Bermondsey: Σύγχρονη τέχνη και ινδικά μπέργκερ στη σκιά του The Shard

Mε αφορμή την πρόσφατη ανάπλαση του σταθμού London Bridge, στα νότια του Τάμεση, oι ιντριγκαδόρικες διευθύνσεις δίνουν και παίρνουν στο Bermondsey - ένα βιομηχανικό, βικτωριανό και σύγχρονο γκλαμουράτο μωσαϊκό που μεταλλάσσεται διαρκώς.

Bermondsey: Σύγχρονη τέχνη και ινδικά μπέργκερ στη σκιά του The Shard

Mε αφορμή την πρόσφατη ανάπλαση του σταθμού London Bridge, στα νότια του Τάμεση, oι ιντριγκαδόρικες διευθύνσεις δίνουν και παίρνουν στο Bermondsey - ένα βιομηχανικό, βικτωριανό και σύγχρονο γκλαμουράτο μωσαϊκό που μεταλλάσσεται διαρκώς.

Η Vinegar Yard τραβά τα βλέμματα νοτιανατολικά του σταθμού με τα υπερμεγέθη μεταλλικά μυρμήγκια του καλλιτέχνη Joe Rush να σκαρφαλώνουν ένα διαστημικό βαγόνι τρένου. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ουρανοξύστη The Shard, η αγορά έλκει κυρίως όμως τους περαστικούς με δελεαστικό street food: ινδικά μπέργκερ με σπανάκι, μέντα και κορίανδρο (Baba G’s), πίτσα με άγρια μανιτάρια και μασκαρπόνε (Turnips) και ιταλικούς κεφτέδες polpette (Sugo). Η Vinegar Yard συνεχίζει με αντίκες, βιβλία και vintage μόδες - κι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Bermondsey: Σύγχρονη τέχνη και ινδικά μπέργκερ στη σκιά του The Shard - εικόνα 1

Στο τέρμα της, η Bermondsey Street αποτελεί πόλο έλξης απ’ το πρωί με μοσχομυριστό καφέ στο παιχνιδιάρικο Fuckoffee ή το The Watch House, στεγασμένο σ’ ένα γραφικό σπιτάκι του 19ου αιώνα.

Αν ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του το μεσημεράκι, φιλικές κουβεντούλες παίρνουν φωτιά πάνω από panini και φρέσκες σούπες στα έξω τραπεζάκια του B Street Deli. Ένα λαχταριστό εκλέρ απ’ τον οικογενειακό φούρνο Comptoir Gourmand επιβάλλεται επίσης κατηφορίζοντας προς την γκαλερί White Cube, που εκθέτει πρωτοποριακές δημιουργίες απ’ τον Damien Hirst στη Mona Hatoum.

Bermondsey: Σύγχρονη τέχνη και ινδικά μπέργκερ στη σκιά του The Shard - εικόνα 2

Μια ακαταμάχητη έκρηξη χρώματος στρέφει το βλέμμα και προς το Μουσείο Μόδας & Υφασμάτων, που παίρνει τη σκυτάλη στην πλούσια ιστορία εμπορίου δέρματος, μαλλιού και καπέλων της περιοχής. Ιδρύθηκε το 2003 απ’ την φανταχτερή Βρετανίδα σχεδιάστρια Zandra Rhodes. Το μαγαζάκι του μουσείου είναι μόνο μία απ’ τις εκλεκτές επιλογές για shopping στο Βermondsey, που στολίζει τις βιτρίνες με αυθεντικά βρετανικά σουβενίρ (Lovely & British) και πρωτότυπα συνολάκια για παιδιά (Tin Lid).

H Βermondsey Street, όμως, στεγάζει και μια σειρά από εστιατόρια με ατμοσφαιρικό αμπιάνς: δοκιμάστε χειροποίητα ζυμαρικά σε σούπερ τιμές στο Flour & Grape, σύγχρονη ισπανική κουζίνα στο Pizarro και δημιουργικές γεύσεις με έμφαση στα ντόπια υλικά εποχής στο Garrison Public House. Αν και η κάβα των παραπάνω παίζει δυνατά, κάντε ένα πέρασμα αργότερα απ’ το The Woolpack για μια μπίρα κάτω από τα αναγεννησιακής έμπνευσης ταβάνια του.

Bermondsey: Σύγχρονη τέχνη και ινδικά μπέργκερ στη σκιά του The Shard - εικόνα 3

Το Σαββατοκύριακο επιβάλλεται μια περαντζάδα στη Maltby Street Market, που παντρεύει το βιομηχανικό παρελθόν με το foodie παρόν. Κάτω από τις καμάρες της οδογέφυρας φιλοξενούνται πολυάριθμα στέκια και πάγκοι, με τα τραντάγματα απ’ το πέρασμα του τρένου να δίνουν τον παλμό καθώς ταξιδεύετε γευστικά απ’ τη Βενεζουέλα στη Βρετανία - με πεντανόστιμα arepas και λονδρέζικο τζιν. Γαστρονομικά hot spots όπως το The Walrus and The Carpenter σερβίρουν θαλασσινά ανάμεσα σε εργαλεία και σκαλωσιές, με μια ακαθόριστη μυρωδιά εργαστηρίου να διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Τόσο authentic!

Από τη Δανάη Μολόχα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.