Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία

Ψάχνετε για Christmas getaways της τελευταίας στιγμής; Από τα πολυτελή mountain resorts μέχρι τους παρεΐστικους ξενώνες των βουνών, τα ξενοδοχεία υποδέχονται τις φετινές γιορτές με ιδιαίτερα πακέτα, καλύτερες τιμές και πολλές εκπλήξεις.

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία

Ψάχνετε για Christmas getaways της τελευταίας στιγμής; Από τα πολυτελή mountain resorts μέχρι τους παρεΐστικους ξενώνες των βουνών, τα ξενοδοχεία υποδέχονται τις φετινές γιορτές με ιδιαίτερα πακέτα, καλύτερες τιμές και πολλές εκπλήξεις.

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 1
Aristi Mountain Resort, Ζαγοροχώρια

Υπηρετώντας την apres ski φιλοσοφία, τα μεγάλα ορεινά resorts είναι ιδανικά τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες ή ζευγάρια που αποζητούν τη χαλάρωση ύστερα από μια μέρα στα χιόνια (καιρού επιτρέποντος) ή σε πανέμορφα βουνίσια τοπία. Όπως λ.χ. το Miramonte Chalet Hotel Spa, μόλις 17 χλμ. από το χιονοδρομικό του Καϊμακ­τσαλάν και 100 μ. από την πλατεία του Παλαιού Αγίου Αθανασίου. Πίνακες γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Τσόκλης, Τσαρούχης κ.ά.) και χειροποίητα χαλιά υπογραμμίζουν την πολυτελή ατμόσφαιρα, ενώ στα δωμάτια –όλα με τζάκι και kingsize κρεβάτια– κυριαρχούν οι κομψές και απλές γραμμές (πακέτα 3 διανυκτερεύσεων € 840 και 4 διανυκτερεύσεων € 1.080, και τα δύο με χρήση spa, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2381039904).

Η θέα στους Πύργους της Αστράκας και στο αντικρινό Πάπιγκο είναι το δυνατό σημείο του Aristi Mountain Resort στην κορυφή της Αρίστης στα Ζαγοροχώρια. Μαζί βεβαίως με την εξαιρετική φιλοξενία της ομάδας του ξενοδοχείου και τα ζεστά και πολυτελή δωμάτια με τα μεγάλα μπάνια (μίνιμουμ 4 διανυκτερεύσεις: € 180 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2653041330).

Mountain & spa resorts

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 2
«Konitsa Mountain Hotel», Κόνιτσα

Πανοραμική και η θέα στις πλαγιές­ της Τραπεζίτσας και στον Αωό από το Konitsa Mountain Hotel, όπου θα απολαύσετε σπιτική φιλοξενία από την οικογένεια Εξάρχου και πρωινό με δικά τους προϊόντα (τυριά, γιαούρτι, πίτες κ.ά.). Άνετα και φωτεινά τα δωμάτια σε παραδοσιακό κονιτσιώτικο στιλ, με υπέροχα ταμπλαδωτά ταβάνια. Οι επιλογές για εκδρομές με βάση το ξενοδοχείο είναι πολλές: από τα πετρόχτιστα Μαστοροχώρια και τα Ζαγοροχώρια μέχρι το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και τα Γιάννενα (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 80 ανά ημέρα με χρήση σάουνας, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2655029390.


Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 3
«Santa Marina Arachova Resort & Spa», Αράχοβα

Σαν πηλιορείτικο χωριό, με κήπο και πλακόστρωτη διαμόρφωση, το Pelion Resort της Πορταριάς απλώνεται σε δύο κεντρικά κτίρια με κοινόχρηστους χώρους (μπαρ, εστια­τόριο, καθιστικά με τζάκια, spa με τζακούζι και φινλανδική σάουνα) και βοηθητικά, που φιλοξενούν τα δωμάτια διαφόρων κατηγοριών. Έχει και παιδική χαρά, ενώ το πακέτο 3 διανυκτερεύσεων σε δίκλινο δωμάτιο (€ 410) περιλαμβάνει πρωινό αμερικανικού τύπου σε μπουφέ και δείπνο καθημερινά, όπως και το εορταστικό ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς (2428099990).

