5 next-gen φούρνοι στο Παρίσι

f

Καβαλώντας το κύμα της εναλλακτικής αρτοποιίας, οι παριζιάνικοι φούρνοι πειραματίζονται με πυκνά προζυμένια ψωμιά, εβραϊκά μπάμπκα και ανορθόδοξα γλυκά.

"Boulangerie Bacillus"

5 next-gen φούρνοι στο Παρίσι - εικόνα 1

Ήταν η μοναδική παριζιάνικη διεύθυνση ανάμεσα στους φιναλίστ για το καλύτερο αρτοποιείο της Γαλλίας 2021. Δικαίως, αφού στο ανεπιτήδευτο φουρνάρικο βασιλεύει το προζύμι και το βιολογικό αλεύρι που αξιοποιούνται μαεστρικά σε μοντέρνα ψωμιά, όπως το εμβληματικό τους κυψελωτό αριστούργημα με ψητά φουντούκια, σύκα και μέλι. Όχι ότι θα αρνηθούμε τα ρολά κανέλας, όπου γεύσεις και υφές αναμειγνύονται και εκπλήσσουν.
100, rue des Dames, 75017

"MaMi"

5 next-gen φούρνοι στο Παρίσι - εικόνα 2

Μια συνάντηση μεταξύ της εβραϊκής κουλτούρας και της τέχνης του ψησίματος, που αποτελεί παράκαμψη πολλών Παριζιάνων στην Bellville. Εξάλλου, πού αλλού θα βρουν το mouna, αυτό το απίστευτο μπριός με άνθη πορτοκαλιάς, φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή, διαθέσιμο και σε εκδοχή σοκολάτας ή ροζ πραλίνας; Παρομοίως, τα αλμυρά σιγοντάρουν στο πολιτιστικό χωνευτήρι, με σάντουιτς με τυνησιακό φρικασέ ή παστράμι.
44, rue du Faubourg-du-Temple, 75011

"Union Boulangerie"

5 next-gen φούρνοι στο Παρίσι - εικόνα 3

Ευτυχώς, ο μίνιμαλ χώρος είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει τις ουρές καλοφαγάδων που περιμένουν το προζυμένιο ψωμί με σύκα ή το καλαμποκόψωμο με την εντυπωσιακή κόρα. Σφαγή γίνεται και για τα γλυκά που φλερτάρουν με την υψηλή ζαχαροπλαστική. Η magnifique τάρτα με βατόμουρο και το μπριός με καφέ και κρέμα τόνκα είναι εποχικές δημιουργίες που θα θέλαμε να τις βρίσκουμε πάντα!
2, rue Bleue, 75009

"La Boulangerie du Sentier"

ππ

Δύσκολα μπορείς να χάσεις τη φωτεινή πορτοκαλί πρόσοψη, ακόμη και αν δεν σε τραβήξουν από τη μύτη οι μοσχοβολιστές ζύμες. Εδώ, η ομάδα του ισραηλινού εστιατορίου "Salatim" μεταφέρει την αγάπη της για τις ντόπιες γεύσεις και τη… γλουτένη. τo ψωμί τους είναι ρουστίκ και συμπυκνωμένο, τα μπάμπκα σοκολατένια και μαστιχωτά, ενώ, αντί για κρουασάν, υπάρχουν εβραϊκά rugelach με ανάλογη βουτυράτη γευστική έκρηξη.
47 rue du Caire, 75011

"The French Bastards"

5 next-gen φούρνοι στο Παρίσι - εικόνα 5

Τρεις προβοκάτορες και ταλαντούχοι χίπστερ τάραξαν με την αυθάδεια και το βιολογικό αλεύρι τους τη σκηνή της αρτοποιίας. Οι "Γάλλοι Μπάσταρδοι" μετρούν ήδη τρία εναλλακτικά φουρνάρικα που κάνουν χαμό με τα cruffin τους (τραγανό υβρίδιο κρουασάν και μάφιν), καθώς και με τα μπάμπκα με τη συνταγή της γιαγιάς του ενός. Ασφαλώς από τους ανοιχτούς φούρνους ακούγονται AC/DC, Nirvana κ.λπ.
61, rue Oberkampf, 75011 / 181, rue Saint-Denis, 75002 / 35, place Saint Ferdinand, 7501

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.