Τρία νέα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις που ανανεώνουν την staying κάρτα της ελληνικής πολυνησίας αυτό το καλοκαίρι.

Τρία νέα ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά

Η ξενοδοχειακή γκάμα των ελληνικών νησιών εμπλουτίζεται διαρκώς, με καινούριες αφίξεις να δίνουν περαιτέρω αφορμές σε πάσης φύσεως ταξιδιώτες για να τα γνωρίσουν ή να αναθερμάνουν τη σχέση τους με αυτά. Έτσι, σε Μύκονο, Τήνο και Τζια θα δούμε νέα ξενοδοχεία σαν τα παρακάτω.

Στη Μύκονο για το 'Numo'

Μία από τις ξενοδοχειακές αφίξεις στο νησί των Ανέμων για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι το Numo Mykonos, με το boutique resort να καταφθάνει στην ανατολική πλευρά του νησιού και την παραλία του Καλαφάτη. Πηγή έμπνευσης για το εν λόγω κατάλυμα αποτέλεσε η εποχή των δεκαετιών του 1960 και του 1970 που διαμόρφωσε το DNA του νησιού όπου συνυπάρχει η ανάγκη για δημοσιότητα αλλά και για διακριτικότητα. 

Numo Mykonos

NUMO IERAPETRA

Numo Ierapetra Beach Resort

Το ξενοδοχείο συνεχίζει τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία της Numo που εμπνέεται από τον τόπο, τη φύση και τα παραδοσιακά υλικά και τα αναδεικνύει με έναν σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο. Στεγάζεται σε ένα αυθεντικό μυκονιάτικο κτήριο, η αρχιτεκτονική του οποίου ήταν αυτά που έδωσαν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην interior designer και creative director Ιωάννα Μητροπούλου και το γραφείο της, Hotel IM, που επιμελήθηκε την ανακαίνισή του σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο What the Studio της Μαριάνθης Τσομλεκτσή και του Σίμου Αντωνιάδη.

Numo Mykonos

Το resort διαθέτει οκτώ κατηγορίες δωματίων και σουιτών. Όλα είναι διακοσμημένα με ασπρόμαυρα ριγωτά μαρμάρινα πατώματα, χτιστά κρεβάτια και καθιστικά –εμπνευσμένα από τη vintage αισθητική και την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική–, statement φωτιστικά από ορείχαλκο και διακοσμητικά αντικείμενα από εργαστήρια κεραμικών στις Κυκλάδες. Όσο για τη χρωματική παλέτα, οι σμαραγδένιες και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις των νερών του Καλαφάτη συναντούν τους χρυσούς τόνους της άμμου, ενώ οι έντονες πινελιές από πορτοκαλί και τερακότα παραπέμπουν στα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Διαβάστε Επίσης

Στο Νumo Mykonos στόχος είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια αυθεντική μυκονιάτικη γευστική εμπειρία. Για το all day Anemoessa Restaurant, ο Νίκος Κουρκούτας, Executive Chef του Numo Ierapetra, σχεδίασε ένα μενού που βασίζεται στις βιολογικές πρώτες ύλες από μικρούς ντόπιους παραγωγούς. 

Στο Màre Màre bar, το ξενοδοχείο συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο του The Bar in front of the Βar (που από φέτος φιγουράρει εντός της κατάταξης 51-100 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars). Από τη συνέργεια αυτή προκύπτει μία λίστα από signature cocktails αλλά και ροφήματα που έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική παράδοση (όπως για παράδειγμα το Mount Supreme τσάι με επιλεγμένα βότανα και φρούτα από τον Όλυμπο). Πιστός στη φιλοσοφία της Numo για βιωσιμότητα και zero waste τεχνικές, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από παραγωγούς που καλλιεργούν με απόλυτα φυσικό τρόπο και τις διαχειρίζεται έτσι ώστε να προκύπτει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στην Τήνο για το 'Odera'

Το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του τον Μάιο, στην παραλία Βουρνή. Η αρχιτεκτονική του, έμπνευση του Πάνου Νικολαΐδη της TConstructions, ενσαρκώνει άψογα την πολυτέλεια μέσα από τη λιτότητα σε κάθε λεπτομέρεια, με ρίζες στην τοπική αισθητική του νησιού. Θα διαθέτει 77 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα που αναδεικνύουν μια σύγχρονη οπτική αλλά και τη γοητευτική κληρονομιά της Τήνου. 