Σε ύψωμα πάνω από το Νεοχώρι, το χωριό-μπαλκόνι της Λίμνης Πλαστήρα, το Νεβρός Hotel Resort & Spa συνδυάζει επιτυχημένα τη μοντέρνα και πολυτελή αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο. Τα εορταστικά πακέτα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις πραγματικά προσιτές τιμές (Χριστούγεννα: 3 διανυκτερεύσεις € 300, 4 διανυκτερεύσεις € 380 / Πρωτοχρονιά: 3 διανυκτερεύσεις € 360, 4 διανυκτερεύσεις € 400 / Φώτα: 2 διανυκτερεύσεις € 240. Δωμάτια με τζάκι, χρήση spa, ρεβεγιόν­ με έξτρα χρέωση, 2441093201).

Στην πάντα δημοφιλή Αράχοβα, το Santa Marina Arachova Resort & Spa εξακολουθεί να φέρνει την ατμόσφαιρα resorts των γαλλικών Άλπεων λίγο πιο κοντά μας, με 20 πολυτελείς σουίτες και μία βίλα, ντιζαϊνάτα σαλόνια και μπαρ, φοβερό spa και γαστρονομία αξιώσεων στο εστιατόριο «The Lounge» (εορταστικό 5ήμερο πακέτο για 22-26/12 ή 28/12-1/1 € 1.080, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2267031954).

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 4
Κάθε βόλτα στην ορεινή Αρκαδία περνάει από τα Λαγκάδια

Στο κέντρο της Αράχοβας, τώρα, και σε απόσταση αναπνοής από τα μπαρ και τα εστιατόρια του οικισμού, το boutique «αδερφάκι» του Santa Marina ξεχωρίζει για την κομψή ζεστασιά των κοινόχρηστων χώρων του, όπως το μπαρ ή το lobby lounge με τη βιβλιοθήκη, το τζάκι και οι ιδιαίτερες γωνιές του αλλά και το ντεκ με τις σεζλόνγκ και την παιδική χαρά (εορταστικό 5ήμερο πακέτο για 22-26/12 ή 28/12-1/1 € 520, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση στο εστιατόριό του «Βράχος», 2267031230).

Αν πάλι προτιμάτε την ορεινή Αρκαδία, το Arcadia Resort μόλις άνοιξε σε ήσυχο σημείο λίγο πριν από τη Βυτίνα, με το Μαίναλο στο background. Η English country style αισθητική του διακοσμητή Σωτήρη Μπακόπουλου αποτυπώνεται με θεατρικό τρόπο τόσο στα 14 δωμάτια και σουίτες που αναπτύσσονται σε δύο ορόφους όσο και στους κοινόχρηστους χώρους, από τους οποίους ξεχωρίζει το σαλονάκι με τη γυάλινη οροφή. Πρωινό ενισχυμένο με τραχανόσουπα, τυριά και γιαούρτια από τη Βυτίνα (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 120 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση στα πολύ δημοφιλή «Κόκκινα Πιθάρια», 2795022330).

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 5
«Alkyon Hotel», Βραχάτι

Το Αρχοντικό Καλτεζιώτη είναι ένα ξεχωριστό ορεινό resort στα Κάψια, που αναπτύσσεται γύρω από αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1860 με θέα στις πλαγιές του Μαινάλου, ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους και spa με πισίνα. Τα εορταστικά πακέτα, πέρα από το ιδιαίτερα ποιοτικό πρωινό, περιλαμβάνουν και ρεβεγιόν σε μπουφέ με DJ και απεριόριστο κρασί (3 διανυκτερεύσεις € 600, 4 διανυκτερεύσεις € 700, 2710235822).

Αν ταξιδεύετε με παιδιά και αγαπάτε τη χαλάρωση, το Alkyon Hotel στο Βραχάτι είναι η κίνηση-ματ και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Το εορταστικό πακέτο περιλαμβάνει κοκτέιλ καλωσορίσματος, πλήρη διατροφή, χρήση των εγκαταστάσεων του νέου Spa Center (1.300 τ.μ.), καφέ με γλυκίσματα καθημερινά, ρεβεγιόν με DJ, δημιουργική απασχόληση των παιδιών το πρωί και το απόγευμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον εσωτερικό παιδότοπο και πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας με δώρο περιποίηση προσώπου και σώματος (μίνιμουμ 2 διανυκτερεύσεις: € 84 ανά άτομο την ημέρα, 2741052010).

