Καλάβρυτα update

Ανανεωμένα, με νέες ξενοδοχειακές αφίξεις, ωραία βραδινά στέκια και με το χιονοδρομικό κέντρο στα πάνω του, βρήκε η Άρτεμις Τζίτζη τα Καλάβρυτα, ενώ και η Ζαρούχλα συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Τώρα που επιτέλους χιόνισε και με την 25η Μαρτίου ενόψει, τι περιμένετε;

Καλάβρυτα update

Ανανεωμένα, με νέες ξενοδοχειακές αφίξεις, ωραία βραδινά στέκια και με το χιονοδρομικό κέντρο στα πάνω του, βρήκε η Άρτεμις Τζίτζη τα Καλάβρυτα, ενώ και η Ζαρούχλα συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Τώρα που επιτέλους χιόνισε και με την 25η Μαρτίου ενόψει, τι περιμένετε;

Καλάβρυτα update - εικόνα 1
Μέγα Σπήλαιο

Τα Καλάβρυτα αποκτούν το πρώτο τους wine bar, η Ζαρούχλα ανεβαίνει επίπεδο στις ξενοδοχειακές υποδομές, το Πλανητέρο προσφέρει πέστροφες γκουρμέ, μια φάρμα χαμένη στους πρόποδες του όρους Προφήτης Ηλίας προσκαλεί τους τολμηρούς σε jipping περιπέτειες, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, το brand που ανεβάζει ολόκληρη την περιοχή, ανανεώνεται δυναμικά. Το μόνο που μας έκανε να γκρινιάξουμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στην περιοχή είναι ότι χρειάστηκε να περιμένουμε τρεις ημέρες για να ανοίξει ο δρόμος από το χιονοδρομικό προς τη Ζαρούχλα, ένας δρόμος που χαιρετίστηκε ως σημαντική εξέλιξη όταν δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγα χρόνια, και είναι κρίμα οι τοπικές αντιδικίες να δυσκολεύουν τους επισκέπτες να τον χαρούν.

Hot-el news

Καλάβρυτα update - εικόνα 2
«Calavryta Canyon Hotel & Spa»

Ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα, ένα σχετικά καινούργιο, πολύ καλό και ιδιαίτερο –για το ύφος της περιοχής– ξενοδοχείο είναι το Calavryta Canyon Hotel & Spa. Το μοναδικό χωρίς πέτρα στους εξωτερικούς τοίχους, ξεχωρίζει με τα διακοσμητικά πάνελ από σίδερο που θυμίζουν πλεγμένα κλαδιά. Μίνιμαλ διακριτική πολυτέλεια στα μεγάλα δίκλινα δωμάτια, θαυμάσιες οι σουίτες-μεζονέτες, βιομηχανικό ντιζάιν στο λόμπι, δυνατές χρωματικές πινελιές και γωνιές με δερμάτινους καναπέδες, μεγάλο cafe με δυναμική μπάρα και μικρό συμπαθητικό spa (2692022004, www.kalavritacanyon.gr). Από την άλλη πλευρά του Χελμού, στη Ζαρούχλα, που εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια έχει πάρει τα πάνω της, το σχετικά καινούργιο ξενοδοχείο Styga Mountain Resort, στα ορεινά του χωριού, την κάνει ακόμα πιο ελκυστική βάση για weekends. Τα δωμάτια μοιράζονται σε δύο κτίρια που δίνουν την εντύπωση κάστρου. Φοβερή θέα, συγκρατημένη πολυτέλεια στα άνετα δωμάτια, βαθιοί καναπέδες στο λόμπι (2696031431, 6974588866, www.stygaresort.gr).

Μοσχάρι ελευθέρας

βοσκής ή πέστροφα

με αμύγδαλα;

Καλάβρυτα update - εικόνα 3
«Οινέας»

Κατηφορίζοντας στην πίσω πλευρά του Χελμού, στους Άνω Λουσούς, σταματήστε οπωσδήποτε στην ταβέρνα Σπέρχος (2692083348). Πολύ μεγάλη, νοικοκυρεμένη, με ξύλινη οροφή και δύο τζάκια – το ένα στην εξωτερική σκεπαστή αυλή. Ο Ανδρέας Παυλόπουλος έχει δικά του κατσίκια και αρνιά, μοσχάρια ελευθέρας βοσκής και δικά του αγριογούρουνα… Ζητήστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα ψημένη μέτρια – θα μας θυμηθείτε. Κατά τα άλλα, γίδα και αγριογούρουνο στιφάδο, της ώρας, σούβλα, πίτες και πολλά μαγειρευτά. Στο Πλανητέρο, λίγα χιλιόμετρα μετά τα σπήλαια των Λιμνών, η ταβέρνα Πλανητέρο (2692032055, 6972322271) είναι η γκουρμέ έκπληξη του ταξιδιού. Φτιάχνουν δική τους καπνιστή πέστροφα και μαγειρεύουν το παχουλό ψαράκι (από δικό τους ιχθυοτροφείο) με οκτώ διαφορετικούς τρόπους – η πέστροφα amandin (με αμύγδαλα και λάδι) είναι αποκάλυψη.