Στο Odera Tinos θα υπάρχουν επιπροσθέτως εσωτερική και εξωτερική πισίνα, pool bar, δύο εστιατόρια και δύο μπαρ καθώς και πρόσβαση στην παραλία. Επίσης, κέντρο Spa & Wellness, γυμναστήριο, μπουτίκ, αίθουσα συνεδριάσεων, παρεκκλήσι, συν μια σειρά από ανέσεις και υπηρεσίες.

Το ξενοδοχείο Odera Tinos στην Τήνο 10

Το ξενοδοχείο Odera Tinos στην Τήνο 9

Το ξενοδοχείο Odera Tinos στην Τήνο 8

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο γαστρονομικό πλαίσιο του Odera Tinos. Το à la carte εστιατόριο του resort Eos, εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα τη θεότητα της αυγής και αδελφή του Ήλιου.

Διαβάστε Επίσης

Η γαστρονομική φιλοσοφία του στηρίζεται στις μεσογειακές γεύσεις με αυθεντικές ελληνικές επιρροές συνδυασμένη με μια τηνιακή πινελιά, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση με την κυκλαδίτικη παράδοση σε κάθε γεύση. Η γευστική του επιμέλεια φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Παράλληλα, το all day pool bar, το οποίο θα βρίσκεται στην καρδιά του ξενοδοχείου, θα κάνει focus σε ελαφριές μεσογειακές και ελληνικές γευστικές επιλογές.

Στην Τζια για το 'One&Only Kéa Island'

Το δεύτερο θέρετρο του υπερπολυτελούς brand στην Ελλάδα, ακολουθώντας το opening του One&Only Aesthesis στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, κάνει πρεμιέρα στο κοσμοπολίτικο νησί. Με ένα all-villa resort και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, το One&Only Kéa Island προσκαλεί λάτρεις της ευεξίας και κατοίκους του αστικού ιστού να βιώσουν και να συνδεθούν με τις αναζωογονητικές ιδιότητες του μεσογειακού τρόπου ζωής. 

Οι επισκέπτες εδώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αγνά τοπικά και εποχικά προϊόντα στα εστιατόρια και μπαρ με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, και να εξερευνήσουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού της Κέας μέσα από προσωποποιημένες εμπειρίες. Το One&Only Spa αποτελεί ένα ολιστικό καταφύγιο, προσφέροντας θεραπευτικά προγράμματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Subtle Energies.

One&Only Kéa Island

One&Only Kéa Island

Με την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου αρχιτέκτονα John Heath, οι 63 βίλλες του θερέτρου, χτισμένες στην άκρη των βράχων, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιούν την ιδιωτικότητα του επισκέπτη, προσφέροντας παράλληλα πανοραμική θέα στα τοπία του νησιού και τη θάλασσα.

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια μαγειρική παράδοση της Τζιας, τα εστιατόρια και τα μπαρ του resort σερβίρουν εποχικά υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Το Atria προσφέρει μία ελληνική κουζίνα γεμάτη γεύση μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Διαβάστε Επίσης

Όλη την ημέρα το Kosmos lobby bar καλωσορίζει τους επισκέπτες για μία εμπειρία Afternoon Tea με ελληνικό twist, ενώ, καθώς έρχεται το βράδυ, μεταμορφώνεται στο ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς το ποτό του με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Το Kaiki, από την άλλη, σερβίρει όμορφες γεύσεις και ποτά όλη την ημέρα. Ταυτόχρονα το Èpicora wine bar περιμένει τους επισκέπτες για χειροποίητα τυριά, τοπικά αλλαντικά και μία μεγάλη συλλογή από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για wine tasting εμπειρίες από τον εξειδικευμένο σομελιέ.
 


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.