Boutique hotels

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 6
«Αυραγόνιον», Μεγάλο Πάπιγκο

Εδώ οι πολυτελείς νότες πάνε χέρι χέρι με τις προσωποποιημένες υπηρεσίες. Πρώτη στάση στα Ζαγοροχώρια: στο πετρόχτιστο συγκρότημα Κήποι Suites η πανοραμική θέα στον κάμπο των Κήπων συνδυάζεται με ατμοσφαιρικές σουίτες με κρυφούς φωτισμούς, καθιστικά δίπλα στο τζάκι και μίνιμαλ μπάνια με υδρομασάζ. Το πολύ καλό χειροποίητο πρωινό σερβίρεται στον κάτω όροφο του κεντρικού κτιρίου, όταν νυχτώνει όμως όλοι ανεβαίνουν στο wine bar του επάνω ορόφου (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 135 ανά ημέρα με ξύλα για το τζάκι, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2653071995).

Το Amaryllis Luxury Guest House στα Άνω Πεδινά θα σας μεταφέρει νοερά στην Προβηγκία, χάρη στα απαλά πατιναρισμένα χρώματα, τις γαλλικές αντίκες, τα κρεβάτια με σκαλιστό κεφαλάρι και τα μαρμάρινα μπάνια του. Στην τραπεζαρία δίπλα στο αναμμένο τζάκι, συνοδεία μουσικής, σαμπάνιας­ και κρασιού, θα σερβιριστεί δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων σε superior δίκλινο με τζάκι­, welcome drink και late check out με € 315, ρεβεγιόν κατ’ άτομο με το κρασί € 40, 2653071132).

Στο κομψό Gamila Rocks Adventure Resort στην Αρίστη θα χορτάσετε θέα στις εντυπωσιακές κορυφές της Γκαμήλας, ύπνο σε εξαιρετικά στρώματα Dunlopillo Richmond και σούπερ πρωινό με δικές τους βιολογικές μαρμελάδες, στραπατσάδα, πατατοκροκέτες κ.ά. Υπάρχει κι εξοπλισμένο γυμναστήριο, ενώ έχουν εξασφαλίσει ειδικές τιμές για μεταφορά στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 75 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση στο κελάρι με το μπιλιάρδο, 2653041070).

Το Aberratio Boutique Hotel προστέθηκε μόλις στις 28/10 στο ξενοδοχειακό σκηνικό της Αρίστης, σε κτήμα 5 στρ. με υπέροχη θέα στο Πάπιγκο και τον Βοϊδομάτη. Τα ζεστά και πολύ προσεγμένα δωμάτια συμπληρώνουν αρμονικά οι cosy κοινόχρηστοι χώροι (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 110 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2653042202).

Το Αυραγόνιον στο Μεγάλο Πάπιγκο είναι ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς στεγάζεται σε έξι παραδοσιακά σπίτια που αναπαλαιώθηκαν και συμπληρώθηκαν με καινούργια κτίσματα από ντόπιους τεχνίτες της πέτρας Πολύ όμορφη η εσωτερική αυλή με το πηγάδι αλλά και το αυτόνομο καφέ-μπαρ σε ανοιχτόχρωμους τόνους (€ 100, 2653041129).

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 7
«Kinsterna Hotel & Spa», Μονεμβασιά

Νέα άφιξη στο Μεγάλο Χωριό (λίγο έξω από το Καρπενήσι) η Αρχοντόπετρα, με 7 πολυτελείς σουίτες που εξοπλίζονται με kingsize κρεβάτια, γωνιά ψυχαγωγίας με οθόνη TFT 32’’ και Internet, ενεργειακό τζάκι, χαλιά και μπάνια με υδρομασάζ. Σίγουρα θα απολαύσετε τη θέα από το καφέ, ενώ για τα γεύματά σας θα σας προτείνουν τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής (€ 120 ανά ημέρα, με χρήση του spa, 2237041100).

