Κάτι μαγειρεύει εκεί ψηλά ο Daniel Boulud

Ο χιλιοβραβευμένος Γάλλος σεφ και restaurateur ετοιμάζει μια ακόμη δυνατή κίνηση, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Daniel Boulud © Eric Vitale Photography

Πιθανότατα, γνωρίζεις ποιος είναι ο Daniel Boulud. Αν όχι, μάθε πως πρόκειται για έναν περίφημο Γάλλο σεφ και restaurateur, που μεταξύ άλλων τρέχει εστιατόρια σε Νέα Υόρκη, Παλμ Μπιτς, Μαϊάμι, Τορόντο, Μόντρεαλ, Σιγκαπούρη, Μπαχάμες και Ντουμπάι. Εμπνευσμένος από τον ρυθμό των εποχών, τα μενού του καθορίζονται από εκλεκτά υλικά και ο ίδιος έχει γίνει γνωστός για την σύγχρονη γοητεία που προσθέτει στη νόστιμη μαγειρική του που έχει ρίζες στη γαλλική παράδοση. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στις ΗΠΑ το 1982, εξελίσσει συνεχώς την κουζίνα του και επεκτείνει την εμβέλειά του από τη μία τοποθεσία (Daniel το 1983) σε πολλά σημεία στη Νέα Υόρκη και στις ΗΠΑ. 

Ο Boulud μεγάλωσε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στο χωριό Saint-Pierre-de-Chandieu, έξω από την Λυών. Το 1993 άνοιξε το πολυσυζητημένο Daniel στο Upper Easte Side του Μανχάταν. Ο όμιλος των εστιατορίων του έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Boulud έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα επιτεύγματά του, συμπεριλαμβανομένων βραβείων από το James Beard Foundation: Εξαιρετικό Εστιατόριο, Εξαιρετικό Εστιάτορα, Καλύτερο Σεφ στη Νέα Υόρκη και Εξαιρετικό Σεφ της Χρονιάς. Αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος σεφ της Χρονιάς από το Culinary Institute of America και τιμήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με τους τίτλους του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Légion d’Honneur), καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος της Αγροτικής Αξίας (Chevalier du Mérite National). 

Το 2015 ο θεσμός The Word’s 50 Best Restaurants βράβευσε τον Boulud με το βραβείο Diners Club® Lifetime Achievement για την επιτυχία του ως εστιάτορα, επιχειρηματία και "σεφ που τιμάται ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο". Το 2021, το Les Grandes Tables du Monde τον ανακήρυξε ως τον Καλύτερο Εστιάτορα στον Κόσμο. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Καινοτομίας 2023 από το La Liste. Τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόριά του είναι μεταξύ άλλων το Restaurant Daniel, το Le Pavillon, το Jōji και το Café Boulud New York. 

Το γαστρονομικό στυλ του Boulud αντικατοπτρίζεται σε εννέα βιβλία μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένου του καθοριστικού DANIEL: My French Cuisine (Grand Central Publishing, 2013) και My Best: Daniel Boulud (Ducasse Books, 2014). Επιπλέον, ο Boulud είναι πρόεδρος του Citymeals on Wheels, ενός οργανισμού που έχει αφιερωθεί στο να σερβίρει γεύματα σε Νεοϋόρκέζους που έχουν ανάγκη. Επίσης, είναι συνιδρυτής του Food1st, σε συνεργασία με την SK Green Realty Corp και είναι πρόεδρος του Ment’or, που παρέχει επιχορηγήσεις σε νέους σεφ για να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους στη γαστρονομία.

Daniel Boulud x Air France 2
© Air France

Γνωρίζοντας πια όλα τα παραπάνω, υπάρχει και κάτι νέο: Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2025, ο Daniel Boulud θα δημιουργεί αποκλειστικά νέα signature πιάτα για τις καμπίνες La Première και Business Class της Air France. Τα γευστικά πιάτα του θα εντάσσονται σταδιακά στις αναχωρήσεις από τους προορισμούς της εταιρείας στις ΗΠΑ. Με τη νέα σουίτα της La Première να είναι πλέον διαθέσιμη στην καθημερινή πτήση προς τη Νέα Υόρκη, η Air France ενώνει τις δυνάμεις της με τον διάσημο Γάλλο σεφ που έχει έδρα στην θρυλική αμερικάνικη πόλη. 

Φέτος το καλοκαίρι, νέα πιάτα θα είναι διαθέσιμα στις καμπίνες La Première και Business Class στις πτήσεις από τη Νέα Υόρκη (JFK) προς το Παρίσι (Charles de Gaulle), το δρομολόγιο που αποτελεί κορωνίδα για την εταιρεία, όπως επίσης και από το Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον-DC. Έως το τέλος του έτους, τα νέα μενού θα είναι διαθέσιμα από όλους τους προορισμούς της αεροπορικής στις ΗΠΑ. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός σεφ από την Λυών, αναγνωρισμένος ως ένας από της σημαντικότερους στον κόσμο, συνεργάζεται με την Air France. Αυτή είναι μια νέα ευκαιρία για την αεροπορική εταιρεία να παρουσιάσει την γαλλική κουζίνα, προσφέροντας στους επιβάτες της εξαιρετικές γεύσεις. Ο Daniel Boulud θα δημιουργήσει απλά, νόστιμα πιάτα με παραδοσιακή γαλλική κληρονομιά, με σύγχρονη αισθητική. Σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας, ο σεφ θα χρησιμοποιεί φρέσκα, τοπικά προϊόντα για να δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τον ρυθμό κάθε εποχής.

