ΠΟΡΟΣ

Άνοιξη στον Πόρο: κλεφτή μονοήμερη εκδρομή, χαλαρό γουικέντ ή μήπως πρώιμες διακοπές; Σε κάθε περίπτωση, ο Πόρος προσφέρεται. Σας ξαναθυμίζουμε τα κλασικά σημεία του νησιού και σας ξεναγούμε στην "Ανεμώνη", ένα prive συγκρότημα δύο αυτόνομων κατοικιών, διακοσμημένων με πολύ στυλ, προορισμένο να σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο δικό σας εξοχικό.

ΠΟΡΟΣ

ΠΟΡΟΣ

πρόγευση καλοκαιριού

Άνοιξη στον Πόρο: κλεφτή μονοήμερη εκδρομή, χαλαρό γουικέντ ή μήπως πρώιμες διακοπές; Σε κάθε περίπτωση, ο Πόρος προσφέρεται. Σας ξαναθυμίζουμε τα κλασικά σημεία του νησιού και σας ξεναγούμε στην "Ανεμώνη", ένα prive συγκρότημα δύο αυτόνομων κατοικιών, διακοσμημένων με πολύ στυλ, προορισμένο να σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο δικό σας εξοχικό.

ΠΟΡΟΣ - εικόνα 1

Τα ιστιοπλοϊκά λικνίζονται στο λιμάνι, οι ταβέρνες με τα υπαίθρια τραπεζάκια τους μας καλούν να σταματήσουμε για τηγανητή μαρίδα και μπυρίτσα - ή μήπως να αναβάλουμε το φαγητό και να ξεκινήσουμε με φραπουτσίνο στο "Centro", την καινούργια εντυπωσιακή καφετέρια που ξεχωρίζει στην περατζάδα της προκυμαίας; Το βράδυ θα επισκεφτούμε τα μπαράκια (και αυτά επί της προκυμαίας), αλλά πριν από αυτό θα τσεκάρουμε τι παίζει ο παλιός κινηματογράφος, που με την καλτ αρ ντεκό πρόσοψή του μας κάνει να σιγοτραγουδάμε "σαν παλιό σινεμά…".

Το πρώτο μας μπάνιο θα το αποτολμήσουμε στο Ρωσικό Ναύσταθμο. Θα νοικιάσουμε, λέει, ποδήλατο από την προκυμαία της πόλης του Πόρου για να απολαύσουμε όλη την ομορφιά της παραθαλάσσιας διαδρομής, περίπου 5 χιλιόμετρα. Θα σταματήσουμε για λίγο στο Λιμανάκι της Αγάπης, θα λαχανιάσουμε στην ανηφορίτσα πριν από το Νεώριο και, μετά, στο τέλος, ζεστοί ζεστοί κι έτοιμοι για βουτιές, θα αντικρίσουμε το Ρωσικό Ναύσταθμο, μια από τις πιο ατμοσφαιρικές παραλίες του Αργοσαρωνικού. Το όνομά του το οφείλει στις παλιές πέτρινες αποθήκες που έχτισε εδώ ο ρωσικός στόλος το 1834 για τον καλύτερο ανεφοδιασμό του. Τα ερείπια στέκονται εντυπωσιακά στο κέντρο της μικρής παραλίας. Mοιάζουν με σκηνικό θεάτρου. Μια μεγάλη ξύλινη προβλήτα χωρίζει στα δύο τον κόλπο και αποτελεί το ιδανικό σημείο για ηλιοθεραπεία με φόντο τις πευκόφυτες πλαγιές του Πόρου αλλά και το νησάκι του Δασκαλειού, που φυλάει τον κολπίσκο. Ο βυθός είναι κάπως λασπώδης βέβαια, καθώς βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο στενά σημεία του θαλάσσιου καναλιού που χωρίζει τον Πόρο από την απέναντι ακτή του Γαλατά. Αλλά, στο κάτω κάτω, μπορούμε να αναβάλουμε το μπάνιο αν τα ακροδάχτυλά μας παγώσουν στην πρώτη επαφή με το νερό και να περάσουμε κατευθείαν στο πικ νικ -απαραίτητα τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά από το εργαστήριο του Δαγκλή πάνω από την Πλατεία Κορυζή στην πόλη...

Η γοητεία του Πόρου έχει να κάνει με κλασικά σημεία, με μια ατμόσφαιρα ρομαντικά νοσταλγική. Πέρα όμως από τα σταθερά μας ραντεβού, διαπιστώνουμε ότι το νησί έχει και κάποιες καινούργιες διευθύνσεις, που ανανεώνουν τη σχέση μας μαζί του και μας ιντριγκάρουν.

