Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας

Μια παροπλισμένη βιομηχανική περιοχή αποτελεί εδώ και λίγο καιρό την πιο hot γειτονιά της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας

Μια παλιά βιομηχανική περιοχή της πορτογαλικής πρωτεύουσας αποτελεί εδώ και λίγο καιρό σημείο συνάντησης των υποψιασμένων – locals και μη. Από την Κική Βασσάλου

Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας - εικόνα 1
Η είσοδος του LX Factory προϊδεάζει για μια ενδιαφέρουσα περιήγηση.

Ανηφόρες, κατηφόρες, απίθανα αρ ντεκό κτίρια­ στολισμένα με πλακάκια, το τραμ Νο 28 να τρυπώνει στα πιο μικροσκοπικά στενά και λευκή σανγκρία υπό τους ήχους νοσταλγικών fado^ αυτή είναι η κλασική εμπειρία του ταξιδιώτη της Λισαβόνας, αλλά όχι και η μοναδική.

Το LX Factory, μια εγκαταλειμμένη για πολύ καιρό βιομηχανική περιοχή, μιαν ανάσα από το κέντρο, ήταν το μέχρι πρότινος καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης που έχει αρχίσει πια να αποκαλύπτεται.

Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας - εικόνα 2
Το γκράφιτι αποθεώνεται ως street art.

Εδώ και λίγα χρόνια αρχιτέκτονες, ντιζάινερ, εικαστικοί, άνθρωποι του πνεύματος, της μόδας και της τέχνης ξαναμπήκαν στα παλιά βιομηχανικά κτίρια της αλλοτινής «χρυσής εποχής» της Λισαβόνας και δημιούργησαν μια νέα, ολοζώντανη και hip γειτονιά.

Café-bars, γκαλερί­, vintage καταστήματα, τατουατζίδικα, στούντιο γιόγκα και συναυλιακοί χώροι προσελκύουν καθημερινά ντόπιους κι επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες ημέρες της πορτογαλικής πρωτεύουσας σε φόντο κοκκινωπό από τα τούβλινα βιομηχανικά κτίρια που τους περιβάλλουν.

Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας - εικόνα 3
Το café-βιβλιοπωλείο «Livraria Ler Devagar».

Χαθείτε ανάμεσα στα ράφια του υπέροχου café-βιβλιοπωλείου «Livraria Ler Devagar», που στεγάζεται σε ένα παλιό τυπογραφείο, και συνεχίστε τη βόλτα σας για shopping στο χαριτωμένο μπακάλικο «More than Wine», όπου θα βρείτε εκλεκτά πορτογαλικά κρασιά και προϊόντα deli, ή στο ευφάνταστο design store «Rutz» για αξεσουάρ από φελλό.

Περπατήσαμε στο LX Factory, το... Γκάζι της Λισαβόνας - εικόνα 4
Η ατμοσφαιρική ταράτσα του «Rio Maravilha».

Στην «Cantina» θα γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ στον ξυλόφουρνο, ενώ στο «Lxeesecake» η μαντάμ Cheeselova σερβίρει το ωραιότερο cheesecake της πόλης.

Καιρού επιτρέποντος, θα πιείτε το ποτό σας στην ταράτσα του «Rio Maravilha» αγναντεύοντας τον Τέγο ποταμό και τις εντυπωσιακές γέφυρες που συνδέουν τις όχθες του, παρέα με το πολύχρωμο άγαλμα του κοριτσιού που μοιάζει να... χαιρετάει τον Χριστό Λυτρωτή απέναντι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.