Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες!

Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος ξεκινάει από την άκρη της γης για να επισκεφθεί την Ολυμπία ή τις Μυκήνες, δεν έχετε παρά να οργανώσετε μια ανοιξιάτικη εκδρομή τώρα που οι αρχαιολογικοί χώροι είναι στα καλύτερά τους. 

Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες!

Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος ξεκινάει από την άκρη της γης για να επισκεφθεί την Ολυμπία ή τις Μυκήνες, δεν έχετε παρά να οργανώσετε μια ανοιξιάτικη εκδρομή τώρα που οι αρχαιολογικοί χώροι είναι στα καλύτερά τους.

Ολυμπία

Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες! - εικόνα 1

Αρχαιολογικός Χώρος

Μία από τις πιο δυνατές εικόνες της χώρας, ο χώρος-σύμβολο της Ολυμπίας, θα συγκεντρώσει και φέτος τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Εκτός από αυτόν, περιηγηθείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο και δείτε πώς γίνονταν οι αγώνες στην αρχαιότητα στο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην επιστροφή κάντε μια στάση στην Αρχαία Ήλιδα, για να δείτε το νέο μουσείο.

Διαμονή

Μιαν ανάσα από την καταγάλανη παραλία του Κάστρου της Κυλλήνης, το ξενοδοχείο "Olympia Golden Beach Resort & Spa" αποτελεί ιδανικό τόπο διαμονής για όσους θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή. Το υδάτινο στοιχείο κυριαρχεί παντού, με δώδεκα εντυπωσιακές πισίνες να ξεπροβάλλουν μέσα από τους καταπράσινους κήπους του και το κομψό spa center να προσφέρει πολλές θεραπείες. Τα παιδιά θα βρουν τη δική τους πισίνα, παιδική χαρά και kids club (2623095999, www.ogb.gr).

Μυκήνες

Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες! - εικόνα 2

Αρχαιολογικός Χώρος

Η περιπλάνηση στο ανάκτορο του θρυλικού Αγαμέμνονα στις ­Μυκήνες είναι εμπειρία. Τα ερείπια της ακρόπολης, η Πύλη των Λεόντων, οι βασιλικοί τάφοι, το ίδιο το ανάκτορο, ο ναός και τόσα άλλα ευρήματα καθιστούν τον αρχαιολογικό χώρο από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Επισκεφθείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο είναι χτισμένο κοντά στην ακρόπολη, και φιλοξενεί ευρήματα από όλες τις περιόδους και την ευρύτερη περιοχή.

Διαμονή

Στο χωριό Πυργιώτικα Αργολίδας έχετε δύο εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Ανάμεσα σε πορτοκαλιές και λεμονιές, οι τέσσερις κατοικίες στο κτήμα "Melissaki" μοιάζουν με όαση. Κάθε σπίτι είναι αυτόνομο και πλήρως εξοπλισμένο, με ιδιαίτερο στιλ και προσεγμένα έπιπλα (2752096414, www.melissaki.gr). Το "Perivoli Hotel" είναι χτισμένο σε έναν παλιό πορτοκαλεώνα και διαθέτει έντεκα δίκλινα δωμάτια με φινετσάτα έπιπλα, τζάκι, ξύλινα πατώματα και παραδοσιακή ατμόσφαιρα (2752047905, www.hotelperivoli.com).

Μυστράς

Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες! - εικόνα 3

Αρχαιολογικός Χώρος

Θα σας μαγέψει η γεμάτη αγριολούλουδα καστροπολιτεία του Μυστρά, με την απίστευτη σύνθεση από φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, την επιβλητική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Δεσποτών, τη Μονή της Παντάνασσας, τη Μητρόπολη, τους Αγίους Θεοδώρους, την Παναγία Οδηγήτρια. Στη νότια πλευρά της Κάτω Χώρας δείτε τα αρχοντικά Λάσκαρη και Φραγκόπουλου. Αν έχετε αντοχή, πάρτε το μονοπάτι από την είσοδο της Πάνω Χώρας που οδηγεί στο Κάστρο του Βιλεαρδουίνου.

Διαμονή

Σε επιβλητικό αρχοντικό του 1850 στεγάζεται ο "Πύργος Μυστρά" και προσφέρει άπλετη θέα στη βυζαντινή καστροπολιτεία. Ρομαντικά και άνετα δωμάτια, πανέμορφο χαγιάτι με ζωγραφιστή οροφή και θέα στους πορτοκαλεώνες (2731020770, www.pyrgosmystra.com). Ο "Ξενώνας Μαζαράκη" στο χωριό Πικουλιάνικα διαθέτει τρεις υπέροχες κατοικίες διακοσμημένες με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση, όπως μαρτυρούν τα ονόματα των δωματίων –Στάχυα, Ελιά, κ.ά.– (2731020414, www.xenonasmazaraki.gr).

Αίγινα

Αρχαιολογικές, κοντινές και ανοιξιάτικες! - εικόνα 4

Αρχαιολογικός Χώρος

Μια επίσκεψη στο ναό της Αφαίας δεν είναι ποτέ αρκετή. Ο δωρικός ναός δεσπόζει στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, ενώ στο μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχουν αναπαραστάσεις των γλυπτών του. Μπορεί η Παλαιοχώρα, η ερειπωμένη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Αίγινας, να μην είναι τόσο γνωστή, αλλά αξίζει να την ανακαλύψετε. Σκαρφαλωμένη στα απόκρημνα βράχια απέναντι από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, προσφέρεται για περιπάτους.

Διαμονή

Μια ολοκληρωμένη πρόταση χαλάρωσης και αποσυμπίεσης, το "Angelina Boutique Escape" γίνεται το καταφύγιό μας στην Αίγινα, συνδυάζοντας λιτό νησιώτικο χαρακτήρα, με προσωποποιημένη, home made αίσθηση φιλοξενίας. Ολοκληρωτικά ανακαινισμένο και προικισμένο με τη σχεδιαστική πινελιά του έμπειρου designer Άγγελου Αγγελόπουλου, το boutique κατάλυμα φέρνει αύρα ράθυμου καλοκαιριού στις αποδράσεις μας (2297061446, angelina-aegina.gr). Ατμοσφαιρική και φινετσάτη διαμονή στο ξενοδοχείο "Ραστώνη", στην πόλη της Αίγινας, σε δωμάτια διακοσμημένα κι επιπλωμένα με μινιμαλιστική ιαπωνική αισθητική (2297027039, www.rastoni.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.