"Four Seasons Hotel Firenze": Το διαμάντι της Φλωρεντίας και 4 highlights στο λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αποκαλύπτει το μεγαλείο και το δυναμισμό του Μπαρόκ και της αναγεννησιακής εποχής και σημεία που δεν πρέπει να χάσετε σε ένα σύντομο ταξίδι στη Φλωρεντία.

Lobby Four Seasons Φλωρεντία © Peter Vitale © Peter Vitale

Μεγαλοπρεπές, με εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες, το ξενοδοχείο "Four Seasons" στη Φλωρεντία, που βρέθηκε στην 9η θέση της παρθενικής λίστας των World’s 50 Best Hotels 2023, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αποκαλύπτει το μεγαλείο και το δυναμισμό του Μπαρόκ και της αναγεννησιακής εποχής. Αποτελείται από δύο κτίρια του 15ου αιώνα: το Palazzo Della Gherardesca και το μοναστηριακό La Villa μέσα στο Gherardesca Garden, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ιδιωτικά πάρκα της πόλης. Έργα τέχνης μοιράζονται μελετημένα στα 116 δωμάτια, τις σουίτες, τους διαδρόμους και τους χώρους του ξενοδοχείου, μετατρέποντάς το σε ζωντανό μουσείο.

Διαβάστε Επίσης

Προσφέροντας υποδειγματική φιλοξενία, είναι προορισμός και από γαστρονομική σκοπιά, αφού το κομψό εστιατόριο "Il Palagio" (1 αστέρι Michelin), με τον executive Chef Paolo Lavezzini στο πηδάλιο της κουζίνας, προσφέρει γοητευτικά πιάτα με επιρροές τοπικές και μεσογειακές. Σταθμός και το "Atrium Bar", με τον επιβλητικό διάκοσμο και τη γυάλινη οροφή, όπου ο Edoardo Sandri, επικεφαλής mixologist, μιξάρει κλασικά αλλά και πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ.

4 highlights στο λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης

Παράθυρα κρασιού

Μια εμπειρία με ιστορία είναι τα "Buchettes del vino", παράθυρα δηλαδή ανά την πόλη που σερβίρουν κρασί, κάτι που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των ευγενών της πόλης που παρήγαγαν το δικό τους κρασί και πουλούσαν το πλεόνασμα απευθείας από τα σπίτια τους. Το 1600, η χρήση τους γνώρισε μεγάλη άνθηση, καθώς η βουβωνική πανώλη μάστιζε την Ευρώπη και με τα παράθυρα μειωνόταν στο ελάχιστο η αλληλεπίδραση μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

"Gucci Osteria" και "Giardino 25"

Gucci Osteria Florence

Η ηχηρή συνεργασία του διάσημου οίκου μόδας Gucci με τον μεγάλο σεφ Massimo Bottura σε μια σειρά σύγχρονων εστιατορίων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές κάτω από την ομπρέλα της "Gucci Osteria" κάνει αίσθηση με στοιχεία όπως η δημιουργικότητα, η κομψότητα και η παιχνιδιάρικη διάθεση, αγκαλιάζοντας τη νεανική ενέργεια των executive chefs Karime Lopez και Takahiko Kondo. Το "Giardino 25", επίσης υπό την ομπρέλα του ομίλου, σερβίρει ισορροπημένα και πολύχρωμα κοκτέιλ, όπως το Mémoire di Negroni, φόρος τιμής στο πιο διάσημο ιταλικό κοκτέιλ, που γεννήθηκε στη Φλωρεντία.

Η μπάρα και η γαστρονομία του "Locale" 

LOCALE

Locale

Το "Locale Firenze" στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του 1200 και περιλαμβάνει πολλές εντυπωσιακές αίθουσες εστίασης, τόσο στον επάνω όροφο όσο και στους υπόγειους χώρους. Στο μπαρ (#46 World’s 50 Best Bars), η λίστα των κοκτέιλ εστιάζει στην υψηλή τεχνική και την εποχικότητα, ενώ γαστρονομικά o σεφ Simone Caponnetto αξιοποιεί το "βαρύ" βιογραφικό του, που περιλαμβάνει θητεία δίπλα σε μεγάλα ονόματα του διεθνούς τερέν, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη ιδιοσυγκρασιακή fine comfort κουζίνα συνοδευόμενη από εξαιρετικά κρασιά. 

Florence

Η Piazza della Repubblica

Ακόμα μία προσθήκη στην bucket list σας με τις διάσημες πλατείες. Είναι η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, με την εμβληματική Colonna dell'Abbondanza (στήλη της αφθονίας) να δεσπόζει ως σύμβολο ευημερίας και ευτυχίας. H πύλη σηματοδοτεί το ακριβές κέντρο της πόλης και γι' αυτό η Piazza della Repubblica (Πλατεία της Δημοκρατίας) αποκαλείται επίσης ομφαλός της Φλωρεντίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ιαματικός Τουρισμός: Στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων για όλο το χρόνο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη παρουσίασαν σχέδια για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, προωθώντας επενδύσεις και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την τουριστική περίοδο και τη βιωσιμότητα των προορισμών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/07/2024

Το ξενοδοχείο "Alkyon" μας δίνει ιδέες για χαλαρωτικές διακοπές σε φόντο μπλε και πράσινο στην Σκιάθο

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, υπάρχει ένα ξενοδοχείο που ενδείκνυται για οποιοδήποτε στυλ διακοπών θελήσεις.

Το Κάστρο του Αντιρρίου γίνεται καθολικά προσβάσιμο με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης

Καθολικά προσβάσιμο καθίσταται το Κάστρο Αντιρρίου μετά την αναβάθμιση των υποδομών.

Ποιά νησιά πρωταγωνιστούν σε τζίρο από καταλύματα και εστίαση τον Μάιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Η Πάρος και η Μήλος πρωπορεύονται στις αυξήσεις αεροπορικών αφίξεων και εσόδων καταλυμάτων και εστίασης.

Στην "Μαργιώρα" δεν έρχεσαι μόνο για να καλοφάς (αν και θα μπορούσες)

Εστιατόριο για δείπνο, wine και cocktail bar, ένα μικρό shop/delicatessen με εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών και μια κρυφή αυλή που εκτός των άλλων στεγάζει και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μερικά από τα πολλά πρόσωπα της Μαργιώρας.

Από την Τιφλίδα στον Καύκασο: Πήγαμε στη Γεωργία και καταλάβαμε γιατί (το κρασί και η γαστρονομία της) είναι τόσο hot

Σε ζυμώσεις, όχι μόνο πολιτικές, βρίσκεται η χώρα στα σύνορα Ευρώπης και Ασίας, που αναδεικνύεται σε νέο darling όσων αναζητούν νέες τάσεις στο ταξίδι, το φαγητό και το κρασί. Άλλωστε στις ζύμες και τις ζυμώσεις βρίσκεται και η καρδιά του ταξιδιωτικού της DNA.