με τζάκι σε ορεινούς προορισμούς. Συνεργαζόμαστε με σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Συνήθως, βρίσκονται σε μέρη χωρίς μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, αλλά και σε προορισμούς που έχουν μεγάλη κίνηση, όπως το Πήλιο. Οι προτάσεις μας αφορούν ξενώνες και σπίτια που λειτουργούν χωρίς την πίεση του τουριστικού εκσυγχρονισμού, με την προσωπική σφραγίδα του ιδιοκτήτη, σε χωριά ππου δεν έχουν αλλοιωθεί. Για την άνοιξη, θα προτείναμε τη Χίο, με διαμονή σε παραδοσιακά ανακαινισμένα σπίτια και, σε κοντινότερη απόσταση από την Αθήνα, την περιοχή της ορεινής Αρκαδίας, με τη μοναδική σε ομορφιά φύση που μπορεί να συνδυαστεί με δραστηριότητες όπως rafting και 4Χ4». Μερικά ενδεικτικά σπίτια που μας προτείνει το «Εναστρον» γι’ αυτή την εποχή είναι το συγκρότημα Marnei Mare σε μια ελιόφυτη χερσόνησο στη Σάμο, τα Kastellakia Bay Villas στην Τζια, με θέα στη θάλασσα από τη βεράντα και χαρούμενο nautical στιλ, το συγκρότημα Melissaki Villas στο χωριό Πυργιώτικα, σε απόσταση 10 λεπτών από το Ναύπλιο, με τέσσερις πολύ όμορφες βίλες χτισμένες γύρω από μια μεγάλη πισίνα, το πετρόχτιστο Αγιόκλημα, με όμορφους κήπους στις Σπέτσες, το στιλάτο Eagles Nest με μια αυλή-όνειρο στη Σκιάθο και τα ρουστίκ Σπίτια της Στέλλας στη Χίο.

Βίλες Βίλες Βίλες

Νοικιάζω βίλα - εικόνα 4
Logothetis Farm

Χαρακτηριστικό της αυξημένης ζήτησης για βίλες είναι ότι ακόμη και οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, προσθέτοντας στο δυναμικό τους πριβέ βίλες. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, η αίσθηση της ησυχίας και της απομόνωσης συνδυάζεται απαραίτητα με πολυτέλεια και άψογο σέρβις, ενώ όσοι μένουν στις βίλες μπορούν να απολαμβάνουν, εκτός από την πριβέ αίσθηση, και όλα τα facilities ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το συγκρότημα Palazzo, που αποτελείται από μια σειρά βίλες-αντίγραφα κερκυραϊκών αρχοντικών που έχει ανοίξει η Grecotel στην Κέρκυρα. Η τάση για… αρχοντικά for rent αγκαλιάζεται μάλιστα και από γνωστές αλυσίδες ορεινών resorts, όπως τα Hellas Country Club, που με το Αρχοντικό στο Ζαγόρι λάνσαραν πρώτα την ιδέα ενοικίασης ενός ολόκληρου σπιτιού με άψογο ξενοδοχειακό σέρβις. Η αλυσίδα επιλεγμένων πολυτελών ξενοδοχείων Υάδες Heritage and Hospitality προτείνει μια σειρά από αυτόνομες κατοικίες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας: από ένα καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα στην Ύδρα (Residence Kiafa) μέχρι ένα αρχοντικό στο Νυμφαίο (Residence La Soare). Περισσότερες πληροφορίες στο 210 3640441, www.yadeshotels.gr.

Η περίπτωση της Σύμης είναι ιδιαίτερη, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο οικισμό νεοκλασικών στην Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία νοικιάζονται αυτόνομα.

Το τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο Καλοδούκας (2246071077) έχει εξειδικευτεί στο είδος και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το σπίτι που ταιριάζει στις απαιτήσεις και το budget σας.

Πληροφορίες: 0044 – Οι ξένοι πρωτοπόροι

Νοικιάζω βίλα - εικόνα 5

Όποιος έχει κάνει διακοπές σε νησιά όπως η Σύμη ή η Χάλκη σίγουρα θα έχει μπει στον πειρασμό να πλησιάσει πανέμορφα αρχοντικά για να πάρει… καρτούλα από τον ξενώνα, ανακαλύπτοντας ότι η μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει είναι ένα τηλέφωνο που ξεκινάει από 0044!

Τα βρετανικά τουριστικά γραφεία είναι τα πρώτα που επένδυσαν στο φαινόμενο βίλα. Κλασικό παράδειγμα είναι το CV travel, που με το σλόγκαν «Παθιασμένοι με τις βίλες», ιδρύθηκε το 1972 από τον Richard και την Patricia Cookson, ξεκίνησε να νοικιάζει βίλες στην Κέρκυρα και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα γραφεία στο είδος του, με βίλες στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο (www.cvtravel.net). Εδώ και 29 χρόνια, το βρετανικό τουριστικό γραφείο Laskarina Holidays ειδικεύεται αποκλειστικά στα «Ανέγγιχτα ελληνικά νησιά», όπως λέει το σλόγκαν του. Νοικιάζει σπίτια σε Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σκόπελο, Αλόννησο κ.α. (www.laskarina.co.uk). Αν είσαι Έλληνας και θέλεις να κλείσεις ένα από τα πανέμορφα καπετανόσπιτα της Λίνδου, πρέπει να έχεις… προπάππου καπετάνιο! Το ιταλικό γραφείο House of Wonders έχει αναλάβει ορισμένα από τα πιο όμορφα καπετανόσπιτα, αλλά και σπίτια σε διάφορα ελληνικά νησιά (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Σαντορίνη, Μύκονο, Παξούς, Λέρο), καθώς και Αfrican-style βίλες στο Μαρόκο ή στη Ζανζιβάρη (www.houseofwonders.com). Επίσης, παραδοσιακά σπίτια στη Λίνδο, αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά νοικιάζει το βρετανικό γραφείο Direct Holidays (www.direct-holidays.co.uk).

