Ονειροπαγίδα!

Μακρινά, πολυήμερα, ακριβά, αλλά πάνω απ’ όλα πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Δέκα ταξίδια για φανατικούς ταξιδευτές σε δέκα γωνιές του πλανήτη. Από το απόλυτο λευκό του Βόρειου Πόλου στα τροπικά νησιά της «μαύρης» Ωκεανίας κι από τις ερήμους της Μογγολίας στις ζούγκλες της Αφρικής, ο «λιγότερο ταξιδεμένος δρόμος» είναι αυτός που μας εμπνέει. Πριν σπεύσετε να απορρίψετε το όνειρο, περπατήστε μαζί μας στην υφήλιο. Και πού ξέρετε, όπως λέει ο Κοέλιο, «όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να

Ονειροπαγίδα!

Ταξίδια ζωής

Μακρινά, πολυήμερα, ακριβά, αλλά πάνω απ’ όλα πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Δέκα ταξίδια για φανατικούς ταξιδευτές σε δέκα γωνιές του πλανήτη. Από το απόλυτο λευκό του Βόρειου Πόλου στα τροπικά νησιά της «μαύρης» Ωκεανίας κι από τις ερήμους της Μογγολίας στις ζούγκλες της Αφρικής, ο «λιγότερο ταξιδεμένος δρόμος» είναι αυτός που μας εμπνέει. Πριν σπεύσετε να απορρίψετε το όνειρο, περπατήστε μαζί μας στην υφήλιο. Και πού ξέρετε, όπως λέει ο Κοέλιο, «όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Αποστολή στο Βόρειο Πόλο

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 1
Παπούα-Νέα Γουινέα

Γιατί: Blame it on Amundsen, που με τις αποστολές και τις διηγήσεις του μας έβαλε στο τριπάκι να βγάλουμε τον εξερευνητή που κρύβουμε μέσα μας. Όπως και να το κάνεις, ο 90ός παράλληλος είναι το απόλυτο γήινο όριο. Η διαδρομή: Μετά από μονοήμερη περιήγηση στο Ελσίνκι πετάμε για το αρκτικό Μουρμάνσκ της Ρωσίας για να συναντήσουμε το κοκκινόμαυρο πυρηνικό παγοθραυστικό Yamal, που θα γίνει το «σπίτι» μας για δύο εβδομάδες. Ενώ πλέουμε στη θάλασσα Μπάρεντς το πλήρωμα μας ενημερώνει για τις ιδιαιτερότητες της ζωής στις παγωμένες θάλασσες. Ανεβαίνουμε στη γέφυρα για να απολαύσουμε τη δυναμική πλεύση μας ανάμεσα στα παγόβουνα, πετάμε με ελικόπτερο, εξορμούμε με φουσκωτά και κανονίζουμε γλέντι με… bbq και βουτιές στο Βόρειο Πόλο! Η καλύτερη φωτογραφία: Εκστασιασμένοι από το καλειδοσκόπιο πάγου, νερού και χιονιού αναζητούμε φάλαινες, ογκώδεις θαλάσσιους ίππους, φώκιες και θορυβώδεις αποικίες με θαλασσοπούλια στη Φραντς Γιόζεφ Λαντ. Τι θα φέρω πίσω: Ένα κομματάκι πάγο; Δύσκολο. Αναμνήσεις και πολλές μα πάρα πολλές βιντεοκασέτες με εικόνες από το ταξίδι και τη ζωή στο πλοίο. Πώς θα πάω: Με το Travel Plan (210 3238801) στις 2-17/7 και 15-30/7. Με € 17.000 εξασφαλίζω: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στο Ελσίνκι και σε δίκλινες καμπίνες Α΄ κατηγορίας στο παγοθραυστικό, ξενάγηση στο Ελσίνκι, εξορμήσεις με φουσκωτά ή ελικόπτερο.