Στην είσοδο της Πορταριάς και με εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό Αγριόλευκες, το Valeni Boutique Hotel αποτελεί ξεχωριστή πρόταση για ορεινές αποδράσεις που συνδυάζουν μοντέρνα αισθητική, εικαστικές πινελιές και παροχές επιπέδου. Για τις γιορτές υπάρχουν πακέτα 4 διανυκτερεύσεων (22-26/12, 29/12-2/1, € 620) που περιλαμβάνουν δύο δείπνα (24-25/12, 31/12-1/1) και χρήση spa (2428090206).

Το Aleka’s House είναι σχεδόν συνώνυμο με την Τσαγκαράδα τα τελευταία 55 χρόνια. Στα ανακαινισμένα δωμάτια έχει δοθεί μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ενώ η οικογένεια Στεργιοπούλου θα σας κερδίσει με την άψογη φιλοξενία της. Για τα γεύματά σας θα κατεβείτε λίγα σκαλοπάτια μέχρι την ξακουστή ταβέρνα τους (€ 80, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2426049380).

Ο πολυτελής ξενώνας Λείριον προσφέρει αίσθηση πλήρους απομόνωσης σε μια καταπληκτική, παρθένα περιοχή πάνω από το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας, σε υψόμετρο 1.250 μ. Στα μεγάλα δωμάτια με τα μαρμάρινα μπάνια τα έπιπλα και τα φωτιστικά είναι χειροποίητα και η θέα εξαιρετική. Διαθέτει κι εστιατόριο με τοπικές γεύσεις αλλά και φάρμα με ελάφια. Εκτός από την Καλαμπάκα, πολύ κοντά βρίσκεται και το χιονοδρομικό του Περτουλίου (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 82 ανά ημέρα, 2432041502).

Κατεβαίνοντας στην Πελοπόννησο και την περιοχή της Μονεμβασιάς, το Kinsterna Hotel & Spa, ένα από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά ξενοδοχεία, απλώνεται σε ειδυλλιακό κτήμα με επίκεντρο ένα πανέμορφο αρχοντικό. Τα εορταστικά πακέτα (Χριστούγεννα: € 590, Πρωτοχρονιά: € 650) περιλαμβάνουν 3 διανυκτερεύσεις, ρεβεγιόν 7 πιάτων στο πολύ καλό εστιατόριο (ο σεφ εμπνέεται φέτος από τους 7 πελοποννησιακούς νομούς), εορταστικό brunch και πρωινό αλά καρτ (2732066300).

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 8
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης επιμελείται τις γεύσεις στο εστιατόριο του «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα της Μάνης

Οι τρεις σουίτες που απαρτίζουν το φρέσκο Moni Emvasis ενδείκνυνται για exclusive διαμονή στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, με επώνυμα design έπιπλα (Roda, Driade, Poltrona Frau κ.λπ.) να δίνουν τον τόνο. Στο αδελφό και talk of the… castle εστιατόριο «Χρυσόβουλο» την κουζίνα επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας, ο οποίος έχει ετοιμάσει δύο πολύ ξεχωριστά μενού 6 πιάτων για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (πακέτο 4 διανυκτερεύσεων με πρωινό αλά καρτ και δώρο το ρεβεγιόν: € 999, πακέτο 3 διανυκτερεύσεων: € 750, ρεβεγιόν: € 65/άτομο χωρίς τα ποτά, 2732062122).

Ένα νέο πολυτελή ξενώνα, το Citta dei Nicliani, έχει να παρουσιάσει και η Κοίτα της Μάνης σε ιστορικό κτίριο με ιδιαίτερο στιλ. Η φροντίδα της οικογένειας Σέψα είναι ορατή παντού και ιδιαίτερα στο πρωινό, που περιλαμβάνει από λαλάγκια, σύγκλινο και ομελέτες μέχρι σολομό και μπρικ (πακέτο 4 διανυκτερεύσεων: € 300, περιλαμβάνει κι ένα γεύμα που θα μπορούσε να είναι το ρεβεγιόν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, 2733051827).

Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο μανιάτικο κτίριο του 1870 πάνω στη θάλασσα, το Κυρίμαι στον Γερολιμένα δικαίως βραβεύτηκε φέτος ως Best Historic Hotel by the water. την κουζίνα του επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ισχύουν πακέτα 4 διανυκτερεύσεων (€ 380), που περιλαμβάνουν διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, ξύλα για το τζάκι και ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική (2733054288).

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 9
Hotel Vager, Λεβίδι

Σε ένα κτήμα με αιωνόβιες ελιές στην άκρη του Οίτυλου και με φοβερή θέα στον όρμο, το Ξεμόνι θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο και ξεχωρίζει για την πολυτελή διακόσμηση και τις χειροποίητες και vintage λεπτομέρειες. Ισχύουν ειδικά πακέτα (3 διανυκτερεύσεις: € 230, 4 διανυκτερεύσεις: € 290, 5 διανυκτερεύσεις: € 350) και περιλαμβάνουν διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, πλούσιο πρωινό και δείπνο του ρεβεγιόν (2733055283).

Το τετράστερο Hotel Vager μόλις άνοιξε στο Λεβίδι. Πρόκειται για το επιβλητικό πατρογονικό αρχοντικό της Μαρίνας και του Νικόλα Vager στον ψηλότερο λόφο του χωριού , το οποίο πλέον δεσπόζει ως τετράστερο boutique hotel με exclusive φιλοσοφία, έπιπλα Κούρτης, αντίκες, ξύλινα πατώματα με υποδαπέδια θέρμανση, αγγλικά κλινοσκεπάσματα καλής ποιότητας, επώνυμα amenities, σπιτικό πρωινό και ανεπανάληπτη θέα από το Hydropool spa (από €120 το δίκλινο και €180 οι σουίτες, 2796022073).


Ξενώνες με προσωπικότητα

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 10
«Ορίζοντες Τζουμέρκων», Τζουμέρκα

Ξεκινάμε με μια νέα άφιξη στο Λεωνίδιο, που επιτέλους αποκτά έναν ξενώνα στα μέτρα του. Το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο τσακώνικο αρχοντικό και περιλαμβάνει δωμάτια και διαμερίσματα διαφόρων τύπων με επώνυμο εξοπλισμό και δια­κόσμηση με ρομαντικές πινελιές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προσφέρουν ροφήματα και γλυκά (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 60 ανά ημέρα, 2757022476).

Σχετικά πρόσφατη άφιξη στην κορυφή του Οίτυλου, ο πετρόχτιστος ξενώνας Πετρίτης Mani Guest House συνδυάζει ατμόσφαιρα και ζεστασιά. Η οικογένεια Γριβαία έχει ετοιμάσει 2 πακέτα (3 διανυκτερεύσεις: € 300, 4 διανυκτερεύσεις: € 350) που περιλαμβάνουν welcome drink, late check out κι εορταστικό γεύμα από τα χέρια της κ. Αθηνάς, που ετοιμάζει και το πλούσιο σπιτικό πρωινό (2733052600, 6976195448).

Χτισμένος σε υψόμετρο 600 μ. στα Πικουλιάνικα, το κοντινότερο χωριό από τον Μυστρά, ο Ξενώνας Μαζαράκη συνταιριάζει τη βυζαντινή αύρα με την country chic ατμόσφαιρα. Γλυκό καλωσόρισμα στο δωμάτιο με χριστουγεννιάτικα γλυκά κι ένα μπουκάλι κρασί και πρωινό σε καλάθι όποια ώρα θέλετε (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 110 ανά ημέρα, € 90 για περισσότερες, 2731020414).

Προσιτός ξενώνας νεοκλασικού στιλ σε κήπο με πανοραμική θέα, το Anthemion απέχει 800 μ. από το κέντρο του Ναυπλίου. Διαθέτει 5 δωμάτια (τα 2 είναι interconnecting) και 4 σουίτες 40 τ.μ. με τζάκι, ενώ κατόπιν συνεννόησης παρέχονται παρκοκρέβατα, ποδήλατα για βόλτες και δωρεάν μεταφορά από τα ΚΤΕΛ (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 65 ανά ημέρα, 2752022912).