Μια πανέμορφη Ανεμώνη

ΠΟΡΟΣ - εικόνα 2

Το μικρό αυτό συγκρότημα δημιουργήθηκε από τους ίδιους ιδιοκτήτες (αρχιτέκτονες στο επάγγελμα) που πριν από μερικά χρόνια λειτούργησαν το "Στο Ρολόι", τον πιο όμορφο ξενώνα του Πόρου. Πρόκειται για δύο παλιά κτίρια σε ένα από τα ανώτερα τμήματα της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά του παλιού οικισμού, διαμορφωμένα σε δύο ανεξάρτητες κατοικίες, με κοινή όμως αυλή. Η ανακαίνισή τους ολοκληρώθηκε το 2003 και έχουν λίγους μόνο μήνες που λειτουργούν. Νοικιάζονται με την εβδομάδα και είναι η ιδανική λύση για ανθρώπους που αναζητούν ιδιωτικότητα και στυλ. Δρασκελίζοντας την αυλόπορτα, μια μυστική αυλή ανοίγεται στον επισκέπτη, προφυλαγμένη με έναν ψηλό ασβεστωμένο αυλόγυρο. Καρδιά του χώρου η μικρή πισίνα, τόσο τέλεια εναρμονισμένη, λες και η θέση της ήταν ανέκαθεν εκεί. Ξύλινες ξαπλώστρες και πάνινες ομπρέλες σε προσκαλούν για ριλάξ.

Τα σπίτια είναι διακοσμημένα σε ανάλαφρο country chic ύφος. Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι ιδανικό για οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Όλος ο πρώτος όροφος είναι διαμορφωμένος σε ενιαίο καθιστικό με κουζίνα (και ένα μικρό WC). Τα έθνικ πουφ, το μεγάλο ντιβάνι με τα αναρίθμητα μαξιλαράκια, το ξύλινο τραπέζι και η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα δημιουργούν ένα σκηνικό "δικού μας εξοχικού". Στα ντουλάπια θα βρείτε διάφορες προμήθειες (τσάι, φακελάκια καφέ). Μια μικρή εσωτερική στριφογυριστή σκάλα οδηγεί στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κυρίως υπνοδωμάτιο, βαμμένο στους τόνους ενός ζεστού ροδακινί, αλλά και το μεγάλο μπάνιο με το τζακούζι. Το x-large κρεβάτι, το γυάλινο καντηλέρι που κρέμεται από τον τοίχο, τα απλά καλοστιλβωμένα ξύλινα έπιπλα, το ταβάνι με τις λευκές (σαν λακαρισμένες) σανίδες, που δίνει στο χώρο νεανικότητα, οι δαντελένιες κουρτίνες, όλα δημιουργούν έναν υπέροχο χώρο ξεκούρασης. Πάντως, ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού είναι το μπαλκονάκι στον πρώτο όροφο με την πανοραμική θέα στην πόλη αλλά και τη θάλασσα. Στο δεύτερο σπίτι, το Πυργάκι, τα τετραγωνικά είναι λιγότερα, η λογική όμως ακριβώς η ίδια. Ειδικά ο πάνω όροφος με το γλυκό γαλάζιο χρώμα και την υπέροχη θέα είναι απλώς τέλειος. Κάθε σπίτι διαθέτει cd player και τηλεόραση με δορυφορική σύνδεση. Αν, όταν θα φτάσετε, θέλετε να σας περιμένουν ήδη κάποιες προμήθειες, συνεννοηθείτε εκ των προτέρων. Επίσης η μονάδα συνεργάζεται με μια γνωστή ταβέρνα στην προκυμαία του Πόρου, το "Καθεστώς της Γεύσης", οι οποίοι μπορούν να σας κάνουν delivery στο σπίτι "σας": αξίζει να δοκιμάσετε τους τηγανητούς μεζέδες, τα μπουρεκάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες. Όπως ήδη είπαμε, τα καταλύματα της "Ανεμώνης" νοικιάζονται με την εβδομάδα, σε περίπτωση όμως που δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια χρόνου, μπορείτε να τσεκάρετε τα διαμερίσματα στον ξενώνα "Στο Ρολόι", στο ίδιο προσεγμένο διακοσμητικό στυλ.

Ιnfo

Πληροφορίες: 22980/25808, 6932/427267. Ίντερνετ: www.storoloi-poros.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.