7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα

Από την Κέρκυρα, τα Κύθηρα και την Λίμνη Πλαστήρα μέχρι τις Πρέσπες, τη Σαντορίνη και την Πάτμο.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα

Από την Κέρκυρα, τα Κύθηρα και την Λίμνη Πλαστήρα μέχρι τις Πρέσπες, τη Σαντορίνη και την Πάτμο.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 1

Σούνιο, Σαντορίνη, Σμύρνη, Ναύπλιο

Με αφετηρία το λιμάνι του Λαυρίου η Celestyal Cruises οργανώνει μία ενδιαφέρουσα τριήμερη κρουαζιέρα που ξεκινά με τα ορυχεία αργύρου της πόλης και συνεχίζει με το Σούνιο και το Ναό του Ποσειδώνα. Την δεύτερη ημέρα την τιμητική της έχει η Σαντορίνη με τα εκπληκτικά της βράχια, το άγριο τοπίο και την μαγευτική θέα από ψηλά στο Αιγαίο. Επισκεφθείτε τις ανασκαφές στο χωριό Ακρωτήρι, τα όμορφα Φηρά και την Οία καταλήγοντας στο απόλυτο νησιωτικό ηλιοβασίλεμα. Την επόμενη ημέρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα στην πόλη της Σμύρνης που πλέον αποτελεί ένα πολυσύχναστο εμπορικό και τουριστικό κέντρο. Λίγο έξω από την πόλη σας περιμένουν πολλά αξιοθέατα με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, όπως η Αρχαία Έφεσος, το Μεγάλο Θέατρο, οι Κατοικίες των Πατρικίων και η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη. Η κρουαζιέρα κλείνει στο Ναύπλιο, μία από τις πιο ρομαντικές και γραφικές πόλεις της χώρας. Απολαύστε την περιήγηση στα σοκάκια της πόλης και στο κάστρο και ξεναγηθείτε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Νεμέα και τις Μυκήνες.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 285, 2164009999.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 2

Καστοριά, Οχρίδα, Πρέσπες

Μια οργανωμένη εκδρομή διάρκειας 5 ή 6 ημερών στην δυτική Μακεδονία και την Οχρίδα με το Versus Travel. Κάνοντας μία στάση στα Μετέωρα για περιήγηση στους μαγευτικούς βράχους θα καταλήξετε στην γραφική Καστοριά, χτισμένη δίπλα και αμφιθεατρικά της λίμνης. Η εκκλησία του Αγίου Νικάνορα στην οποία θα παρακολουθήσετε τις λειτουργίες του Επιταφίου και της Ανάστασης είναι μία από τις ομορφότερες της πόλης, ενώ για την διαμονή σας θα φροντίσει το νεόκτιστο 4* «Esperos Palace and Luxury Spa Hotel». Επισκεφθείτε το Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, το Νέο Ενυδρείο της Καστοριάς που είναι το μεγαλύτερο στο είδος του γλυκού νερού στα Βαλκάνια, την θρυλική σπηλιά του Δράκου, την πολυφωτογραφημένη γειτονιά Ντολτσό ενώ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και μία βαρκάδα στην λίμνη της Καστοριάς. Η εκδρομή κλείνει με την Οχρίδα – που θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς των Βαλκανίων – και τις Πρέσπες που πάντα στέκονται ήρεμες προσφέροντας εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς στον επισκέπτη.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 148, 2103232800.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 3

Κέρκυρα

Κλασικός προορισμός η Κέρκυρα για το Πάσχα, δεν θα μπορούσε να λείπει απο καμία λίστα. Το Manessis Travel αφιερώνει ανάλογα τις δυνατότητές σας 4, 5 ή 6 ημέρες στο πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου με διαμονή στο «Elea Beach Hotel» (4*). Εν αρχή είναι πάντα το Αχίλλειο με τους ολάνθιστους κήπους του γύρω από το παλάτι αλλά και η καρτποσταλική θέα από το Κανόνι. Κι όλα αυτά ενώ η πόλη είναι κατάμεστη σε μία εντελώς κατανυκτική συνθήκη με τους Επιταφίους των ενοριών να συναντώνται στην Εσπιανάδα. Στο ίδιο θρησκευτικό πλαίσιο, το προσκύνημα στον πολυούχο Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και το έθιμο των κανατιών που σπάνε οι ντόπιοι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και τα χαρμόσυνα εμβατήρια από τις μπάντες. Εκτός της πόλης, μία βόλτα στις Μπενίτσες αυτή την ήσυχη εποχή θα σας πείσει για το μεγαλείο του νησιού ή έστω η Παλαιοκαστρίτσα και η Κασσιόπη με τους γραφικούς όρμους τους και τη θέα στο πέλαγος.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 329, 2103290100.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 4

