Λονδίνο: Christ-must και νέα trends

«Δεν υπάρχει αρκετός Δεκέμβρης να χωρέσει όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη τα Χριστούγεννα!» διατυμπανίζει το «Time Out London»… και η Βιβιάννα Μηλιαρέση μας βοηθάει να διαλέξουμε με επίκεντρο τις ανερχόμενες ανατολικές γειτονιές.

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends

«Δεν υπάρχει αρκετός Δεκέμβρης να χωρέσει όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη τα Χριστούγεννα!» διατυμπανίζει το «Time Out London»… και η Eastender Βιβιάννα Μηλιαρέση μας βοηθάει να διαλέξουμε με επίκεντρο τις ανερχόμενες ανατολικές γειτονιές.

Γιορτινά must

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 1
Κλείστε θέση εγκαίρως για τον «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

Να πιεις mulled cider (ζεστό πικάντικο ρόφημα από χυμό μήλου ή cider) σε μια κλασική βρετανική παμπ. Να επισκεφθείς το «χωριό» Winter Wonderland που «χτίζεται» κάθε χρόνο στο Hyde Park. Να κάνεις πατινάζ στον πάγο σε ένα από τα ice-rinks της πόλης: Natural History Museum, Τower of London, Somerset House, BroadGate και Hampstead Heath. Να παρακολουθήσεις ένα (τουλάχιστον) μιούζικαλ στο West End. Must και μια παράσταση στο Royal Opera House: θα πρέπει να βιαστείς αν θέλεις να κλείσεις θέση για το μπαλέτο «Don Quixote». Nα επισκεφθείς μία από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης: μέρος του Southbank Center Winter Festival, το London Southbank Christmas Market, το βαυαριανό χωριό στη νότια όχθη του Τάμεση. Να δεις λίγη τέχνη. Η Tate Modern φέτος το χειμώνα φιλοξενεί Sigmar Polke, ενώ το V&A τα πιο διάσημα έργα του Βρετανού ρομαντικού Constable.

New shopping

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 2
Spitalfields Market: η νέα Mέκκα του χίπστερ shopper.

Τo ανατολικό κέντρο της πόλης έχει εξελιχθεί σε Mέκκα του χίπστερ shopper. Δίπλα σε αλυσίδες όπως οι Urban Outfitters και Office, τo Spitalfields Market δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Carnaby Street με vintage και διεθνή brands. Μια βόλτα στη Red Church Street θα σε οδηγήσει σε λιλιπούτεια, edgy μαγαζιά όπως τα 11 Boundary, Labour & Wait, Caravan. Ένα στενό παρακάτω, το ethical εμπορικό κέντρο Boxpark στο Shoreditch, το πρώτο pop-up mall παγκοσμίως, αναπτύσσεται διαρκώς. Στην Brick Lane θα βρεις τα πιο «it» vintage μαγαζιά της μητρόπολης (Rokit, Beyond Retro, Absolute Vintage), το καλοσυνάτο Brick Lane Bookshop και ανεξάρτητες μπουτίκ για κάθε πορτοφόλι.

Hip hoteling

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 3
Γιορτινό glamour στο «The Dorchester Hotel»

Το χιπ αμερικάνικο Αce διακτινίστηκε από το Σιάτλ και το Μανχάταν στο «Crowne Plaza» του Shoreditch. Φιλοξενεί εκθέσεις, ενώ φιλοδοξεί να συμβάλει στο gentrification της περιοχής (από € 252). Το πεντάστερο μπουτίκ ANdAZ –μέλος του ομίλου Hyatt– στη Liverpool Street, υπόσχεται μια άνετη και uber tech πολυτελή διαμονή (από € 235). Σταθερή αξία παραμένει το επίσης πεντάστερο The Dorchester στο Mayfair που υπόσχεται διαχρονικό γκλάμουρ σε μια χριστουγεννιάτικη Χώρα των Θαυμάτων. (από € 688-750).

5 ο’clock tea (and cake)

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 4
Το «Brick Lane Coffee» σερβίρει ποιοτικό καφέ.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Brick Lane θα συνατήσεις –ή μάλλον θα μυρίσεις– τη σοκολατερί Dark Sugars: βουνά σοκολάτας διακρίνονται από μακριά. Λίγες… γιάρδες παρακάτω το The Brick Lane Cοffee σερβίρει τον ποιοτικότερο καφέ της περιοχής, ενώ οι υγιεινιστές αγαπούν το Lovage του «Ace Hotel» για τους χυμούς και τα smoothies από εποχικά υλικά τοπικής παραγωγής. To Forge & Co μόλις άνοιξε και προσφέρεται για όλες τις ώρες. Το επιλέγουμε για τις μεγάλες τζαμαρίες με θέα τη Shoreditch και την ποικιλία χορτοφαγικών πιάτων.

Eating out

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 5
Οι Λονδρέζοι συρρέουν στην τρατορία Βοcca Di Lupo στο Soho.

Ο «δικός» μας Γιάννης Παπουτσής μαζί με τον Scott Collins είναι οι εγκέφαλοι πίσω από το MEATLiquor, το halloumi & mushroom burger του οποίου φιγουράρισε στο top 5 της «Evening Standard». Το Βοcca Di Lupo στο Soho αυτοσυστήνεται ως μια οικογενειακή, ταπεινή τρατορία, ωστόσο οι Λονδρέζοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για αξιόπιστη επιλογή ιταλικής κουζίνας με παλιές, τοπικές συνταγές, πολυτελείς χώρους και βραβευμένη λίστα ιταλικών κρασιών. Για εξαιρετικά γκουρμέ καταστάσεις, συστήνουμε το L’Atelier του διάσημου Joel Robuchon, με ένα αστέρι Michelin και ορτύκι γεμιστό με foie gras ως signature recipe. Σε περίπτωση που σε πιάσει μια λιγούρα και θέλεις κάτι οικονομικό και ποιοτικό εδώ και τώρα, το ναπολιτάνικης καταγωγής Franco Maca ψήνει εξαιρετική pizza σε ξυλόφουρνο. Θα το βρεις παντού.

Nightlife places to be

Λονδίνο: Christ-must και νέα trends - εικόνα 6
Skating στο Hampton Court.

To Hoi Polloi του «Ace Hotel» μέσα σε λιγότερο από χρόνο καθιερώθηκε ως αγαπημένο στέκι των East Londoners. Οι West Enders έρχονται εδώ για ένα κοκτέιλ με αέρα Νέας Υόρκης και αισθητική «Mad Men». Οι πιο μυημένοι ανεβαίνουν μέχρι το πολύπαθο Dalston, αγνοούν τον κλαμπόβιο συρφετό και χώνονται στο Ruby’s που σε διακτινίζει στο 19ο αιώνα αφού είναι γεμάτο αντίκες, αποπνέει βικτοριανή αίγλη και σερβίρει σε κονσέρβες και μπουκάλια γάλακτος. Στο Hoxton η jazz pub Nola πάει κόντρα στο ρεύμα, αφού μένει ανοιχτή μέχρι τις 3 π.μ. Τρομπόνια κρέμονται από τους τοίχους, ενώ διατίθεται μενού πούρων – και πριβέ ταράτσα να τα απολαύσετε. Αλλά η νέα τάση της πόλης είναι τα dessert bars. Αφήσαμε την καρδιά μας στο Τhe Pudding Bar στην Greek Street για το banoffee με τις καραμελωμένες μπανάνες συνοδεία παγωτού λευκής σοκολάτας...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.