Μελανησία-Αυστραλία

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 2
Rockies, Καναδάς

Γιατί: Λίγες ώρες από την πολιτισμένη Αυστραλία, οι φυλές των ιθαγενών της Μελανησίας, δηλαδή των νησιών Βανουάτου, Σολομώντος και Παπούα-Νέα Γουινέα,

επιμένουν να ζουν σχεδόν όπως οι πρόγονοί τους χιλιάδες χρόνια πριν. Αν λοιπόν αποτολμήσεις ένα ταξίδι στις εσχατιές του Ειρηνικού, θα δεις περίπου ό,τι αντίκρισε και ο Κάπτεν Κουκ όταν ανακάλυψε τη μακρινή Ωκεανία!

Η διαδρομή: Θα χρειαστούν χιλιάδες χιλιόμετρα και αρκετές πολύωρες πτήσεις για να πατήσεις στα χώματα της «μαύρης» Ωκεανίας. Μόνο έτσι όμως θα μπορέσεις να εξερευνήσεις τις μοναδικές ακτές και την άγρια ενδοχώρα της Ν. Καληδονίας, τα χωριά των ιθαγενών στην τροπική φύση του Βανουάτου, τα ναυάγια στις ακτές του περιβόητου νησιού Γκουανταλκανάλ, τη Μαντάγκ, την ωραιότερη πόλη της Μελανησίας και να φθάσεις ως τα δυσπρόσιτα οροπέδια της Ν. Γουινέας για να συναντήσεις την αρχαία φυλή των «Λασπανθρώπων», που ακολουθώντας τις παραδόσεις των προγόνων τους αλείφουν το σώμα τους με πηλό! Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται μέσω Αυστραλίας, οπότε θα έχετε και αρκετές ημέρες για να επισκεφθείτε το Σίδνεϊ. Η καλύτερη φωτογραφία: Στις γιορτές Σιν Σινγκ στα μακρινά οροπέδια της Παπούα οι ιθαγενείς αναβιώνουν τους πολέμους των προγόνων τους με μυσταγωγικές αναπαραστάσεις. Βάφουν τα πρόσωπά τους κίτρινα και επιδίδονται σε εικονικές μάχες μέσα από τελετουργικούς χορούς! Τι θα φέρω πίσω: Παραδοσιακά ξυλόγλυπτα από τα νησιά του Σολομώντος, αντίγραφα από τα ακρόπρωρα των τελετουργικών κανό, είδη λαϊκής τέχνης από τη φυλή των Άσματ στις παράκτιες ζώνες της Παπούα. Και φυσικά σπάνια μαύρα μαργαριτάρια από τη Ν. Καληδονία. Πώς θα πάω: Με το Heronia

(210 3747000) στις 12/8-2/9.

Με € 6.522 εξασφαλίζετε: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3-5*, ημιδιατροφή, συνοδό από την Ελλάδα, τοπικό ξεναγό.

Στα καναδέζικα Rockies

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 3
Κατμαντού

Γιατί: Υπάρχει φυσιολάτρης που δεν θέλει να κάνει trekking σε δάση με ευωδιαστά κωνοφόρα, πλάι σε παγετώνες, σμαραγδένιες λίμνες και επιβλητικούς καταρράκτες;

Η διαδρομή: Οι άνθρωποι του οικοτουριστικού γραφείου Country Walkers μας οδηγούν στις πιο όμορφες γωνιές των Rockies σε ένα 6ήμερο τρεκ. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε εύκολες, μέτριες ή πιο απαιτητικές πεζοπορίες. Οι διαδρομές πάντως ξεκινούν από το Banff της Βρετανικής Κολομβίας κοντά στο Κάλγκαρι και περιλαμβάνουν τα πιο δυνατά φυσιολατρικά highlights των εθνικών πάρκων Banff και Yoho στα βραχώδη όρη του Καναδά, όπως π.χ. τις σμαραγδένιες λίμνες Louise, Agnes και Emerald. Για να βουτήξουμε στα δροσερά νερά τους θα χρειαστεί να πεζοπορήσουμε σε κοιλάδες στρωμένες με αγριολούλουδα, να συναντήσουμε αγριοκάτσικα και μαρμότες και να περάσουμε από βουερούς καταρράκτες και εντυπωσιακούς παγετώνες. Κι επειδή η πεζοπορία θέλει καλοπέραση, τα βράδια μένουμε σε country style δωμάτια με τζάκι σε μοναδικούς ορεινούς ξενώνες. Η καλύτερη φωτογραφία: Αφήσαμε τη ζεστασιά του Six Glaciers Tea House για ν’ «αναμετρηθούμε» με τον παγετώνα Viewpoint και η φύση του Καναδά μας αντάμειψε με μια υπέροχη θέα: σε πρώτο πλάνο οι επιβλητικοί παγετώνες απλώνουν την αστραφτερή επικράτειά τους στις γύρω πλαγιές, ενώ στο βάθος αχνοφαίνεται η λίμνη Louise. Τι θα φέρω πίσω: Βιβλία που αποτυπώνουν τη μαγεία των Rockies: το «Canadian Rockies Panorama» του Steven Flagler ή το «Glacier Ice» με τις μοναδικές αεροφωτογραφίες των Austin Post και Edward R. LaChapelle.

