Πήλιο για κάθε στιλ

Το βουνό στρώθηκε με χιόνι, το χιονοδρομικό άνοιξε, τα τσίπουρα ρέουν, οι τιμές των ξενώνων πέφτουν. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερις ξενώνες-αφορμή για long weekend στο πάντα αγαπημένο Πήλιο.

Πήλιο για κάθε στιλ

Το βουνό στρώθηκε με χιόνι, το χιονοδρομικό άνοιξε, τα τσίπουρα ρέουν, οι τιμές των ξενώνων πέφτουν. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερις ξενώνες-αφορμή για long weekend στο πάντα αγαπημένο Πήλιο.

Αλκίφρων

Πήλιο για κάθε στιλ - εικόνα 1
Αλκίφρων

Για φυσιολάτρες

Ο ξενώνας
Στα Καλά Νερά Πηλίου, διαθέτει 10 ευρύχωρα δωμάτια, τα περισσότερα με τζάκι και ξύλα χωρίς χρέωση. Ειδικά για τους αναγνώστες του «α» το δίκλινο προσφέρεται στα € 50 ανά ημέρα και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγευμα με σπιτικές μαρμελάδες και πίτες που ψήνονται κάθε πρωί (2423023255).

Το χωριό
Παραθαλάσσιος οικισμός στις παρυφές του βουνού, σε βολική απόσταση τόσο από τον Βόλο όσο και από τα υπόλοιπα χωριά. Οι άνθρωποι του ξενώνα θα σας δώσουν χρήσιμα tips για βόλτες, ενώ έχουν εξασφαλίσει έκπτωση 25% για βόλτες με άλογα.

Αρχοντικό Έλντα

Πήλιο για κάθε στιλ - εικόνα 2
Αρχοντικό Έλντα

Για παραδοσιακούς

Ο Ξενώνας
Σε υπέροχο ύψωμα πάνω από τη θάλασσα, στον Άγιο Δημήτριο, και με εντελώς σπιτική θαλπωρή, καθώς πρόκειται για το πρώην εξοχικό της οικογένειας Τσικρικώνη που μετατράπηκε σε ξενώνα. Δωμάτια παραδοσιακού στιλ και σπιτικό πρωινό που σερβίρεται όποτε θελήσετε (€ 60, 2426031422).

Το Χωριό
Αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 340 μ. το χωριό προσφέρεται για βόλτες σε λαβυρινθώδη καλντερίμια και μονοπάτια που βγάζουν σε ξωκλήσια όπως του Αϊ-Γιαννάκη και του Αγίου Γεωργίου, σε πλατείες με ταβέρνες, ακόμα και στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη για χειμωνιάτικο ρομάντζο πλάι στη θάλασσα.

Μικρός Βοριάς

Πήλιο για κάθε στιλ - εικόνα 3
Μικρός Βοριάς

Για luxury

Ο Ξενώνας
Σε υπέροχο σημείο στη Μακρινίτσα, πέντε πολυτελείς σουίτες όπου κυριαρχούν η πέτρα, το ξύλο και η μοντέρνα ποιοτική επίπλωση, με ξεχωριστό χαρακτήρα η καθεμία. Φοβερή η θέα και από το εστιατόριο, που «παίζει» με παραδοσιακές και πρωτότυπες γεύσεις (€ 110 με ξύλα για το τζάκι, 2428099911).

Το Χωριό
Το απόλυτο μπαλκόνι του Πηλίου, με θέα στον Παγασητικό και τον Βόλο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με πανύψηλα, αιωνόβια πλατάνια να στολίζουν κάθε σημείο της, υπέροχα καλντερίμια για βόλτες και την πλακόστρωτη πλατεία Μπράνη, σημείο συνάντησης όλων.

Δρυάδες

Πήλιο για κάθε στιλ - εικόνα 4
Δρυάδες

Για low profilers

Ο Ξενώνας
Στον ήσυχο Άγιο Λαυρέντιο, ένα ξεχωριστό οικογενειακό ξενοδοχείο με άνετα δωμάτια και υπέροχη, πλακόστρωτη εξωτερική διαμόρφωση. Ακόμη κι αν δεν μείνετε εδώ, το εστιατόριό του, από τα πιο ξακουστά της περιοχής, σερβίρει νοστιμότατα παραδοσιακά πιάτα με hit το μοσχαράκι με κάστανα και Μαυροδάφνη και τη γίδα στη λαδόκολλα (€ 60, 2428096110).

Το Χωριό
Από τα πιο παλιά χωριά του Πηλίου, ένα μνημείο πηλιορείτικης τέχνης με μοναδικά αρχοντικά όπως του Γκλανάνη, του Σήνη και του Κανταρτζή και εκκλησιές όπως του Αγ. Δημητρίου και του Αγ. Αθανασίου. Από την Πλατεία Χατζίνη ένα δεκάλεπτο μονοπάτι οδηγεί στο ξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού.

Aleka’s House

Πήλιο για κάθε στιλ - εικόνα 5
Aleka’s House

Για foodies

Ο Ξενώνας
Στο «Aleka’s House» στην Τσαγκαράδα η φιλοξενία είναι υπόθεση της οικογένειας Στεργιοπούλου εδώ και 55 χρόνια. Στα ανακαινισμένα δωμάτια το παραδοσιακό συνδυάζεται με το σύγχρονο, το cafe του ξενώνα εγγυάται χαλάρωση πλάι στο τζάκι, ενώ λίγα βήματα πιο κάτω, στο φημισμένο εστιατόριό τους, σερβίρουν ξεχωριστές πηλιορείτικες γεύσεις (€ 65 και επιπλέον 15% έκπτωση στο εστιατόριο και στο cafe, 2426049380).

Το Χωριό
Όμορφα αρχοντικά, παραδοσιακά νεοκλασικά και πετρόχτιστα καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό στην Τσαγκαράδα που απλώνεται σε τέσσερις βασικούς οικισμούς γύρω από ισάριθμες πλατείες, τους Ταξιάρχες, την Αγία Παρασκευή, τον Άγ. Στέφανο και την Αγ. Κυριακή.

Οι τιμές είναι ανά ημέρα, αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.