Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break

Μπορεί να μην είναι από τους εορταστικούς προορισμούς που σου έρχονται αυτομάτως στο μυαλό, παρ’ όλα αυτά μερικές γιορτινές μέρες στην Ξάνθη είναι ένα ιδανικό χειμωνιάτικο ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break

Ιδανικό σημείο-αφετηρία των εξορμήσεων στην περιοχή είναι η Ξάνθη και όταν έρθει η ώρα της αναζήτησης διαμονής το ξενοδοχείο «Elisso» είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές στην πόλη και για την ακρίβεια στην παλιά πόλη της Ξάνθης που αν δεν την έχετε περπατήσει αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Έχοντας μείνει πρόσφατα εκεί βρήκαμε το περιβάλλον του ξενοδοχείου ευχάριστο, με τους κοινόχρηστους χώρους να σε «κρατάνε» άνετα εκεί τις ζεστές χειμωνιάτικες μέρες.

Το εστιατόριο του, το «Αποθήκη» (ανοιχτό και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου) είναι καλό (ένα από τα ελάχιστα ποιοτικά της Ξάνθης) και κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση βασισμένη στη σύγχρονη κουζίνα με διεθνές επιρροές και ελληνικές νότες σε ένα ευχάριστο δροσερό αστικό περιβάλλον.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break - εικόνα 1

Ως προς τα αξιοθέατα και τις αφορμές για εκδρομές, εκτός από τις απαραίτητες βόλτες στην γραφική παλιά πόλη της Ξάνθης αποκλείεται να μην επισκεφθείτε τα στενά του Νέστου που βρίσκονται μόλις 25 χλμ. από το ξενοδοχείο σας. Εξίσου ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι και τα Πομακοχώρια, όπου, εκτός από όλα τα άλλα, θα βρείτε και καλό παραδοσιακό φαγητό. Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Νέστου με τη λίμνη Βιστονίδα.

Τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής όμως κάθε άλλο παρά εξαντλούνται στα προαναφερθέντα. Δείτε τα υπόλοιπα στον αναλυτικό μας οδηγό εδώ και σχεδιάστε τις βόλτες σας τρώγοντας και πίνοντας ένα ποτήρι τοπικό κρασί από την περιοχή. Μάλιστα, η wine list της «Aποθήκης» είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα.

Γιορτές στη Θράκη για ένα διαφορετικό city break - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.