Πώς θα πάω: Με το αμερικάνικο οικοτουριστικό γραφείο Country Walkers (001 800 464 9255, www.countrywalkers.com) κάθε Κυριακή από 20/6 μέχρι 12/9.

Πληρώνοντας από € 2.198 εξασφαλίζω: μεταφορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πεπειραμένους οδηγούς, διαμονή, διατροφή.

Παναμάς -Κόστα Ρίκα

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 4
Τροπικό δάσος στον Παναμά

Γιατί: Για να χορέψεις με τους Ινδιάνους σ’ ένα χωριό του παρθένου ακόμα τουριστικά Παναμά, να περπατήσεις σε κρεμαστές γέφυρες στην καρδιά ενός τροπικού δάσους και να απολαύσεις τη βεγγαλική μαγεία μιας νυχτερινής ηφαιστειακής έκρηξης στην Κόστα Ρίκα.

Η διαδρομή: Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα Παναμά Σίτι και στη διώρυγα, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια ακολουθεί τους ρυθμούς της τροπικής φύσης. Τα εξωτικά νησιά San Blas σε περιμένουν για καταδυτικές εξορμήσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους. Στο Εθνικό Πάρκο Chagres οι ινδιάνοι θα σου χαρίσουν ένα παραδοσιακό τατουάζ «jagua». Στους κήπους La Paz μια νεογέννητη πεταλούδα θα φύγει για την πρώτη πτήση της από τα χέρια σου. Στο δρυμό Monteverde θ’ αφουγκραστείς τον παλμό της ζούγκλας περπατώντας σ’ ένα εναέριο μονοπάτι, πριν συναντήσεις τα χαριτωμένα λευκοπρόσωπα μαϊμουδάκια mono-titi στο εθνικό πάρκο Μανουέλ Αντόνιο. Η καλύτερη φωτογραφία: Η πιρόγα σκίζει αργά τα πράσινα νερά του ποταμού Chagres καταμεσής στο τροπικό δάσος κι εσύ αναζητάς με το μάτι τα χωριά των ινδιάνων Εμπερά πίσω από την πυκνή βλάστηση.

Τι θα φέρω πίσω: Μια βόλτα στη διεθνή αγορά της πόλης του Παναμά θα σε αποζημιώσει με αυθεντικά πολύχρωμα υφάσματα Molas, που τα κατασκευάζουν οι Ινδιάνοι Cunas στα νησάκια του αρχιπελάγους Σαν Μπλας, και φυσικά με τα περίφημα χειροποίητα καπέλα Panama.

Πώς θα πάω: Με το Hydra Travel (210 4284505), όποτε το ζητήσεις. Πληρώνοντας από € 2.490 εξασφαλίζεις τις μεταφορές (μέσω Μαδρίτης και Μαϊάμι), διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και lodge,

11 πρωινά, 7 γεύματα, είσοδο στα εθνικά πάρκα και στα αξιοθέατα, αγγλόφωνες ξεναγήσεις.

Περού - Αμαζόνιος

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 5
Βόρειος Πόλος

Γιατί: Όταν έχεις παρακολουθήσει ό,τι ντοκιμαντέρ υπάρχει για το Μάτσου Πίτσου, τις μυστηριακές γραμμές της Νάσκα και τη ζούγκλα του Αμαζονίου, έρχεται κάποια στιγμή που η ζωή σου χρωστάει ένα ταξίδι για να τα δεις από κοντά.