Νοικιάζω βίλα: Τί πρέπει να ξέρω

• Σημαντικό είναι να κλείνετε αρκετά νωρίτερα ιδίως αν ψάχνετε σπίτι στη high season. Μερικές από τις πιο πολυτελείς βίλες του βρετανικού γραφείου Corfu Villas Travelux είναι ήδη κλεισμένες για τις 19 από τις 24 εβδομάδες έγραφε ο Mike Gerrard στο Times Travel πριν από δύο μήνες.

• Λέγοντας «βίλα», τα ξένα τουριστικά γραφεία πολλές φορές εννοούν ένα τυπικό νησιώτικο εξοχικό σπιτάκι, όχι απαραίτητα παραδοσιακό ή πολυτελές. Προσοχή λοιπόν: Πριν προχωρήσετε στην ενοικίαση μιας βίλας, διαβάστε αναλυτικά την περιγραφή και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες.

• Διευκρινίστε τις παροχές που σας ενδιαφέρουν, καθώς τις περισσότερες φορές στην τιμή της ενοικίασης περιλαμβάνεται μόνο η φροντίδα δωματίου. Συνήθως οι βίλες διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για να φτιάχνετε το πρωινό σας ή και να μαγειρεύετε.

• Κάποια γραφεία μπορούν να σας εξασφαλίσουν επιπλέον παροχές με έξτρα χρέωση, από μάγειρα και πλύσιμο ρούχων μέχρι νταντά για τα παιδιά σας και μπάτλερ.

• Οι κατοικίες του «Έναστρον» διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας (καφέ, ζάχαρη, λάδι, αλάτι, φρυγανιές κ.λπ.), υπηρεσία καθαριότητας, ενώ συχνά δίνεται η δυνατότητα για παροχή περισσότερων υπηρεσιών αν το επιθυμεί ο πελάτης, με επιπλέον χρέωση. Υπάρχουν και σπίτια που διαθέτουν πισίνα, τζακούζι, μασάζ, πρωινό, baby-sitting κ.ά. Ο ελάχιστος χρόνος διαμονής σε σπίτια του «Έναστρον» είναι συνήθως μία εβδομάδα το καλοκαίρι σε υψηλή περίοδο ή δύο διανυκτερεύσεις τη χαμηλή περίοδο σε χειμωνιάτικους προορισμούς.

Πόσο θα μου κοστίσει

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το είδος του σπιτιού και το διάστημα παραμονής. Ενδεικτικά:

• Από το γραφείο Έναστρον η τιμή διανυκτέρευσης σε κατοικία στις Σπέτσες τον Αύγουστο είναι € 110 την ημέρα για δύο άτομα και € 160 την ημέρα για 4-5 άτομα, στη Σκιάθο η τιμή κατοικίας που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα είναι € 120 την ημέρα, ένα παραδοσιακό σπίτι στη Σίφνο τιμάται € 120 την ημέρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα.

• Στο Guest Inn οι τιμές για τα δύο άτομα ξεκινούν από € 50 έως € 80 την ημέρα. Σε σπίτι για 6 άτομα με κήπο και πισίνα, οι τιμές κυμαίνονται από € 150 έως € 250 την ημέρα.

• Ένα πολύ όμορφο λινδιακό καπετανόσπιτο, η βίλα Andriana, που νοικιάζεται από το ιταλικό γραφείο House of Wonders κοστίζει από € 2.000 την εβδομάδα για 6-8 άτομα, ενώ μέσω γραφείων όπως το Laskarina Holidays ένα ζευγάρι Βρετανών μπορεί να κλείσει διακοπές μίας εβδομάδας για δύο άτομα στη Χάλκη μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια και να πληρώσει συνολικά € 900.

• Οι τιμές για τις βίλες του CV Travel ξεκινούν από περίπου € 400 την εβδομάδα για ένα απλό country house δύο ατόμων με πισίνα στον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας και μπορεί να φτάσουν μέχρι € 3.500 την εβδομάδα για μία βίλα 10 ατόμων με πισίνα στην ίδια περιοχή.

• Το βρετανικό γραφείο Tapestry προσφέρει διακοπές μίας εβδομάδας για μια παρέα οκτώ ατόμων σ’ ένα σπίτι με πισίνα στη λίμνη Κορισσίων στην Κέρκυρα με 550 λίρες το άτομο περιλαμβανομένων των εισιτηρίων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και της ενοικίασης αυτοκινήτου.

Οι λονδρέζικοι "Times" για τις ελληνικές βίλες

«Greek villas go posh» ήτοι τα σπίτια προς ενοικίαση στην Ελλάδα γίνονται πιο κυριλέ, έγραψαν σε πρόσφατο δημοσίευμά τους οι λονδρέζικοι «Times». Η Justin Stanton από το γραφείο Tapestry Holidays αναφέρει ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί αναζητώντας έξτρα ανέσεις. Όπως δηλώνει: «Facilities που μέχρι πρότινος θεωρούνταν προαιρετικά, π.χ. το air condition, γίνονται πλέον απαραίτητα. Ευτυχώς οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τις νέες αυτές απαιτήσεις και προσφέρουν πλέον όλο και πολυτελέστερες βίλες».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.