Τα Χριστούγεννα στον «πράσινο» ξενώνα Γόρτυς, που στεγάζεται σε πανέμορφο ανακαινισμένο κτίριο του 1900 στο Ελληνικό Αρκαδίας, έχουν ατμόσφαιρα οικογενειακής γιορτής. Ροφήματα και σπιτικά λικέρ κερασμένα καθημερινά, δώρο-έκπληξη για όποιον πετύχει το φλουρί της Πρωτοχρονιάς και πρωινό που ειδικά αυτές τις ημέρες θα σας ταξιδέψει στην παιδική σας ηλικία με αβγόφετες, τηγανίτες, λουκουμάδες κ.ά. (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 75 ανά ημέρα, 2791031040).

Το τζάκι στον οντά του παραδοσιακού στεμνιτσιώτικου σπιτιού που στεγάζει το Μπελλαίικο θα καίει συνέχεια την περίοδο των γιορτών. Ψυχή του ξενώνα η Νένα Γκριντζιά, που ανήμερα των Χριστουγέννων θα τρατάρει χριστόψωμο, την πρώτη του χρόνου θα ονοματίσει τα κομμάτια της βασιλόπιτας, οργανώνει όμως και την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία με κεράσματα και μουσικές (€ 80, 2795081286).

Το ξενοδοχείο Ορίζοντες Τζουμέρκων άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο σε υψόμετρο 1.000 μ. στην κωμόπολη Πράμαντα. Πρόκειται για μοντέρνα κατασκευή με κυρίαρχα υλικά την πέτρα, το ξύλο και το γυαλί που δίνουν τον τόνο και στον ενιαίο ισόγειο χώρο των 500 τ.μ. με τεράστια τζαμαρία, καφέ-μπαρ κι εστιατόριο. Θα υπάρχει ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, συνοδεία ορχήστρας. Οι εορταστικές τιμές για μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις είναι € 80 ανά ημέρα ( 2659061002 ).


Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 11
Για χριστουγεννιάτικο ski στην Αράχοβα

Στο Δελβινάκι Πωγωνίου, ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά της Ηπείρου, ο ξενώνας Παιώνια σας περιμένει σε ένα πέτρινο διώροφο αρχοντικό του 1899 με ψηλά ταβάνια, αντίκες, χαλιά και τοιχογραφίες (μίνιμουμ 2 διανυκτερεύσεις με € 70 ανά ημέρα με τζάκι στο δωμάτιο, για περισσότερες € 60 ανά ημέρα, 2657022007).

Αν αγαπάτε την Αράχοβα αλλά όχι τα πλήθη και το μποτιλιάρισμά της, τότε ο Ξενώνας Μυλωνά είναι αυτό που ψάχνετε. Στο δρόμο προς Δελφούς, με μεγάλα δωμάτια με έργα τέχνης της ιδιοκτήτριας και ζεστή φιλοξενία. Το πρωινό με ατού τα σπιτικά γλυκά (από μηλόπιτα και κέικ μέχρι πάστα φλόρα και γλυκά του κουταλιού) σερβίρεται μέχρι τη 1 μ.μ. (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις: € 100 ανά ημέρα, 2267032111).

Στα Καλά Νερά Πηλίου, μόλις 18 χλμ. από τον Βόλο, το ξενοδοχείο Αλκίφρων διαθέτει 10 ευρύχωρα δωμάτια, τα περισσότερα με τζάκι και ξύλα που παρέχονται χωρίς χρέωση. Ειδικά γι’ αυτές τις ημέρες έχουν εξασφαλίσει έκπτωση 25% για βόλτες με άλογα και 10% για γεύματα στο γειτονικό «Γιαλοπαρμένο» (πακέτο 2 διανυκτερεύσεων € 99 με πρωινό-έκπληξη, 2423023255).