Η διαδρομή: Κατεβαίνουμε με βάρκες τις σκιερές υδάτινες διαδρομές στο αιωνόβιο δάσος του Αμαζονίου. Ακολουθούμε τα χνάρια των Ίνκας σεργιανίζοντας στους ναούς, τα κάστρα και τα λουτρά τους στο Κούσκο κι ανεβαίνουμε με τρένο στην ιερή ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου, στα 2.400 μέτρα. Με οδηγό το… υψόμετρο φθάνουμε στο Πούνο, στα 3.800 μ. αυτή τη φορά, για να περιηγηθούμε στα νησιά της λίμνης Τιτικάκα και στο χωριό Ούρος των Ινδιάνων. Στη Νάσκα μας περιμένει ένα μικρό αεροπλάνο για μια πτήση πάνω από τα μυστηριώδη σύμβολα που είναι χαραγμένα στο έδαφος. Οι τελευταίες μας αναμνήσεις από το Περού μας περιμένουν στην πρωτεύουσα Λίμα. Η καλύτερη φωτογραφία: Πιγκουίνοι ή φλαμίνγκος, γλάροι ή εντυπωσιακοί θαλάσσιοι ελέφαντες; Κρατάμε μια πλακέτα μνήμης για την ψηφιακή μας μηχανή γιατί τα νησιά Μπαλέστας είναι ένας μοναδικός φυσιολατρικός παράδεισος και κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Τι θα φέρω πίσω: Ό,τι αντέχουν να κουβαλήσουν τα χέρια μας από την πολύχρωμη αγορά των Ινδιάνων στο Πισάκ, υφαντά από το νησί Τακίλε και χειροτεχνήματα από τους ιθαγενείς ινδιάνους του νησιού Ούρος στη λίμνη Τιτικάκα. Πώς θα πάω: Με το Monogram Travel (2103728500) στις 22/7-4/8 και στις 12-25/8. Με € 3.390 εξασφαλίζω: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3*-5* σε Λίμα, Κούσκο, Πούνο, Αρεκίπα, Νάσκα και Παράκας και σε lodge στο Πουέρτο Μαλντονάντο, πρωινό καθημερινά, 12 γεύματα, ξεναγήσεις.

Ο Δρόμος του Αλατιού στο Νεπάλ

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 6
Αμαζόνιος

Γιατί: Ακολουθώντας το δρόμο των καραβανιών του αλατιού, αισθανόμαστε ότι οι άνθρωποι στα νεπαλέζικα χωριά των Ιμαλαΐων έχουν καταφέρει το φαινομενικά ακατόρθωτο: να σταματήσουν το χρόνο. Η διαδρομή: Οι πρώτες ημέρες περνούν στο Κατμαντού και στα θρησκευτικά μνημεία της κοιλάδας του. Από την πέμπτη ημέρα ξεκινάμε για τα «χαμένα» στα βουνά βασίλεια των Ιμαλαΐων. Κατεβαίνουμε με βάρκα τα αφρισμένα νερά του ποταμού Τρισουλί με προορισμό την πόλη της πολεμικής φυλής των Γκούρκα, πετάμε με αεροπλάνο πάνω από τις χιονοσκέπαστες κορυφές της Αναπούρνα για να φθάσουμε στο Τζόμσομ και να δούμε τα καραβάνια του αλατιού να φθάνουν για ανεφοδιασμό, σκαρφαλώνουμε με άλογα σε καλογραμμένα μονοπάτια αναζητώντας το μεσαιωνικό χωριό Καγκμπένι, τον ινδουιστικό ναό του Μουκτινάτ, τη φυλή Τακάλι στη λιθόκτιστη Μάρφα, την Τζούμλα που θεωρείται η κοιτίδα του νεπαλέζικου πολιτισμού και τα χωριά των Τάρου, όπου η μητριαρχία καλά κρατεί. Η καλύτερη φωτογραφία: Σκαρφαλωμένοι στην πλάτη ενός… ελέφαντα απολαμβάνουμε τις διαδρομές μέσα στο εθνικό πάρκο του Τσιτβάν, τους ήχους της ζούγκλας και τα συναπαντήματα με τους τετράποδους και φτερωτούς κατοίκους της νεπαλέζικης φύσης. Τι θα φέρω πίσω: Υφαντά από παραδοσιακές οικοτεχνίες της Ποκάρα, υπέροχες πασμίνες, ξυλόγλυπτες σφραγίδες, γυάλινα βραχιόλια σε καταπληκτικά χρώματα, φωτιστικά από χειροποίητο χαρτί από τα παζάρια της Πατάν και της Κατμαντού. Για χαλιά αναζητήστε τις αγορές στους καταυλισμούς των Θιβετιανών. Πώς θα πάω: Με το Heronia Travel (210 3747000) στις 2-20/7 και 2-20/8. Με € 4.322 εξασφαλίζω: μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία Α΄ κατηγορίας σε Κατμαντού και Ποκάρα, σε καταλύματα τουριστικής κατηγορίας, αλλά και σε δωμάτια με πολλά κρεβάτια και χωρίς ανέσεις στις μικρότερες πόλεις και σε lodge στο Τσιτβάν, ημιδιατροφή, εισιτήρια στους χώρους επισκέψεων, συνοδό.