Εναλλακτική έκπληξη

Καλάβρυτα update - εικόνα 4

«Styga Mountain Resort»

Λίγο μετά τη Ζαρούχλα, καθώς ερχόμαστε από τα Καλάβρυτα, σε απόσταση 4 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο, βρίσκεται ο ξενώνας Adventure Farm. Στους πρόποδες του όρους Προφήτης Ηλίας, απέναντι από τον Χελμό, στην απόλυτη ησυχία, ακριβώς όπως το λέει και το όνομά του, είναι για ανήσυχους, φυσιολάτρες, μποέμ ταξιδιώτες. Τα δωμάτια είναι πολύ απλά, μοιρασμένα σε δύο ξύλινα κτίρια με κουζινάκι και αυτόνομη θέρμανση. Στα 11 στρέμματα της φάρμας μασουλάνε χορτάρι άλογα, κότες, κατσίκες και κουνέλια. Ο Μανώλης και ο Γιάννης Βασιλειάδης οργανώνουν jipping με κάποιο από τα πέντε Land Rover σε δύσβατες περιοχές, μέσα από ποτάμια και χαράδρες. Προσφέρουν ακόμη πολλές δραστηριότητες, όπως mountain bike και rafting στον Λάδωνα (Κερπινή, 6984053074).

Ανανέωση

στο χιονοδρομικό

Καλάβρυτα update - εικόνα 5

Μια μεγάλη καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, το Αll inclusive ski Kalavrita, κι ένα ιδιαίτερο snow park φέρνουν φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο του Χελμού στην πρώτη γραμμή. Το Αll inclusive ski Kalavrita είναι μια πρωτοβουλία του χιονοδρομικού κέντρου για προσέλκυση περισσότερου κόσμου τις καθημερινές (Δευτ.-Πέμ.), δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο με δελεαστικά πακέτα διαμονής. Περισσότερα στο www.kalavrita-ski.gr.

Καλάβρυτα update - εικόνα 6
Λουκουμάδες στο καφενείο «Σταθμός»

Δυνατό apres ski

Οινέας (6944555597) Το πρώτο wine bar του χωριού. Με τη φροντίδα του sommelier Μάνου Κεντικελένη, απλώνει στα ράφια του περισσότερες από 30 φιάλες του ελληνικού και 15 του ξένου αμπελώνα. Κόκκινα χρώματα στους τοίχους, τζαζ μουσική, χαλαροί καναπέδες και πλατό με delicatessen αλλαντικά και τυριά για να συνοδεύσετε το κρασί που θα διαλέξετε με τη βοήθεια του Μάνου. Σκηνικό (2692022407) Με 21 χρόνια ροκιές και 400 δίσκους βινιλίου σε προκαλεί να στριμωχτείς στο μικροσκοπικό του χώρο. Μύλος (6945987624) Το μπαρ που έχτισε τη νυχτερινή ζωή στα Καλάβρυτα. Μονοπώλειο (2692024093) Ζωντανή ροκ μουσική από τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 σε βιομηχανικό ντιζάιν. Αρχοντικό (2692022690) Το μόνο με ζωντανή ελληνική μουσική. Markis Club (6972783589) Μπιτάτο κλαμπ για τους after τύπους. Χόβολη
(2692029206) Το πρωί για καφέ στη χόβολη, το μεσημέρι για σνακ και σπιτικά γλυκά, το βράδυ για ποτάκι.

Καλάβρυτα know how
Διαμονή Hotel Helmos Kalavrita (Πλ. Ελευθερίας, 2692029222-4, www.hotelhelmos.gr) Εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης, με

μίνιμαλ σικ διακόσμηση.

Georgio’s V Chalet (Στο δρόμο για το χιονοδρομικό, 2692024600, 6944758595, www.georgiosv.gr) Πέτρινα δωμάτια, άλογα για βόλτα, θέα.

Finday Boutique Hotel (2692024600, 6944758595, www.finday.gr) Πανοραμική θέα, ρομαντική διακόσμηση.



Γεύση

Το Σπιτικό (Καλάβρυτα, 2692024260) Τα περισσότερα και νοστιμότερα μαγειρευτά.

Καταφύγιο (15ο χλμ. Μεγάλου Σπηλαίου-Καλαβρύτων, 2691097292) Τέλειοι μεζέδες και μαγειρευτά, με θέα.

Χωριάτικη Ταβέρνα (Σκεπαστό, 2692024042) Τα καλύτερα παϊδάκια.

Ταβέρνα Άρωμα (25ης Μαρτίου 21, 2692024843) Ιδιαίτερα μεζεδάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.