Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break

Βόλτες στην περαντζάδα, τσίπουρα σε παραδοσιακά και μοντέρνα στέκια, νότες πολιτισμού αλλά και αποδράσεις στο Πήλιο φτιάχνουν ένα ιδανικό χειμωνιάτικο weekend.

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break

Βόλτες στην περαντζάδα, τσίπουρα σε παραδοσιακά και μοντέρνα στέκια, νότες πολιτισμού αλλά και αποδράσεις στο Πήλιο φτιάχνουν ένα ιδανικό χειμωνιάτικο weekend.

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break - εικόνα 1
Η παραλία του Βόλου προσφέρεται για χαλαρές βόλτες.

Όλη η πόλη συμπυκνώνεται στη μεγάλη, ολοζώντανη περαντζάδα της παραλίας και σε ένα εικοσπενταράκι τσίπουρο – 500 πάνω κάτω τσιπουράδικα έχει ο Βόλος! Το αυτοκίνητο περιττό, αφού όλα τα ωραία βρίσκονται συγκεντρωμένα σε τέσσερις δρόμους όλους κι όλους. Η νύχτα ξεδιπλώνεται σε δυνατά bars, η μέρα αράζει σε ωραία cafés. Η καλοπέραση εδώ είναι εύκολη.

Το πεζοδρομημένο κομμάτι της παραλίας του Βόλου ξεκινάει κοντά στο ξενοδοχείο «Κυψέλη», περνάει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τις παλιές καπναποθήκες του Παπαστράτου και καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου μέσα από μια σειρά όμορφων πάρκων. Must visit η ανερχόμενη περιοχή των Παλαιών, με την πρώιμη αστική ατμόσφαιρα, τα χαμηλά σπίτια και τα μαγαζιά με αγροτικά εργαλεία, που αναδεικνύεται στο καινούργιο hot spot της πόλης.

Ολοζώντανα cafés bars και εστιατόρια, με τον φοιτητόκοσμο να δίνει τον τόνο, αν και είναι τέτοια η δυναμική της γειτονιάς, που κάθε ηλικία βρίσκει πλέον εδώ το στέκι της. Στα αριστερά τώρα, και χωρίς να αφήνουμε τη θάλασσα από τα μάτια μας, ξεκινάει από το «Ξενία» ένα υπέροχο καταπράσινο παραλιακό πάρκο με πλακόστρωτα δρομάκια, που καταλήγει στον χείμαρρο του Αναύρου, ένα ήσυχο σημείο με παραδοσιακά ταβερνάκια.

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break - εικόνα 2
Το μοντέρνο city hotel «Κυψέλη».

Γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μέσα σε τρία τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα και τρεις κοσμοπλημμυρισμένους δρόμους (Δημητριάδος, Ιάσωνος και Ερμού), βρίσκεται το εμπορικό κέντρο και όλα τα μπαράκια και τα cafés όπου συχνάζουν κυρίως οι 30something της πόλης. Στην ωραία πιάτσα της Κουμουνδούρου και της Κονταράτου στεκόμαστε για έναν καφέ στα «Azuro» και «Groove café» ή ένα ποτήρι κρασί στο wine bar «Gala».

Για clubbing, υπάρχει το «Aperto» και το «Bedroom» και για live μουσικές το ιστορικό «Café Santan» και το «Vox».

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας N. & Σ. Τσαλαπάτα είναι ένας φόρος τιμής στη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, ξανα­ζωντανεύοντας βήμα προς βήμα όλη τη διαδικασία παραγωγής σ’ ένα ατμοκίνητο πλινθοκεραμοποιείο.

Δείτε αναλυτικά τα must-see της πόλης στους guides του Athinorama Travel

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break - εικόνα 3
Το τσίπουρο «αλλιώς» στο πολύ ενδιαφέρον «Με ζεν».

Από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για φαγητό είναι το «Με ζεν» (2421020844), νεο-τσιπουράδικο σε πέτρινη, παραδοσιακή μονοκατοικία με μοντέρνες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Εδώ θα σας σερβίρουν κλασικούς μεζέδες που φτιάχ­νουν οι ίδιοι (λακέρδα, τσίρος, σπάρος καπνιστός), αλλά και πιο εξεζητημένες νοστιμιές (αχινό σε δέρμα μπακαλιάρου, φούσκες με φύκια γουακάμε, παστή κι αβγωμένη ρέγκα, σαλάχι στους 55°C).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «6 κλειδιά Le Bistrot» (6937049068), αδελφάκι του ομώνυμου βραβευμένου εστιατορίου της Αφήσσου στο Πήλιο, με τον σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο στο τιμόνι.

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break - εικόνα 4
Το ντιζαϊνάτο «Bacare» σερβίρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.

Στο «Δυόσμος και Κανέλλα» (2421022330) θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μεζέδων, από αγκιναράκια στη σχάρα μέχρι μπιφτεκάκια κοτόπουλο και τηγανιά με λεμόνι τουρσί. Μια γευστική πρόταση που ξεφεύγει από το ρεπερτόριο της πόλης προσφέρει το «Bacare» (2421027000), με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα και έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες, σε industrial χώρο με ντιζαϊνάτες πινελιές.

Για μεζέδες προτείνουμε ακόμη το παραδοσιακό τσιπουράδικο «Γιώτα» (6947074830) και τον «Ζώη» (2421029616). Ο «Τσαρδακάς» (2421045111), τέλος, είναι ένα οικογενειακό ταβερνάκι με όμορφη αυλή, νόστιμα μαγειρευτά και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Για κοντινή αρχαιολογική εκδρομή προσφέρονται οι νεολιθικοί οικισμοί Διμήνι και Σέσκλο (5 και 14 χλμ. από την πόλη αντίστοιχα), ενώ για σκι και ατμόσφαιρα βουνού μπορείτε να βρεθείτε στο Πήλιο σε λίγα λεπτά.

Πού να μείνετε

Βόλος: η πυξίδα του ιδανικού χειμωνιάτικου break - εικόνα 5
«Domotel Xenia Volou»

Domotel Xenia Volou (2421092700, από € 103) Στιλάτο city hotel της γνωστής αλυσίδας boutique και πολυτελών ξενοδοχείων, με προνομιακή θέση πάνω στη θάλασσα, άνεση, spa και εστιατόριο με υπέροχη θέα.

Κυψέλη (2421024420, από € 70) Μοντέρνο city hotel, σε κομβικό σημείο για βόλτες στην πόλη, πλήρως ανακαινισμένο, με πλούσιο πρωινό και φοβερή θέα από το roof garden.

Volos Palace (2421076501, από € 98) Πολυτελές city hotel με θέα θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.