Μογγολία

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 7
Κατμαντού

Γιατί: Θέλω να ζήσω νομαδικά ακολουθώντας τα χνάρια του Τζένγκις Χαν και να κοιμηθώ στην αγκαλιά μιας υφασμάτινης τέντας γκερ στη «χώρα του μπλε ουρανού». Η διαδρομή: Βοσκοί με πρόβατα Argali, άγριες καμήλες και ατίθασα άλογα συντροφεύουν τα σεργιάνια μου καθώς διασχίζω τους αμμόλοφους της ερήμου Γκόμπι και τα χωριά των νομάδων. Στ’ απόκρημνα βράχια του Μπαϊανζάνγκ αναζητώ απολιθωμένα αβγά δεινοσαύρων και στο δάσος Σαξουάλ στήνω πικνίκ κάτω από τους θάμνους. Στο αρχαίο Καρακορούμ, απόκοσμες μελωδίες με φέρνουν στο υπέροχο μοναστήρι Ερντενέ. Βράδυ πια, στην γκερ, την παραδοσιακή μογγολέζικη τέντα, χουχουλιάζω πλάι στην αναμμένη ξυλόσομπα περιμένοντας τις εκπλήξεις της επόμενης ημέρας. Πρώτος και τελευταίος σταθμός του ταξιδιού στη Μογγολία η πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ. Η καλύτερη φωτογραφία: …θα είναι φυσιολατρική. Αν συναντήσεις τα άγρια άλογα Πρζεβάλσκι, βακτριανές καμήλες, τη λεοπάρδαλη των χιονιών ή αρκούδες της Γκόμπι, δεν το σκέφτεσαι, απλώς οπλίζεις και τραβάς. Τι θα φέρω πίσω: Κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία του Ουλάν Μπατόρ υπάρχουν καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης. Αναζητήστε τα χαρακτηριστικά βουδιστικά προσευχητάρια, οι σελίδες των οποίων περιστρέφονται γύρω από έναν κύλινδρο. Πώς θα πάω: Με την Trekking Hellas (210 3310323-6) στις 27/6-3/7, 25-31/7, 15-21/8. Με € 1.260 (για ομάδες των 15 ατόμων) εξασφαλίζω τις μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχείο στο Ουλάν Μπατόρ και σε παραδοσιακές γκερ στην έρημο Γκόμπι, εξορμήσεις και εκδρομές, δείπνο σε εστιατόριο

με φολκλορικό σόου στο Ουλάν Μπατόρ.

Βιετνάμ - Καμπότζη

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 8
Hoi An, Βιετνάμ

Γιατί: Για να βιώσω την ινδουιστική θρησκευτική κατάνυξη στο εντυπωσιακό συγκρότημα ναών της Angkor Wat και ν’ αφουγκραστώ την πολυπολιτισμική κληρονομιά της Ινδοκίνας.