"Ως Γάλλος σεφ και Νεοϋορκέζος, είναι τιμή μου να συμμετέχω στην ουσιαστική σύνδεση που προσφέρει η Air France μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Προσπαθώ να γεφυρώσω την απόσταση και με τις γαστρονομικές μου προτάσεις, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία και παράδοση" δήλωσε ο Daniel Boulud.

Ο Daniel Boulud θα προσφέρει συνταγές κρέατος και πουλερικών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τους πελάτες της Air France, σε συνεργασία με την Servair, την κορυφαία εταιρεία τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας.

Διαβάστε Επίσης

Με τα νέα αυτά signature πιάτα, η Air France συνεχίζει να αναπτύσσει τις εξαιρετικές της συνεργασίες στις πτήσεις από τους σταθμούς της σε όλο τον κόσμο προς το Παρίσι. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τον Dominique Crenn, ο οποίος δημιουργεί χορτοφαγικά πιάτα και περίτεχνες συνταγές με βάση το ψάρι, για τις πτήσεις που αναχωρούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Air France συνεργάζεται επίσης με τον Julien Royer για τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Σιγκαπούρη, τον Olivier Perret για τις αναχωρήσεις από τον Καναδά, τον Olivier Chaignon για τις αναχωρήσεις από την Ιαπωνία, τον Jofrane Dailly για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Ρεϋνιόν και τον Jean-Charles Brédas για τις πτήσεις που αναχωρούν από Δυτικές Ινδίες, Γαλλική Γουιάνα και το τοπικό δίκτυο της Καραϊβικής.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, η Air France προσφέρει στους πελάτες της που ταξιδεύουν στην καμπίνα Business* τη δυνατότητα προεπιλογής του ζεστού γεύματός τους έως και 24 ώρες πριν από την πτήση. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει την εγγύηση της διαθεσιμότητας της επιλογής του επιβάτη με την πιο ορθή κατανάλωση.

Η καμπίνα La Première της Air France είναι προς το παρόν διαθέσιμη από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς το Αμπιτζάν, το Ντουμπάι, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη (JFK), το Σαν Φρανσίσκο, το Τόκιο-Χανέντα και την Ουάσιγκτον DC.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"To ομορφότερο ξενοδοχείο στον κόσμο" βρίσκεται στην Αθήνα

Ένα αθηναϊκό 'καμάρι' απέσπασε τη διεθνή αρχιτεκτονική διάκριση "Worlds’ Most Beautiful Hotel Exterior", που του απονεμήθηκε μάλιστα στην έδρα της Unesco, στο Παρίσι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/07/2025

Λουτράκι: 5+ 1 εμπειρίες με το νοσταλγικό αέρα της παλιάς λουτρόπολης

Όλα όσα προσφέρει το Λουτράκι με χαλαρωτικό βιορυθμό και ανεπιτήδευτους old school όρους.

Το Netflix προβάλλει την Ελλάδα σε νέο βίντεο

Τοπία από την Αθήνα ως τους Παξούς (και όχι μόνο) συνδυάζονται με σειρές της πλατφόρμας όπως το "Maestro in Blue" σε ένα κλιπ-καρπό της συνεργασίας ΕΟΤ και Netflix.

Electro Vibes: Στο W Costa Navarino, την καρδιά (και) της ηλεκτρονικής μουσικής

Μια σειρά από καλοκαιρινές βραδιές ηλεκτρονικής μουσικής με την επιμέλεια του Γιάννη Γεροντάκη, στο πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό της Μεσσηνίας, σε περιμένει από 19 Ιουλίου έως και 6 Σεπτεμβρίου.

Καλαμάτα και πιο πέρα: Η χαμηλόφωνη αλλά συγκλονιστική πλευρά της ανατολικής Μεσσηνίας

Ώρα να ανακαλύψεις την πιο αυθεντική πλευρά της ανατολικής Μεσσηνίας: από την αρχαία Μεσσήνη στην ολοζώντανη Καλαμάτα και τη Μάνη με τις ομορφιές της.

Το νησί με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο είναι στην Ελλάδα

Ένα μικρό ελληνικό νησί αναδείχθηκε ως το κορυφαίο σημείο στον πλανήτη, ξεπερνώντας προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Με τη Ferryscanner το ταξίδι...είναι μόλις ένα scan μακριά

"Μη σκας, σκάναρε!": Η Ferryscanner φέρνει το καλοκαίρι στα χέρια σου με τη νέα της καμπάνια.