Χριστούγεννα… στον πάγκο!

Γκουρμέ στις Βρυξέλλες ή… underground στην Ολλανδία; Η Βίκη Βαμιεδάκη επιλέγει τις πιο ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

Χριστούγεννα… στον πάγκο!

Γκουρμέ στις Βρυξέλλες ή… underground στην Ολλανδία; Η Βίκη Βαμιεδάκη

επιλέγει τις πιο ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

Βρυξέλλες

Χριστούγεννα… στον πάγκο! - εικόνα 1

Οι εραστές του φαγητού θα διαλέξουν οπωσδήποτε τη χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών, η οποία στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Sainte Catherine. Σαλιγκάρια στον ατμό, μανιτάρια του δάσους και οστρακοειδή όλων των ειδών, gingerbread, σοκολάτες και, βέβαια, άφθονη βελγική μπίρα σερβίρονται από νωρίς το πρωί.

Βάλκενμπουργκ

Χριστούγεννα… στον πάγκο! - εικόνα 2

Μια τεράστια σπηλιά κάτω από το Βάλκενμπουργκ φιλοξενεί μία από τις πιο ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Περιπλανηθείτε υπό το φως των κεριών στους λαβύρινθους της σπηλιάς και τους επιβλητικούς διαδρόμους με τις τοιχογραφίες και τα υπέροχα γλυπτά. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία shopping αγοράζοντας δώρα, ξύλινα παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και μπιζού.

Κολονία

Χριστούγεννα… στον πάγκο! - εικόνα 3

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολονίας είναι στην πραγματικότητα οκτώ αγορές σε μία, με τις τέσσερις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές να περιτριγυρίζουν τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό της. Αμέτρητοι ξύλινοι πάγκοι γεμάτοι παιχνίδια, δώρα, αντικείμενα τέχνης, λιχουδιές και, φυσικά, άφθονο Christmas mulled wine, το οποίο προσφέρεται σε ξύλινες κούπες. Το παγοδρόμιο και η πλωτή αγορά συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό.

Πράγα

Χριστούγεννα… στον πάγκο! - εικόνα 4

Τοπικά παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν στις εορταστικές αγορές της Πράγας. Οι οργανωτές στήνουν μια αληθινή παραμυθούπολη με ζωολογικό κήπο και φάτνη, παιδικές θεατρικές σκηνές, συναυλίες, βόλτες με άμαξες και άλογα, παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα, δώρα και υπέροχα στολίδια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.