Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη

«Ταξιδεύουμε» μέχρι την Κηφισιά για να γνωρίσουμε το ολοκαίνουργιο μέλος της αλυσίδας Domotel, το οποίο ξαναζωντανεύει ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της περιοχής και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε προορισμό εξόδου για τους Αθηναίους.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη

«Ταξιδεύουμε» μέχρι την Κηφισιά για να γνωρίσουμε το ολοκαίνουργιο μέλος της αλυσίδας Domotel, το οποίο ξαναζωντανεύει ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της περιοχής και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε προορισμό εξόδου για τους Αθηναίους.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 1
Ένα ιστορικό ξενοδοχείο ξαναζεί

Καθώς η μπάρα ασφαλείας πέφτει απαλά πίσω από το αυτοκίνητό μου, η κίνηση στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, προέκταση της Κηφισίας στο ύψος των περιοχών Νέα Ερυθραία και Καστρί, μοιά­ζει να σβήνει. Παρκάροντας, αφήνω το βλέμμα να περιπλανηθεί στο καταπράσινο αλσύλλιο με τα περήφανα, πανύψηλα πεύκα, τους φροντισμένους κήπους και το ρετρό στρογγυλό σιντριβάνι και μεταφέρομαι νοερά στις εποχές εκείνες που τα βόρεια προάστια αποτελούσαν προορισμό δροσερής αναψυχής για τη μεσοπολεμική αθηναϊκή «αριστοκρατία».

Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται, καθώς αντικρίζω το ρομαντικό μεταλλικό σκέπαστρο και την επιβλητική κύρια είσοδο, με τα ξύλινα πλαίσια και τα μεγάλα τζάμια, του «Domotel Kastri», του νέου μέλους της Domotel Hotels & Resorts, που άνοιξε στις 12 Οκτωβρίου, δίνοντας ξανά ζωή στο «Hotel Kastri», το παλαιότερο ίσως ξενοδοχείο της περιοχής. Μπαίνοντας στα ενδότερα, η ατμόσφαιρα αλλάζει. Η εκ βάθρων ανακαίνιση που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μπορεί να διατήρησε ανέπαφο το γοητευτικό κέλυφος του κτιρίου, στο εσωτερικό, ωστόσο, η ατμόσφαιρα έχει σύγχρονο lifestyle χαρακτήρα.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 2
Απέριττη κομψότητα και σύγχρονο ντιζάιν στα δωμάτια

«Το “Domotel Kastri” έχει όλα τα στοιχεία που είναι προαπαιτούμενα για να ενταχθεί μια μονάδα στην Domotel», μας λέει ο CEO της αλυσίδας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. «Αποτελεί landmark της περιοχής, έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και μπορεί να παρέχει προσωποποιημένες υπηρεσίες». Άλλωστε, η αναγέννηση κτιρίων με σημαντικό αρχιτεκτονικό και ιστορικό χαρακτήρα διατρέχει ως φιλοσοφία μεγάλο μέρος του portfolio της αλυσίδας: από τις καπναποθήκες των μέσων του 20ού αι. που στεγάζουν το «Les Lazaristes» της Θεσσαλονίκης και το «Xenia Volos» στις εγκαταστάσεις του παλιού «Ξενία» μέχρι το «Arni» σε ένα μοναδικό νεοκλασικό κόσμημα του 1921, στο κέντρο της Καρδίτσας, το οποίο αποτέλεσε στο παρελθόν πυρήνα της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας της περιοχής.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 3
Ο σεφ του «Kastri Bistro» Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Η χαρακτηριστική μυρωδιά του καινούργιου μάς συντροφεύει στη βόλτα με τον γενικό διευθυντή του «Domotel Kastri» Γιώργο Κυπαρισσού. Οι μεγάλες επιφάνειες καλυμμένες από ξύλο με λεπτές και πυκνές αυλακώσεις, σε συνδυασμό με τα ντιζάιν έπιπλα από οίκους της Ιταλίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον απέριττης και κομψής πολυτέλειας, τόσο στο χώρο υποδοχής όσο και στα 86 δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα και σουίτες), που μοιράζονται στα τρία επίπεδα του κεντρικού κτιρίου και σε ένα μικρότερο γειτονικό, με το οποίο υπάρχει εσωτερική επικοινωνία.

Τα deluxe είναι εκείνα που έχουν το προνόμιο να ατενίζουν το αλσύλλιο από ψηλά, αλλά και στα superior, αρκετά από τα οποία με θέα στη λεωφόρο, τα κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας εξασφαλίζουν απόλυτη ησυχία. Σε όλα, πάντως, ο εξοπλισμός αιχμής είναι ορατός, από τις επιτοίχιες ξύλινες κατασκευές –όπως ο πάγκος εργασίας, τα κομοδίνα και οι ανοιχτές ντουλάπες–, τα ιδιαίτερα έπιπλα και τις δερμάτινες πολυθρόνες σε διάφορες παστέλ αποχρώσεις, ασορτί με τα μαλακά ριχτάρια των κρεβατιών, μέχρι τις στιλάτες πόρτες των λουτρών με τα ιδιαίτερα είδη υγιεινής και αξεσουάρ της Flaminia. Οι δερμάτινες θήκες, κρεμασμένες έξω από την πόρτα κάθε δωματίου, για εφημερίδες και μηνύματα, είναι μια ακόμη όμορφη νότα.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 4
Το urban chic lobby

Αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ξενοδοχείου, ήδη από την προηγούμενη μορφή του, αποτελεί το συνεδριακό κέντρο «Εξέλιξη», ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του, με μέγιστη χωρητικότητα 1.200 ατόμων και άφθονο φυσικό φωτισμό παντού, χάρη στο σοφό σχεδιασμό του γνωστού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Εξαιρετικό πρώτο δείγμα της ανακαίνισης, που αναμένεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους χώρους, αποτελεί το αμφιθέατρο, το οποίο καθίζει μέχρι 200 άτομα – πλέον σε πανέμορφα δερμάτινα καθίσματα Poltrona Frau.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στο γαστρονομικό κομμάτι του «Domotel Kastri», το οποίο έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει προορισμό εξόδου για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, όπως μου εξηγούν ο F&B manager του ξενοδοχείου Νίκος Χάρης και ο executive chef Θοδωρής Καρίνος. Βρισκόμαστε στο «Kastri Bistro», το all day εστιατόριο του ξενοδοχείου, με τρεις διαφορετικές κάρτες. Μία με προσεγμένα σνακ που σερβίρονται από το πρωί, μία με προτάσεις για το μεσημέρι και μία τρίτη για δείπνο.

Μια γρήγορη ανάγνωση αποκαλύπτει τη δημιουργική διά­θεση για πειραματισμό πάνω σε μεσογειακές και comfort γεύσεις τόσο του Καρίνου, με πιο πρόσφατη τη θητεία του στα εστιατόρια του «Romanos» στην «Costa Navarino», όσο και του σεφ του εστιατορίου Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, με δυνατά δείγματα δουλειάς στο «Olive Garden» του «Titania». Η δοκιμή των πιάτων που έρχονται λίγο αργότερα στο τραπέζι θα δικαιώσει αμφότερους, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τις ελάχιστες ημέρες ζωής του εστιατορίου, το οποίο άνοιξε μόλις στις 17/10.

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 5
Μοντέρνο ντιζάιν και μίνιμαλ αίσθηση

Έτσι, για να πάρετε μια πρώτη γεύση, θα σας πω για εκείνη την ωραία κρέμα από μετσοβόνε με μελάνι σουπιάς, που ήρθε γυαλιστερή-γυαλιστερή, βγαλμένη θαρρείς από σωληνάριο τέμπερας, το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι που μοσχοβολούσε θάλασσα και έκανε θαυμάσια, πρωτότυπη παρέα με τις all time classic αστικές αγκινάρες αλά πολίτα, τα σαλικόρνια (σπαράγγια της θάλασσας) και τις ρίζες τοπιναμπούρ, όπως και τα εξίσου πρωτότυπα αλλά ιδιαίτερα comfort εντέλει ραβιόλια αλά χουνκιάρ μπεγεντί, με το κρέας (μοσχαρίσιο χτένι) σε ρόλο γέμισης για το χειροποίητο ζυμαρικό, συνοδεία πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και αφρού από μπεσαμέλ.

Είναι αρκετά ακόμα τα στοιχεία που με κάνουν να συνειδητοποιήσω ότι εδώ γίνεται δουλειά επιπέδου. Από τα πιο μικρά, όπως τα ποτήρια Riedel και τα υπέροχα λαδόξιδα της Ladolea που κοσμούν τα τραπέζια, μέχρι τα πιο ουσιαστικά, όπως τα γλυκά που δημιουργεί ο pastry chef Μπάμπης Νάκος με θητεία στη «Σπονδή», τα signature και όχι μόνο κοκτέιλ που θα σερβίρονται στο λιλιπούτειο (και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα) μπαράκι «Point Nord», το πολύ προσεγμένο πρωινό στο άλλο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Contemporary Restaurant» (που ενδέχεται στο μέλλον να «ανοίξει» και σε εξωτερικούς επισκέπτες για κυριακάτικα brunch).

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 6
Στο κατώφλι της νέας εποχής

Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα τεθεί σε λειτουργία και ο πριβέ χώρος του «Kastri Bistro», εφοδιασμένος με ένα μοναστηριακό τραπέζι και ένα οκτάμετρο ψυγείο-βιτρίνα για την ωρίμανση των εκλεκτών κρεάτων Oberto, που εισάγονται απευθείας από τη Macelleria Oberto (με ιστορία από το 1965 στο Πιεμόντε της Ιταλίας) και προέρχονται από διασταύρωση των βοοειδών της ευρύτερης περιοχής του Πιεμόντε με εκείνα της ράτσας Zebu του Πακιστάν.


«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συνθήκη για ένα “σπίτι μακριά απ’ το σπίτι”», υπογραμμίζει ο κ. Χάρης στο τέλος της κουβέντας μας, φιλοδοξία που εκφράζει και ο κ. Αλεξόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «Η φιλοξενία, όπως την εννοούμε εμείς στην Domotel, δεν είναι B2B ή B2C αλλά... H2H, δηλαδή Human to Human».

Domotel Kastri: Ξανασυστήνοντας μια γειτονιά με αριστοκρατική αίγλη - εικόνα 7
Δοκιμάσαμε ένα πρωτότυπο μπαρμπούνι με αγκινάρες

Όσο για την κάθοδο της Domotel στην Αθήνα που σηματοδοτεί το «Domotel Kastri», ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει: «Η τοποθέτηση στην πρωτεύουσα αποτελούσε πάντα στρατηγική προτεραιότητα για την ανάπτυξή μας. Η Αθήνα είναι η βιτρίνα της χώρας, όχι μόνο στο εσωτερικό της αλλά και στο εξωτερικό. Στόχος της Domotel είναι να προωθήσει νέους προορισμούς στην παρθένα Ελλάδα και να προαγάγει τον τουρισμό με ταυτότητα. Η Αθήνα είναι η κύρια πύλη εισόδου και το εφαλτήριο για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου εδώ

«Domotel Kastri», Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία - Καστρί, 2103507100

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.