Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού;

Το ολοκαίνουργιο high end resort «Milos Cove» στρέφει τους προβολείς στην κατά πολλούς «νέα Σαντορίνη» του Αιγαίου.

Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού;

Το ολοκαίνουργιο high end resort «Milos Cove» στρέφει τους προβολείς στην κατά πολλούς «νέα Σαντορίνη» του Αιγαίου.

Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού; - εικόνα 1

Μετά το περσινό πολυσέλιδο αφιέρωμα του βρετανικού «Conde Nast Traveller» και του γαλλικού «Elle», δεν υπάρχει διεθνής ταξιδιωτική έκδοση τον τελευταίο καιρό που να μην εγκωμιάζει τη Μήλο, καλώντας ταυτόχρονα τους αναγνώστες να ανακαλύψουν το άγνωστο διαμαντάκι και κατά πολλούς τη «νέα Σαντορίνη» του Αιγαίου. Το κυκλαδονήσι με το ιδιαίτερο γεωλογικό σκηνικό και τις ξεχωριστές παραλίες, πολλές από τις οποίες μοιάζουν με γλυπτά της φύσης (πρόσφατα το «Travel + Leisure» αναφέρθηκε στην παραλία του Παπαφράγκα ως «ένα μυστικό κομματάκι του ελληνικού παραδείσου»), φαίνεται να εξελίσσεται σε νέα μόδα, με τον δήμο να υποστηρίζει ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά-σταθμός στην ιστορία του τουρισμού του.

Μετά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έρχονται και τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να το επιβεβαιώσουν: σημειώθηκε 111% αύξηση επιβατών στο αεροδρόμιο, όπου διακινήθηκαν 6.163 επιβάτες το α΄ τρίμηνο του 2018 έναντι 2.921 επιβατών που είχαν διακινηθεί το 2017. Ένας από τους πιο low key προορισμούς του Αιγαίου, γεμάτος ωστόσο με ευκαιρίες τόσο για αδρεναλινικές εμπειρίες στα σεληνιακά του τοπία, όσο και για ονειρικές ρομαντζάδες, το «νησί της Αφροδίτης» ζωντανεύει πρωτίστως και κύρια στον επισκέπτη του την αίσθηση της εναρμόνισης με τη φύση, κι αυτό είναι το δυνατό του χαρτί.

Το οποίο γίνεται φέτος ακόμη ισχυρότερο, χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό του «Milos Cove Inception Resort»: μιας νέας άφιξης στον χάρτη των καταλυμάτων του νησιού, η οποία ξεπροβάλει στην περιοχή Κόμια, σε μια απομονωμένη πλαγιά στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σαν ένα ιδιαίτερο, αυτόνομο, αλλά πλήρως ενσωματωμένο κομμάτι του τοπίου.

Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού; - εικόνα 2

Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια έκταση 45 στρεμμάτων με πανοραμική θέα, που περιλαμβάνει και την παραλία Αγκάλη (με ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους πελάτες του), το «Milos Cove Inception Resort» ανοίγει αυτές τις ημέρες τις πύλες του. Με την πρώτη κιόλας ματιά, η αρχιτεκτονική προσέγγιση του Διονύση Σοτοβίκη με την πάντα ενδιαφέρουσα εικαστική διάσταση στις δουλειές του, και της Φωτεινής Ξυράφη κόβει την ανάσα, αφού το 5-άστερο αυτό ξενοδοχείο σχοινοβατεί αριστοτεχνικά στις υψηλού επιπέδου παροχές και στην αφοσίωση του στην ιδιαίτερη σαγήνη της φυσικής ομορφιάς της Μήλου.

Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού; - εικόνα 3

Αυτό καταδεικνύουν οι κυκλαδίτικοι χρωματισμοί και η παρουσία του χαρακτηριστικού οψιδιανού πετρώματος του νησιού απ' άκρη σ' άκρη του κτίσματος, που ως πρωταρχικό του σκοπό έχει την ανάδειξη της γης της οποίας αποτελεί τμήμα. Οι 40 σουίτες και οι 2 private villas είναι διακοσμημένες σε minimal ύφος με τα ξεκούραστα χρώματα να κυριαρχούν, μαζί με τα κρεβάτια που μοιάζουν να ίπτανται και συμπληρώνονται με ατμοσφαιρικούς κρυφούς φωτισμούς. Όλες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, παρέχοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους φιλοξενούμενους την αίσθηση ιδιωτικότητας.

Είναι η Μήλος το επόμενο hit του ελληνικού καλοκαιριού; - εικόνα 4

Την υψηλή αισθητική των χώρων του resort, υπογραμμίζουν η πολύ κομψή κεντρική πισίνα με τα ιδιαίτερα daybeds, που μοιάζει με φυσική συνέχεια της πλαγιάς, και το ατμοσφαιρικό Obsidian Spa που προσφέρει ένα συνδυασμό σύγχρονων θεραπειών και αρχαίων πρακτικών, σουίτες ευεξίας, σάουνα, χαμάμ κ.α. Το εστιατόριο «Pathos» του ξενοδοχείου (όπου σερβίρεται και το a la carte πρωινό), με υπέρκομψο bar και μαγευτική θέα στη θάλασσα, ποντάρει στις μεσογειακές γεύσεις with a twist. Ξεχωριστές προτάσεις του executive chef Αλέξανδρου Διαμάντη αποτελούν τα σπιτικά ravioli αστακού με φινόκιο, τα χτένια με καλαμάρι σε μαύρο linguine, καθώς και το καρέ από αρνάκι σιγοψημένο σε φούρνο Bertha.

«Milos Cove Inception Resort», Κόμια, Μήλος, 2287304930

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.