Βαρδάρης, the next big thing 18/12/2017

Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2018 η πόλη θα δει τις δυτικές (υποβαθμισμένες) συνοικίες να παίρνουν τα πάνω τους. Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την αναγέννηση του Βαρδάρη, αλλά η δημιουργία του πολυχώρου Space Lab, σε συνδυασμό με το μετρό­ που θα περνάει από εδώ, είναι σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Κοντά στο ξενοδοχείο «Καψής», το Space Lab (Μοναστηρίου 18, 2310541040) είναι ένας μεγάλος, λιτός χώρος, ένας λευκός καμβάς από αρχιτεκτονική άποψη, που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει με όποιο event θέλει. Στους χώρους του οργανώνονται προχωρημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ­σεμινάρια και φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή διαθέτει κυρίως ταβερνάκια χωρίς όνομα και φήμη, αλλά με το δικό τους εναλλακτικό κοινό, ενώ ακούσαμε και για κάποια καινούργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται, στο ντιζαϊνάτο νεανικό ύφος το οποίο σάρωσε ­πέρυσι το κέντρο της πόλης.

Πιο δυτικά ακόμη, στις Παλιές Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού, μια απρόσωπη κι επίσης υποβαθμισμένη περιοχή, το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet κάνει θραύση. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δώσει ζωή στην περιοχή – δεν είναι και λίγο να κάνεις σινιέ αγορές σε τιμές μέχρι και 70% κάτω. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, καλοβαλμένα εστιατόρια και ακόμη το πολύ αγαπητό «Looney bean» (2310538627) ένα υπέροχο bar lounge με τροπική ατμόσφαιρα κι έξοχο σχεδιασμό από το Urban Soul Project. Φέτος, δίπλα στο mall, εμφανίστηκε και η «Brizola» (Ν. Μάντζαρου 4, 2310532800), ένα καλοβαλμένο κρεατάδικο σε ισόγειο με αυλή και πέργκολα, που «ακούγεται» πολύ.

banner

Διαβάστε το total guide μας

Άρτεμις Τζίτζη