Η διαδρομή: Ξεκινώ με κρουαζιέρα στα νησάκια του κόλπου Tonkin, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, πριν αναζητήσω τα ίχνη του Χο Τσι Μινχ στα σοκάκια του Ανόι. Εξερευνώ την ακρόπολη της αυτοκρατορικής πόλης Hue με… ορθοπεταλιές και τα κανάλια του Hoi An με βαρκάδα. Βαδίζω στα θρυλικά τούνελ των Viet Cong στο Cu Chi και αναζητώ τις επόμενες τρεις ημέρες τη γαλήνη στους μνημειακούς βουδιστικούς ναούς της Angkor Wat στην Καμπότζη.

Η καλύτερη φωτογραφία: Ο ήλιος βασιλεύει μακριά στον ορίζοντα, ενώ μπροστά μου ξεδιπλώνεται το ινδουιστικό μεγαλείο της Angkor Wat. Από το ναό του Phnom Bakheng εστιάζω στους πέτρινους πυργωτούς ναούς. Τι θα φέρω πίσω: Οπωσδήποτε ένα παραδοσιακό κωνικό καπέλο και πάμφθηνα μεταξωτά υφάσματα. Και για να λανσάρω Vietnamese style πίσω στην Αθήνα θα ράψω κι ένα παραδοσιακό κοστούμι σ’ έναν από τους ράφτες της αγοράς. Πώς θα πάω: Με την Trekking Hellas (210 3310323-6) στις 15-29/8. Με € 2.350 (για γκρουπ 15 ατόμων τουλάχιστον) εξασφαλίζω τις μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 4*, πρωινό καθημερινά, 12 γεύματα συνολικά, είσοδο σε μουσεία και ιστορικά μνημεία, αγγλόφωνο αλλά και Έλληνα συνοδό.

Κένυα

Ονειροπαγίδα! - εικόνα 9
Μογγολία

Γιατί: Για να κάνω πικνίκ στη σαβάνα και να γνωρίσω από κοντά τον τρόπο ζωής των πανύψηλων λυγερόκορμων Μασάι. Η διαδρομή: Από την Αθήνα πετάμε για το Ντουμπάι, όπου και θα παραμείνουμε για δύο ημέρες έχοντας άφθονο ελεύθερο χρόνο για αγορές στα μυρωδάτα ανατολίτικα παζάρια του. Στην Κένυα φθάνουμε πια την τρίτη ημέρα και ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση με τοπικό ξεναγό. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την τεκτονική τάφρο, μια τεράστια σεισμική σχισμή μήκους 6.000 χλμ. και βάθους 200 χλμ., ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, να παρατηρήσουμε τα πανέμορφα φλαμίνγκο στον υγρότοπο της λίμνης Νακούρου και ν’ αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, αγριοβούβαλους, ελέφαντες και ρινόκερους στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα. Χρόνο για περιηγήσεις θα έχουμε και στις μεγάλες πόλεις. Στη Μομπάσα θα ριλαξάρουμε σε παραλίες του Ινδικού Ωκεανού, ενώ το κλου της παραμονής στο Ναϊρόμπι είναι η επίσκεψη στο εστιατόριο Carnivore όπου θα δοκιμάσουμε κροκόδειλο. Η καλύτερη φωτογραφία: Ηλιοκαμένη ποζάρω πλάι σ’ ένα λυγερόκορμο Μασάι μπροστά στις καλύβες του χωριού του φορώντας τα υπέροχα πολύχρωμα ρούχα και τα τεράστια κοσμήματά τους. Τι θα φέρω πίσω: Ό,τι φτιάχνουν τα χέρια των Μασάι, κυρίως υφαντά μπατίκ. Στα παζάρια των πόλεων θα ψάξω για αντικείμενα σκαλισμένα σε ξύλο, τα μοναδικά περιδέραια των φυλών της σαβάνας, που καλύπτουν το λαιμό από τους ώμους έως το σαγόνι, και φυσικά αξεσουάρ σαφάρι. Πώς θα πάω: Με το Diners Cosmos Club (210 8778800) στις 11-21/8. Με € 1.895 εξασφαλίζω: τις μεταφορές, διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* στο Ντουμπάι, στη λίμνη Νακούρου, στο πάρκο Μασάι, στη Μομπάσα, στο Ναϊρόμπι, πρωινό καθημερινά, 13 γεύματα στην Κένυα, ξεναγήσεις, Έλληνα συνοδό και αγγλόφωνο ξεναγό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.