ΒΟΛΟΣ

Γλυκός ο Δεκέμβρης φέτος, σε κάνει να ονειρεύεσαι βόλτες στην προκυμαία με τους ψαράδες να μαντάρουν τα μπορντό δίχτυα τους, τσίπουρο και γυαλιστερές με θέα τα καραβάκια. Ναι, η εποχή είναι ταμάμ για Βόλο, με πόλο έλξης το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου - και το καινούργιο τετράστερο ξενοδοχείο Volos Palace να αποτελεί ένα ακόμη θέλγητρο.

ΒΟΛΟΣ

πολυμορφική γοητεία

Γλυκός ο Δεκέμβρης φέτος, σε κάνει να ονειρεύεσαι βόλτες στην προκυμαία με τους ψαράδες να μαντάρουν τα μπορντό δίχτυα τους, τσίπουρο και γυαλιστερές με θέα τα καραβάκια. Ναι, η εποχή είναι ταμάμ για Βόλο, με πόλο έλξης το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου - και το καινούργιο τετράστερο ξενοδοχείο Volos Palace να αποτελεί ένα ακόμη θέλγητρο.

από την Ελένη Κούκη

Volos Palace

ΒΟΛΟΣ - εικόνα 1

Από τις βεράντες του ατενίζεις το εμπορικό λιμάνι του Βόλου, τις παλιές αποθήκες, τα κτίρια της ιχθυαγοράς, που σιγά σιγά ανακαινίζονται. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στην αρχή του Βόλου και μπροστά του απλώνεται το πάρκο του δημαρχείου. Σε νεοκλασικό στυλ, φωτίζεται κομψά τα βράδια, υπογραμμίζοντας στους περαστικούς ότι η πόλη απέκτησε ένα νέο σημείο αναφοράς.

Η πρώτη εντύπωση από τους εσωτερικούς χώρους σε κερδίζει. Η μαρμάρινη αίθουσα της ρεσεψιόν έχει μια ήρεμη μεγαλοπρέπεια. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο χώρος του καφέ σε ζεστό εγγλέζικο στυλ. Οι πράσινες μεταξωτές κουρτίνες, οι κόκκινοι καναπέδες και τα κίτρινα μουσταρδί παραπέτα στα παράθυρα δημιουργούν ένα σκηνικό κλασικής ζεστασιάς.

Τα στάνταρ δωμάτια είναι πιο συμβατικά, χωρίς όμως να κάνουν υποχωρήσεις. Εδώ κυριαρχεί το κόκκινο. Σκούρα ξύλινα έπιπλα, επιχρυσωμένα λαμπατέρ, μεγάλα κρεβάτια με ψηλό κεφαλάρι δημιουργούν ένα σύνολο συντηρητικής άνεσης. Οι σουίτες νούμερο 410 και 510 ξεχωρίζουν. Είναι πολύ πιο άνετες σε τετραγωνικά και με πιο πολυτελή διακόσμηση, το αξεπέραστο όμως ατού τους είναι οι μεγάλες τους βεράντες (σαν νεοκλασικές terrace), από τις οποίες μπορείς να αγναντεύεις με τις ώρες την κίνηση του λιμανιού.

Το πρωινό σερβίρεται σε ένα μάλλον μικρό αλλά ευχάριστο χώρο με καρέκλες σε ντεκαπέ λευκό χρώμα, που αφήνει να διακρίνονται τα νερά του ξύλου, μακριές κρεμ κουρτίνες και ταβάνι με ζωγραφισμένα σύννεφα. Στο μπουφέ βρίσκουμε όλα τα κλασικά συν κάποια ζεστά πιάτα. Θα θέλαμε λίγη παραπάνω ποικιλία, αλλά, εντάξει, αρχή είναι ακόμη, ίσως εμπλουτιστεί αργότερα!

Βόλτα στην παραλία

ΒΟΛΟΣ - εικόνα 2

Η παραλία του Βόλου είναι πραγματικά αγνώριστη. Μια σειρά από αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έβαλαν τέλος στο χάος των αυτοκινήτων, ενώ ένα διακριτικό ρετούς ενοποίησε τη διαδρομή κατά μήκος όλης της «περατζάδας». Το βράδυ γίνεται πανικός στα τσιπουράδικα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν κάποια πιο γνωστά ονόματα, όπως η «Ψάθα» και ο «Παπαδής», κατά βάσιν όμως η ποιότητα είναι πάνω κάτω η ίδια σε όλα. Η παραλία όμως δεν τελειώνει εκεί που σταματούν τα μαγαζιά: αν την περπατήσετε μέχρι τέλος, θα φτάσετε στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, που και αυτό ανακαινίστηκε εκ βάθρων και ξανάνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικούς μήνες και αναδείχτηκε σε ένα από τα ομορφότερα περιφερειακά μουσεία της χώρας.

ΒΟΛΟΣ - εικόνα 3

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου

Και τι δεν έχουμε δει τόσα χρόνια στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Μουσικού Θεάτρου του Βόλου που είναι πια αφορμή για να πας στην πόλη. Το φετινό πρόγραμμα είναι ταυτόχρονα ελκυστικό και δυναμικό, και δίνει βάρος τόσο στην πρωτογενή παραγωγή θεαμάτων από τους καλλιτέχνες της περιοχής όσο και στις διεθνείς μετακλήσεις. Έχουμε και λέμε: φλογερό Φλαμένκο από το βιρτουόζο χορευτή Antonio Canales και την ομάδα του (18 & 19/12), κλοουνερί και παντομίμα από τους κλόουν του «θεάτρου των παραισθήσεων» Teatro Delusio (21, 22 & 23/12), ρώσικους παραδοσιακούς χορούς από τα Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ (25 & 26/12) και ζογκλερικό σόλο από το Γάλλο «μετρ του είδους» Philippe Menard (3 & 4/1). Το καλύτερό μας όμως; Το μουσικό παραμύθιασμα που μας υπόσχεται η ωραιότερη ιστορία φαντασμάτων που γράφτηκε ποτέ, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς με ήρωα τον τσιγκούνη Σκρουτζ σε μια θεαματική παραγωγή από το TNT Music Theatre Britain (29 & 30/12).

Ιλειάνα Δημάδη
idimadi@athinorama.gr
Ιnfo

VOLOS PALACE Ξενοφώντος & Θρακών, Βόλος, 24210/76501-5. Tιμή δίκλινου από € 104 (με πρωινό).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ 24210/78163

www.volos-m.gr/cemth

Τεύχος 239, 9/12/2004

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο

Η Υπουργός Τουρισμού υποδέχτηκε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην παλιά πόλη της Κέρκυρας την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Κέρκυρα: Ξενάγηση της πριγκίπισσας Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με την Πριγκίπισσα Κάκο στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης ενώ το μεσημέρι η Υπουργός Τουρισμού θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της.

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.