"Four Seasons Hotel Firenze": Το διαμάντι της Φλωρεντίας και 4 highlights στο λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αποκαλύπτει το μεγαλείο και το δυναμισμό του Μπαρόκ και της αναγεννησιακής εποχής και σημεία που δεν πρέπει να χάσετε σε ένα σύντομο ταξίδι στη Φλωρεντία.

Lobby Four Seasons Φλωρεντία © Peter Vitale © Peter Vitale

Μεγαλοπρεπές, με εντυπωσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες, το ξενοδοχείο "Four Seasons" στη Φλωρεντία, που βρέθηκε στην 9η θέση της παρθενικής λίστας των World’s 50 Best Hotels 2023, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που αποκαλύπτει το μεγαλείο και το δυναμισμό του Μπαρόκ και της αναγεννησιακής εποχής. Αποτελείται από δύο κτίρια του 15ου αιώνα: το Palazzo Della Gherardesca και το μοναστηριακό La Villa μέσα στο Gherardesca Garden, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ιδιωτικά πάρκα της πόλης. Έργα τέχνης μοιράζονται μελετημένα στα 116 δωμάτια, τις σουίτες, τους διαδρόμους και τους χώρους του ξενοδοχείου, μετατρέποντάς το σε ζωντανό μουσείο.

Διαβάστε Επίσης

Προσφέροντας υποδειγματική φιλοξενία, είναι προορισμός και από γαστρονομική σκοπιά, αφού το κομψό εστιατόριο "Il Palagio" (1 αστέρι Michelin), με τον executive Chef Paolo Lavezzini στο πηδάλιο της κουζίνας, προσφέρει γοητευτικά πιάτα με επιρροές τοπικές και μεσογειακές. Σταθμός και το "Atrium Bar", με τον επιβλητικό διάκοσμο και τη γυάλινη οροφή, όπου ο Edoardo Sandri, επικεφαλής mixologist, μιξάρει κλασικά αλλά και πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ.

4 highlights στο λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης

Παράθυρα κρασιού

Μια εμπειρία με ιστορία είναι τα "Buchettes del vino", παράθυρα δηλαδή ανά την πόλη που σερβίρουν κρασί, κάτι που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία των ευγενών της πόλης που παρήγαγαν το δικό τους κρασί και πουλούσαν το πλεόνασμα απευθείας από τα σπίτια τους. Το 1600, η χρήση τους γνώρισε μεγάλη άνθηση, καθώς η βουβωνική πανώλη μάστιζε την Ευρώπη και με τα παράθυρα μειωνόταν στο ελάχιστο η αλληλεπίδραση μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

"Gucci Osteria" και "Giardino 25"

Gucci Osteria Florence

Η ηχηρή συνεργασία του διάσημου οίκου μόδας Gucci με τον μεγάλο σεφ Massimo Bottura σε μια σειρά σύγχρονων εστιατορίων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές κάτω από την ομπρέλα της "Gucci Osteria" κάνει αίσθηση με στοιχεία όπως η δημιουργικότητα, η κομψότητα και η παιχνιδιάρικη διάθεση, αγκαλιάζοντας τη νεανική ενέργεια των executive chefs Karime Lopez και Takahiko Kondo. Το "Giardino 25", επίσης υπό την ομπρέλα του ομίλου, σερβίρει ισορροπημένα και πολύχρωμα κοκτέιλ, όπως το Mémoire di Negroni, φόρος τιμής στο πιο διάσημο ιταλικό κοκτέιλ, που γεννήθηκε στη Φλωρεντία.

Η μπάρα και η γαστρονομία του "Locale" 

LOCALE

Locale

Το "Locale Firenze" στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του 1200 και περιλαμβάνει πολλές εντυπωσιακές αίθουσες εστίασης, τόσο στον επάνω όροφο όσο και στους υπόγειους χώρους. Στο μπαρ (#46 World’s 50 Best Bars), η λίστα των κοκτέιλ εστιάζει στην υψηλή τεχνική και την εποχικότητα, ενώ γαστρονομικά o σεφ Simone Caponnetto αξιοποιεί το "βαρύ" βιογραφικό του, που περιλαμβάνει θητεία δίπλα σε μεγάλα ονόματα του διεθνούς τερέν, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη ιδιοσυγκρασιακή fine comfort κουζίνα συνοδευόμενη από εξαιρετικά κρασιά. 

Florence

Η Piazza della Repubblica

Ακόμα μία προσθήκη στην bucket list σας με τις διάσημες πλατείες. Είναι η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, με την εμβληματική Colonna dell'Abbondanza (στήλη της αφθονίας) να δεσπόζει ως σύμβολο ευημερίας και ευτυχίας. H πύλη σηματοδοτεί το ακριβές κέντρο της πόλης και γι' αυτό η Piazza della Repubblica (Πλατεία της Δημοκρατίας) αποκαλείται επίσης ομφαλός της Φλωρεντίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.