Κύθηρα

Ένας από τους καλά κρυμμένους θησαυρούς των Επτανήσων είναι τα Κύθηρα και το Nikaia Travel οργανώνει μία τετραήμερη εκδρομή στο όμορφο αυτό νησί που πάντα έχει να δώσει περισσότερα από όσα μαρτυρά εκ πρώτης όψεως. Με ορμητήριό σας την Αγία Πελαγία – όπου το βράδυ της Μ. Παρασκευής θα παρακολουθήσετε την περιφορά του επιταφίου στην εκκλησία του χωριού – θα ανακαλύψετε το όμορφο νησί των Κυθήρων. Ξεκινώντας από το κεφαλοχώρι του Ποταμού με την γραφική κεντρική πλατεία και το ενδιαφέρον τοπικό παζάρι, συνεχίζοντας στην Χώρα με το ενετικό κάστρο και στο παραθαλάσσιο Καψάλι που σφύζει από ζωή τα καλοκαίρια και την πασχαλινή περίοδο δείχνει πιο όμορφο από ποτέ. Υπάρχουν όμως και αρκετά αξιοθέατα. Όπως, το μοναστήρι του Οσίου Θεοδώρου, ο Μυλοπόταμος, ο Αβλέμονας και ο «καταρράκτης της Φόνισσας». Compact πασχαλινές διακοπές σε ένα νησί-αποκάλυψη.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 225, 2104250072-4.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 5

Μετέωρα, Καστοριά, Γράμμος, Νεστόριο

Το Cosmorama θα σας πάει από τα Μετέωρα και την Καστοριά μέχρι τον Γράμμο και το Νεστόριο σε μία τετραήμερη εκδρομή. Η αρχή θα γίνει με την Καλαμπάκα όπου στην σκιά των βράχων των Μετεώρων βρίσκεται το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών» που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στην Ελλάδα. Στην συνέχεια θα σας περιμένει η Καστοριά πάντα όμορφη, ήρεμη και γραφική δίπλα στην λίμνη για να διανυκτερεύσετε στο 3* «Aiolis Boutique Hotel». Ο Προφήτης Ηλίας, το Λαογραφικό Μουσείο, ο παραλιακός δρόμος με τα γουναράδικα και τα μαγαζιά δερμάτινων ειδών και η Παναγία Μαυριώτισσα είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής που θα κάνουν τις διακοπές σας πιο όμορφες. Στην συνέχεια, σειρά έχει το Δισπηλιό, ο διατηρητέος οικισμός το Νυμφαίου όπου θα δείτε και το παρατηρητήριο του Αρκτούρου, την Νίκειο Σχολή ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και μία βιωματική βόλτα για κυνήγι μανιταριών στον Γράμμο όπως επίσης και μία επίσκεψη στο κτήμα Στεργίου για να μυηθείτε στα μυστικά του καλού κρασιού. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε ειδικά επιλεγμένα γευσιγνωστικά μενού με φρέσκα τοπικά υλικά.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 285, 2103642707.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 6

Μύκονος, Κουσάντασι, Πάτμος, Σαντορίνη

Τετραήμερη κρουαζιέρα στην Μύκονο και την Πάτμο οργανώνει το Orange Cruises με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia που αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Μ. Παρασκευής. Πρώτος προορισμός η κοσμοπολίτικη Μύκονος για βόλτα στην Χώρα, την Μικρή Βενετία, ατελείωτα φωτογραφικά ενσταντανέ και την ακολουθία της περιφοράς του Επιταφίου. Την επόμενη ημέρα σας περιμένει το Κουσάντασι με την πασίγνωση αγορά του. Στην συνέχεια, σειρά έχει η υποβλητική Πάτμος που θα σας κάνει να βιώσετε το Πάσχα με έναν σπάνιο τρόπο από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη ενώ η κρουαζιέρα κλείνει με την θέα της Σαντορίνης που κόβει την ανάσα.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 274, 2103259900.

7 προτάσεις για οργανωμένο Πάσχα στην Ελλάδα - εικόνα 7

Λίμνη Πλαστήρα

Μία πλούσια εκδρομή διάρκειας 4 ή 5 ημερών διοργανώνει το Manessis Travel (με την εξτρά ημέρα να είναι αφιερωμένη στο γραφικό Μέτσοβο). Η αρχή γίνεται από τις όχθες της λίμνης Πλαστήρα στο νομό Καρδίτσας που είναι σκεπασμένες με πλούσιο δάσος και βλάστηση. Ιτιές, πλατάνια και σκλήθρα συναντούν την κατάληξη των ποταμιών που ξεκινούν από τις γύρω βουνοκορφές συνθέτοντας ένα μαγικό τοπίο. Με βάση το πολυτελές «Thessalikon Grand» (5*) το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει την εντυπωσιακή Ελάτη που είναι χτισμένη ψηλά στον Κόζιακα μέσα στο πράσινο θυμίζοντας κυριολεκτικά αλπικό τοπίο αλλά και μία όμορφη βόλτα στα γραφικά Τρίκαλα που θεωρούνται δικαιωματικά μία από τις ωραιότερες μικρές πόλες της Ελλάδας. Τέλος, η επίσκεψη στα Μετέωρα κρίνεται απαραίτητη για να την ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και την Μονή του Αγίου Στεφάνου που ειδικά αυτές τις μέρες προκαλεί δέος.

- Αναχώρηση 14/4, τιμή κατ’ άτομο από € 269, 2103290100.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.