Νέος παίκτης στην αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας

Η πρόσκληση της νεοσύστατης Orange Cruises Hellas που αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις κρουαζιέρες της Costa Crociere μας ανέβασε για λίγες ώρες στο Costa Magica, το κρουαζιερόπλοιο που μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα σαλπάρει κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά για το Αιγαίο και την Αδριατική.

Νέος παίκτης στην αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας

Η πρόσκληση της νεοσύστατης Orange Cruises Hellas που αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τις κρουαζιέρες της Costa Crociere μας ανέβασε για λίγες ώρες στο Costa Magica, το κρουαζιερόπλοιο που μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα σαλπάρει κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά για το Αιγαίο και την Αδριατική.

Νέος παίκτης στην αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας - εικόνα 1

H Orange Cruises Hellas είναι η πιο πρόσφατη νέα είσοδος στην αγορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Καρπός της συνεργασίας των ελληνικών εταιρειών Cruisexperts Hellas και Travelway, έμπειρες και οι δύο στην διοργάνωση και πώληση κρουαζιέρας, με τον διεθνή τουριστικό οργανισμό Orange Travel Group, η Orange Cruises συστάθηκε μόλις στις αρχές Φεβρουαρίου με στόχο να «ταράξει τα ύδατα» του κλάδου προσφέροντας δυνατότητες επιλογής μέσω της συνεργασίας της με 16 διαφορετικές διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας. Ναυαρχίδα των συνεργατών της είναι ο ιταλικός κολοσσός της κρουαζιέρας Costa Crociere, που, συμπληρώνοντας φέτος 65 χρόνια ζωής, διαθέτει 14 πολυτελή κρουαζιερόπλοια, τα οποία μεταφέρουν ετησίως περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες.

Νέος παίκτης στην αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας - εικόνα 2

Χάρη στην ευγενική πρόσκληση της Orange βρέθηκα το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο Costa Magica, το 11όροφο κρουαζιερόπλοιο που με αφετηρία και τέρμα το λιμάνι του Πειραιά θα προσφέρει 7ήμερες κρουαζιέρες στην Αδριατική και το Αιγαίο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ναυπηγημένο το 2004, με αύρα Ιταλίας στη διακόσμηση και χωρητικότητα περίπου 3500 επιβατών, το Costa Magica δεν μου έδωσε ούτε στιγμή την εντύπωση ότι βρισκόμουν σε κρουαζιερόπλοιο. Με ένα τεράστιο κέντρο ευεξίας 1300 τ.μ. με γυμναστήριο και σπα, τέσσερις πισίνες, θέατρο τριών επιπέδων, καζίνο, εμπορικά καταστήματα, kids club, 3 lounges, μπαρ, εστιατόρια και γενική αίσθηση ευρυχωρίας ακόμα και στις εσωτερικές καμπίνες είναι τελικά περισσότερο μια μικρή πλωτή πόλη.

Νέος παίκτης στην αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας - εικόνα 3

Ο Dario Rustico, Sales and Marketing Director της Costa Cruises στην Κεντρική Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδία, τόνισε κατά την ομιλία του πως η παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα δεν θα είναι ευκαιριακή, υπογραμμίζοντας πως και το καλοκαίρι του 2014 τα κρουαζιερόπλοια Costa θα κυκλοφορούν στις ελληνικές θάλασσες. Σημειώνουμε πως φέτος το καλοκαίρι ακόμα ένα κρουαζιερόπλοιο της Costa θα πιάνει ελληνικά λιμάνια σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για το Costa Mediterranea που με αφετηρία και επιστροφή στα λιμάνια της Κρήτης και της Ρόδου θα προσφέρει 7ήμερες κρουαζιέρες σε άλλα ελληνικά νησιά και τα παράλια της Σμύρνης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, και στους Αγίους Τόπους κατά τη διάρκεια Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.