Ydor Hotel & Spa: Νέο 5άστερο στην Κέα

Φιλόδοξα ξενοδοχειακά σχέδια στα σκαριά αναμένεται να αλλάξουν το σχετικά χαμηλών τόνων ξενοδοχειακό τοπίο του νησιού.

Ydor Hotel & Spa: Νέο 5άστερο στην Κέα

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Κέα ζούσαν νύμφες μέσα στα δάση και δίπλα στις πλούσιες πηγές της. Eκείνα τα χρόνια η Υδρούσα, όπως ήταν το όνομά της, είχε πυκνή καταπράσινη βλάστηση και πολλά νερά. Οι θεοί ζήλεψαν την απαράμιλλη ομορφιά της Κέας και έστειλαν ένα λιοντάρι να διώξει τις νύμφες με αποτέλεσμα στο νησί να επικρατήσει η ξηρασία. Τότε οι κάτοικοι του τόπου παρακάλεσαν τους θεούς να επαναφέρουν την ομορφιά του νησιού και αυτοί το έκαναν με θέρμη.

Σήμερα η Κέα, ή Τζια, όπως καθιερώθηκε να λέγεται κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων, μια ανάσα από το λιμάνι του Λαυρίου, είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των μύθων, της ομορφιάς και του αυθεντικού. Μοναδικές παραλίες, μοναστήρια με θέα τα πιο όμορφα δειλινά, αρχαιολογικοί χώροι, πανάρχαια μονοπάτια, γιορτές παραμυθιού κι ένα βουνό γεμάτο ανεμόμυλους. Κοσμοπολίτικες γκαλερί και παραδοσιακά ταβερνάκια ανανεώνουν τον ορισμό της κυκλαδίτικης ομορφιάς, ενώ φιλόδοξα ξενοδοχειακά σχέδια στα σκαριά αναμένεται να αλλάξουν το σχετικά χαμηλών τόνων ξενοδοχειακό τοπίο του νησιού. Η πρωτεύουσα του, η Ιουλίδα, προστατευόμενος παραδοσιακός οικισμός, σκαρφαλωμένη στην κόψη ενός βράχου, στην μέση σχεδόν του νησιού, στέκει πανέμορφη, αριστοκρατική και χωρίς ίχνος τροχοφόρου. Επίνειο της Ιουλίδας και λιμάνι του νησιού η γοητευτική Κορρησία.

Σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2021

Ydor Hotel & Spa: Νέο 5άστερο στην Κέα - εικόνα 1

Σ’ αυτόν τον όρμο της ομορφιάς τo ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Υdor Hotel & Spa είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες από τον Ιούνιο του 2021. To νέο «αδερφάκι» του Porto Kea Suites, είναι προδιαγραφών υπερπολυτελούς ξενοδοχείου και βρίσκεται σε προνομιακή θέση μέσα στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Βουρκαριού.

Ως το νεότερο μέλος των Elixos Hotels, το Ydor Hotel & Spa σχεδιάστηκε για να δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες. Συνδυάζοντας στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονης αισθητικής, δημιουργεί ένα χαρμάνι πολυτέλειας και ανέσεων.

Με έμπνευση το νερό

Ydor Hotel & Spa: Νέο 5άστερο στην Κέα - εικόνα 2

Η έμπνευση για το όνομα του ξενοδοχείου προήλθε από το κράμα της μυθολογίας του νησιού και ενός από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου: το στοιχείο του νερού. Μια κεντρική εξωτερική πισίνα, μία εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του spa και εννιά πισίνες σε δωμάτια και σουίτες αποτελούν πηγή ευεξίας για τους φιλοξενούμενους. Ένας χώρος που υπογραμμίζει την έννοια της αναγέννησης και του ωραίου, σ’ ένα κυκλαδονήσι που κλέβει καρδιές.

www.ydorhotel.com, Τηλ.: 22880 22044

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο

Ydor Hotel & Spa: Νέο 5άστερο στην Κέα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.