Low-Budget άνοιξη στο Λονδίνο

H Βιργινία Μήλια σουλατσάρει κάτω από τις ανθισμένες αμυγδαλιές του East End, μαζεύει ήλιο και μας δίνει tips για aνοιξιάτικες low-budget βόλτες στο Λονδίνο!

Low-Budget άνοιξη στο Λονδίνο

H Βιργινία Μήλια σουλατσάρει κάτω από τις ανθισμένες αμυγδαλιές του East End, μαζεύει ήλιο και μας δίνει tips για aνοιξιάτικες low-budget βόλτες στο Λονδίνο!

Low-Budget άνοιξη στο Λονδίνο - εικόνα 1

Kαβαλάω το μοβ ποδήλατό μου και ξεχύνομαι στις λίμνες και τα πάρκα. Από το Hyde Park και το Hamstead Heath ως το London Fields και το Victoria Park το Λονδίνο έχει παντού πράσινες γωνιές για να την πέσεις. Γεμίζω το καλάθι μου με samosas (σ.σ. ινδική τριγωνική αλμυρή λιχουδιά προς μια λίρα από τη Brick Lane) στρώνω καρό τραπεζομάντηλο και ηλιοθεραπεύομαι σαν να μην υπάρχει αύριο.

Τραγουδάω το Common People των Pulp και μαθαίνω να απολαμβάνω την πόλη σα γνήσια, ολιγαρκής Βρετανή. Ο Jarvis Cocker διδάσκει σε μία χαϊδεμένη Ελληνίδα πως για να ζήσει όπως οι «κανονικοί άνθρωποι» πρώτα πρέπει να προσποιηθεί πως δεν έχει χρήματα (ή μπαμπά που θα τη σώσει από τις κατσαρίδες).

Ερωτεύομαι τα χαμογελαστά σκιάχτρα στο Dalston Garden (φωτό), το μυστικό κήπο που άνθισε από πρωτοβουλία των «λόκαλζ». Παίρνω τις φίλες μου α λα μπρατσέτα, γεμίζουμε ένα θερμός με αχνιστό καφέ από το σπίτι, καθόμαστε στα κέδρινα τραπεζάκια και κάνουμε κοζερί σαν Γαλλίδες φοιτήτριες. www.dalstongarden.site11.com

Tαυτίζομαι με τις μακρομαλλούσες, φλογερές, ζόρικες γυναίκες του Αλέξανδρου Βασμουλάκη. Tις ξορκίζω να μου εκμυστηρευτούν τα τερτίπια τους στην 4η σόλο του έκθεση It Felt Like A Kiss, στη Gallery Nosco κι ονειρεύομαι μια κοινωνία μαγική, μητριαρχική, τιρκουάζ και πορτοκαλί. Από 12/4, Gallery Nosco, 50 Redchurch Street, E2 www.gallerynosco.com

Low-Budget άνοιξη στο Λονδίνο - εικόνα 2

Παζαρεύω μεταχειρισμένες γραφομηχανές, βαμπιρικά κηροπήγια, πολυταξιδεμένες βαλίτσες και άλλα ετερόκλητα παλαιϊκά μπλιμπλίκια με το Γιουγκοσλάβο αρτίστα Albert. Δίνουμε άτυπο ραντεβού κάθε Κυριακή στο τέλος της Sclater str. και μοιραζόμαστε τις ιστορίες της σκονισμένης πραμάτειάς του καθώς και την πεποίθηση πως τα αντικείμενα πρέπει να αλλάζουν χέρια. Κυριακές, Sclater Str., Brick Lane www.marketpeople.org .

Ψιθυρίζω κανακέματα στο κυκλάμινό μου κι εκείνο μου απαντά βγάζοντας ολοένα και περισσότερα φούξια μπουμπούκια. Με το που ανοίγει ο καιρός οι Εγγλέζοι γεμίζουν τα βάζα και καταπιάνονται με την κηπουρική. Τις Κυριακές στο Columbia Flower Market βρίσκεις ό,τι λέλουδο και ζαρζαβατικό βάλει ο νους σου! (και αν πας αργά το μεσημέρι έχουν πέσει και οι τιμές) www.columbiaroad.info/flowermarket.html .

Nοσταλγώ τους λαχανοντολμάδες της μαμάς μου γι’ αυτό επισκέπτομαι «τον Τούρκο» στο Dalston. Η σπεσιαλιτέ του είναι φρικασέ, μελιτζανοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Γενναιόδωρες μερίδες, σπιτίσιες γεύσεις, τιμές φιλικές. Somine Restaurant, 131 Kingsland High Street, E8 2PB, Τ: 020 7254 7384

Low-Budget άνοιξη στο Λονδίνο - εικόνα 3

Συγκινούμαι με τις πολύχρωμες, κυβιστικές, φορτισμένες φιγούρες του θείου Πάμπλο στην έκθεση Picasso and Modern British Art στη γκαλερί Tate. Μαθαίνω ότι η σχέση του με το Λονδίνο ξεκίνησε σχεδιάζοντας σκηνικά και κοστούμια μπαλέτου για να επηρεάσει τελικά τη βρετανική μοντέρνα τέχνη ανεπανόρθωτα. Μέχρι 15/7, Tate Britain, www.tate.org.uk/britain .
xxxx
Ανακαλύπτω τη χαρά του charity shop shopping. Στα “φιλανθρωπικά μαγαζιά” χαρίζεις ό,τι δεν χρειάζεσαι ενώ ένα μέρος των χρημάτων που δίνεις διατίθεται για φιλανθρωπία. Εξοπλίζω την κουζίνα μου με τσίγγινα και πήλινα σκεύη άλλης εποχής, κλείνω τα σκουλαρίκια μου σε δερμάτινα κουτιά για γιακάδες κι έτσι κάπως υποστηρίζω την προσπάθεια απεξάρτησης των αλκοολικών της γειτονιάς μου. Spitalfields Crypt Trust Charity Shops, 23 Commercial Street, E1 6BD, T: 020 7377 9893 www.sct.org.uk .

Παραδίνομαι σε μία κούπα παγωμένη, μυρωδάτη, ροζ φραουλόσουπα. Προμηθευόμαστε με τους συγκατοίκους μου από το The Allotment ένα καφάσι που ξεχειλίζει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χωριάτικα αβγά και αληθινό, ζυμωτό ψωμί μόνο για 13 λίρες! Μαθαίνουμε ότι allotment λένε κάθε μικρή έκταση γης για καλλιέργεια που σου παραχωρεί το αγγλικό κράτος έναντι μικρού αντίτιμου και ζηλεύουμε... 318 New Cross Road, SE14 6AF

ΥΓ. Συνταγή Φραουλόσουπας: λιωμένες φράουλες, μαύρη ζάχαρη, λίγο γάλα & κρέμα γάλακτος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.