Αν στο Αρχοντικό Έλντα αισθανθείτε έντονη σπιτίσια αύρα, μην απορήσετε, καθώς πρόκειται για το πρώην εξοχικό της οικογένειας Τσικρικώνη σε υπέροχο ύψωμα πάνω από τη θάλασσα στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου. Η μαμά Έλενα παρασκευάζει όλα τα εδέσματα του πρωινού που σερβίρεται όποια ώρα θέλετε, ενώ μαγειρεύει και όλα τα πιάτα των φημισμένων ρεβεγιόν της (μίνιμουμ 2 διανυκτερεύσεις: € 70 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2426031422).

Σε ένα χωριό-μνημείο πηλιορείτικης τέχνης, τον Άγιο Λαυρέντιο, οι Δρυάδες εντάσσονται όμορφα στο τοπίο, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο της εξωτερικής διαμόρφωσης είναι σίγουρα οι πλακόστρωτες αυλές. Διαθέτουν άνετα δωμάτια με μοντέρνες πινελιές, μεγάλο κοινόχρηστο σαλόνι αλλά και πολύ καλό εστιατόριο, όπου θα σερβιριστεί και το a la carte δείπνο του ρεβεγιόν­: μοσχαράκι με κάστανα, χοιρινό με κυδώνια, αγριογούρουνο στιφάδο κ.ά. (μίνιμουμ 2 διανυκτερεύσεις: € 60 ανά ημέρα, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2428096110).

City hotels

Last minute γιορτές στα ξενοδοχεία - εικόνα 12
«Nikopolis Hotel Thessaloniki»

Μπορεί να φιγουράρει στη φετινή λίστα του «National Geographic» με τους must see προορισμούς, η Θεσσαλονίκη όμως ήταν πάντα πολύ ψηλά στις city break προτιμήσεις μας, ιδίως τις ημέρες των γιορτών, ενώ ειδικά φέτος τα μουσεία φιλοξενούν –λόγω των γενεθλίων της πόλης– σημαντικές εκθέσεις. Στο πολυτελές Hyatt Regency Thessaloniki υπάρχει Christmas package (€ 299) για 2 άτομα, το οποίο περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε King ή Twin δωμάτιο, χριστουγεννιάτικο δείπνο­ με μενού 6 πιάτων, πρωινό στις 25/12 από τον εορταστικό μπουφέ του εστιατορίου «Αμβροσία» και late check out. Ίδιας φιλοσοφίας πακέτο υπάρχει και για την Πρωτοχρονιά (2310401234).

Στο Nikopolis Hotel Thessaloniki, μέλος των Small Luxury Hotels, η μοντέρνα αρχιτεκτονική συνδυάζεται με εντυπωσιακούς θόλους, ενυδρεία, πανέμορφους κήπους και καταρράκτες. Πολύ καλό και το ιταλικό εστιατόριο «Da Vinci» (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων: € 270, με απεριόριστη χρήση spa και Internet, ρεβεγιόν με έξτρα χρέωση, 2310401000).

Για value for… design καταστάσεις προτιμήστε το Colors Rooms & Apartments, που άνοιξε πρόσφατα στο κέντρο της πόλης. Θα μείνετε σε μεγάλα δωμάτια (30-45 τ.μ.) με μοντέρνο ύφος, free wi-fi και dock για iPod/iPhone, ενώ με έξτρα χρέωση παρέχονται από εσπρεσιέρα και κονσόλα Wii μέχρι in room συνεδρίες μασάζ (μίνιμουμ 2 διανυκτερεύσεις: € 70 ανά ημέρα, χωρίς πρωινό, 2310502280).

Χτισμένο σε ένα από τα ομορφότερα και πιο κεντρικά σημεία του Βόλου και με πανοραμική θέα στην παραλία, το Κυψέλη Hotel συνδυάζει το μοντέρνο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου πόλης με την άμεση πρόσβαση στα περίφημα τσιπουράδικα αλλά και τα κοντινά πηλιορείτικα χωριά. Μοντέρνου στιλ και τα 33 δωμάτιά του, με ποικιλία facilities (πακέτο 3 διανυκτερεύσεων σε δωμάτιο με θέα στη θάλασσα € 225 και σε πλαϊνό € 200, 2421024420).

Εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό, όλες οι τιμές (πακέτων ή ανά ημέρα) αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.